Sportinfrastructuur

De Tongerse sportinfrastructuur ligt verspreid over het volledige grondgebied van Tongeren:

 

Sporthallen

Eburonenhal: Clarissenstraat zn - 3700 Tongeren

Sporthal KTA2: Sacramentstraat zn - 3700 Tongeren

Sporthal TIO: Koninksemsteenweg zn - 3700 Tongeren

Pibo: St.-Truidersteenweg 323 - 3700 Tongeren

Eburons Dome: Vrijheidweg 9 - 3700 Tongeren

 

Andere accommodaties

Naast de sporthallen zijn er nog tal van andere openluchtaccommodaties (tennis-voetbal-modelluchtvaart-boogschieten-hondensport-ruitersport-…) en overdekte infrastructuur (tennis-fitness-petanque-schietsport-gevechtssporten-… ).

Deze accommodaties zijn in privé-beheer.  Een overzicht vind je bij Sporten van A tot Z

De Motten

Sport- en recreatiepark De Motten ligt aan de rand van het centrum. Het sportpark is opgedeeld in een sportief en een recreatief gedeelte. Aan sportzijde zijn volgende voorzieningen aanwezig: een volwaardig atletiekstadion in kunststof met 8 banen met tribune en kleedkamers, 6 tennisvelden in kunststof, Finse Piste van 850m, een polyvalent sportterrein met 2 basketbalvelden en 2 standen voor hoog- en verspringen, een grastrapveld en een skateterrein.

Het recreatieve park biedt volgende mogelijkheden: speeltuin, minigolf, verkeerspark, roeiboten en pedalo’s, 2 visvijvers, cafetaria. De speeltuin is steeds vrij toegankelijk, de disciplines zijn geopend vanaf Pasen tot september.

Het stadbestuur heeft plannen om beide parken alsook de site van het voormalig zwembad en de Dirikenlaan met elkaar te laten versmelten tot één groot gemeenschappelijk park.

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley