Welkom in Tongeren

Welkom in Tongeren

Beste bezoeker

 

 

 

van harte welkom in Tongeren, de eerste stad van België. De Tongenaren en hun lokale held, Ambiorix, zien je graag komen. Met fierheid stellen ze hun geliefkoosde plek aan je voor: eentje die je niet alleen moet gezien, maar vooral moet ‘gevoeld’ hebben!

 

 

 

Omringd door  een Romeinse muur en middeleeuwse wallen, ademt Tongeren één en al geschiedenis. Breng een bezoek aan het Gallo-Romeins museum en duik in het rijk verleden van de stad en haar regio. Bewonder de gotische Onze-Lieve-Vrouwe – basiliek en geniet van religieuze kunst in het bijhorend Teseum: een museum dat Tongerens grootste (kerk-)schatten koestert. Met de opening van een archeologische site, krijgt het Teseum in 2018 een extra dimensie. In het charmante begijnhof struin je dan weer voorbij oude begijnenhuizen en pittoreske straatjes. En op zondagochtend ontwaakt de stad met de grootste antiek- en brocantemarkt van de Benelux.

 

 

 

Even bekomen van al deze erfgoedtoppers? Dat doe je tijdens een tocht langs de Haspengouwse fiets- en wandelpaden. Dit jaar wordt er trouwens een splinternieuw wandelnetwerk afgewerkt, waardoor je in Tongeren voortaan terecht kan voor zo’n 150 kilometer  aan wandelplezier. Met de fiets kom je dan weer voorbij de mooiste groene locaties in Haspengouw, zoals het adembenemende natuurdomein De Kevie.

 

 

 

En er is meer… deze boeiende hotspot is een klein walhalla voor foodies. Van een traditioneel stoofpotje tot een culinaire ervaring op sterrenniveau, je schuift hier met veel plezier aan tafel. Tongeren is bovendien zonder enige twijfel dé culturele hoofdstad van Haspengouw. In 2017 lanceerde de stad onder de noemer MoMENT een gloednieuw en geslaagd cultureel stadsfestival. Enthousiast breien we hier dit jaar een vervolg aan. Daarnaast bruist de stad van grote en kleine evenementen die zorgen voor extra beleving in de gezellige straten en pleinen van de binnenstad.

 

 

 

We hopen dat deze gids je mag inspireren tot een bezoek aan Tongeren of je verblijf in onze stad nog aangenamer zal maken.

 

 

 

Kom dus gerust af, we staan klaar om je met open armen te ontvangen!

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley