Nieuwsberichten

 

 

oc nieuwsberichten 2 

 

 

OCT viert nieuwjaar

OCT nieuwjaar

Naar jaarlijkse traditie startte de nieuwjaarsreceptie van Ondernemersclub Tongeren plaats in het Museumkafee. Op 26 januari kwamen meer dan 100 Tongerse ondernemers samen in het Gallo-Romeins Museum voor de rondleiding Timeless Beauty. De Tongerse ondernemers mochten meekijken hoe het schoonheidsideaal van de vrouw in de Romeinse tijd werd beleefd aan de hand van foto’s van kunstfotograaf Marc Lagrange. Na de rondleiding volgde een smakelijk buffet en een geslaagd optreden van L&M Band.

 

 

Yoeri Jorissen volgt Peter Vavedin op - voorzitterswissel bij Ondernemersclub Tongeren 

OCT 

 

Peter Vavedin (Ambiorix) stond in 2010 aan de wieg van Ondernemersclub Tongeren. Na vijf jaar geeft hij de fakkel door aan Yoeri Jorissen, CEO Jacobs Logistics. Voka – Kamer van Koophandel Limburg, dat OCT sinds de oprichting ondersteunt, wenst de nieuwe voorzitter alle succes toe.

 

Ondernemersclub Tongeren zag in 2010 het levenslicht. Deze club verenigt de ondernemers in Tongeren, en wil namens de leden als spreekbuis naar stad Tongeren toe fungeren. De ondernemersclub wil de belangen van de Tongerse ondernemers verdedigen, door op gemeentelijk niveau overleg op te bouwen tussen ondernemers onderling, maar ook tussen ondernemers en stad Tongeren.

 

Na 5 jaar voorzitterschap draagt Peter Vavedin het voorzitterschap over aan Yoeri Jorissen. Yoeri woont in Herstappe en is sinds 2013 CEO bij Jacobs Logistics. Hij maakte ook al enkele jaren deel uit van de ondernemersclub. De kersverse voorzitter wil graag verder bouwen op de fundamenten die zijn voorganger heeft gelegd: “We zullen ons aanbod niet wijzigen. We hebben de voorbije jaren zeer gevarieerde activiteiten georganiseerd en dat willen we blijven doen. Daarnaast willen we ook blijven wegen op het beleid zodat de belangen van de Tongerse ondernemers voldoende aandacht krijgen.” Op dit moment telt OCT 72 leden: “We focussen ons hoofdzakelijk op de Tongerse industrieterreinen en dat betekent dus dat het merendeel van de bedrijven van Tongeren-Oost en Overhaem lid zijn van OCT.”

 

Ex-voorzitter Peter Vavedin blikt tevreden terug op 5 jaar OCT: “Ik heb de eer gehad om sinds de oprichting van OCT in 2010 actief te mogen zijn als voorzitter. We hebben in die periode heel wat activiteiten georganiseerd om de Tongerse ondernemers met elkaar te laten kennis maken. Dat OCT echt zijn stempel wilt drukken op het beleid hebben we aangetoond met onze beleidsnota. Een document dat we ook aan het stadsbestuur hebben voorgesteld. Bovendien zitten we jaarlijks rond de tafel met de burgemeester en schepenen. Na vijf jaar is het tijd om de fakkel door te geven.”

 

Voka – Kamer van Koophandel Limburg ondersteunt OCT logistiek en inhoudelijk sinds de oprichting, weet gedelegeerd bestuurder Johann Leten: “Als werkgeversorganisatie willen wij voeling houden met onze basis op lokaal niveau, daarom verlenen wij ook graag onze steun aan lokale ondernemersclubs. We willen Peter Vavedin feliciteren voor de rol die hij als voorzitter heeft gespeeld. Hij ligt aan de basis van deze ondernemersclub en mag zeker trots zijn op wat hij verwezenlijkt heeft. Wij wensen de nieuwe voorzitter alle succes en blijven OCT graag verder ondersteunen.”


 

 

 

Ondernemersclub Tongeren stelt beleidsnota voor

 

Ondernemersclub Tongeren (OCT) stelde onlangs haar beleidsnota voor tijdens een bedrijfsbezoek bij Bose.  Het eerste exemplaar van de beleidsnota werd overhandigd aan het Tongerse stadsbestuur.  Het is een inspirerende toekomstvisie op Tongeren in het algemeen, en de Tongerse economie in het bijzonder met als doel de positie als vierde grootste economische centrum van Limburg te versterken.  OCT wil de komende jaren deze visie omzetten in daden, samen met het stadsbestuur.

 

De voorstellen gaan van het realiseren van een professionele investeringsportfolio, de realisatie van een fietssluis aan Tongeren-Oost tot een mogelijke samenwerking tussen 10 oudste steden van Europa.

 

De voorstelling van nota werd gevolgd door een bedrijfsbezoek aan Bose.  De Tongerse vestiging van Bose werd in 1976 opgericht waar verschillende activiteiten gegroepeerd worden.  De voornaamste zijn de verkoop van hifi- en homecinema producten, professionele producten, een ontwerp en akoestisch studiebureau en het Europees distributiecentrum.

Interesse in de volledige beleidsnota van Ondernemersclub Tongeren? Klik hier.

 

 


© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley