Diefstalpreventie

Doe dan een beroep op de diefstalpreventieadviseur!

 

In België zijn er acht inbraken per uur en je wil hiervan natuurlijk gespaard blijven. De schade van zo’n inbraak kan oplopen tot ongeveer 4000 €, maar je kan dus de nodige preventiemaatregelen nemen. Je weet niet waar te beginnen? Doe een beroep op je diefstalpreventieadviseur. Hij komt gratis bij je thuis om de zwakke punten i.v.m. de beveiliging van je woning te analyseren en geeft je aanbevelingen om de risico’s te verminderen. Bovendien is zijn advies neutraal, objectief en volledig kosteloos. Dus niet meer twijfelen.


De diefstalpreventieadviseur werkt in je gemeente of politiezone. Hij is de expert in inbraakpreventie die specifiek voor dit thema werd opgeleid in het kader van een opleiding, erkend door de Minister van Binnenlandse Zaken.

Je kan een beroep op hem doen om advies in te winnen over de maatregelen die je best neemt om de risico’s om het slachtoffer te worden, te beperken. De diefstalpreventieadviseur bekijkt samen met jou je woning en stelt een veiligheidsdiagnostiek op. Vervolgens geeft hij je aanbevelingen, maar die zijn niet verplicht. Je beslist zelf welke maatregelen je wenst toe te passen. En alles is volledig gratis.

 

Inbraakpreventie begint altijd met het aannemen van goede gewoonten. Doe altijd ramen en deuren op slot, ook als je maar voor even afwezig bent; houd aantrekkelijke voorwerpen zoals laptop, I-phone, GPS,… uit het zicht van voorbijgangers; geef de indruk dat er iemand aanwezig is door te werken met tijdschakelaars voor de verlichting, door aan je buren te vragen om de rolluiken op en af te laten; noteer de serienummers van waardevolle voorwerpen zodat ze, als ze worden teruggevonden, gemakkelijker kunnen worden teruggegeven.

Die preventiemaatregelen zijn gemakkelijk uit te voeren én ze zijn volledig kosteloos.

 

De diefstalpreventieadviseur kan je eveneens aanraden om mechanische preventiemaatregelen te nemen. Het komt erop aan je deuren te beveiligen met onder andere een meerpuntssluiting, een veiligheidscilinder of een rozet. Ramen kan je beveiligen met raamkrukken, opzetsloten of gelaagd glas.

 

Je wil contact opnemen met je diefstalpreventieadviseur? Dat kan heel eenvoudig:

Surf naar de site www.lokalepolitie.be/5380 rubriek preventiedienst, contact.

 

De Algemene Directie Veiligheid en Preventie ondersteunt de diefstalpreventieadviseurs van dichtbij en stelt talrijke instrumenten te hunner beschikking. Je kan de brochures en folders downloaden op www.besafe.be rubriek Publicaties.

 

 

Diefstalpreventieadviseur: Speciaal opgeleide politieman/vrouw of gemeenteambtenaar die op uw vraag volledig kosteloos en vertrouwelijk een persoonlijk en praktisch advies geeft over inbraakbeveiliging van uw woning of diefstal/overvalbeveiliging van uw winkel

 
© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley