Nieuwsbrief Jeker (8)

hoofding Jeker 

 

 

Overal in Europa herovert het water de stadscentra

De stad en de Vlaamse Milieumaatschappij richten met het openleggen van de Jeker hun blik op de toekomst. De aanwezigheid van water in de stad draagt bij tot de aantrekkelijkheid en zal als troef worden uitgespeeld.

 
Met het terug openleggen van de Jeker kunnen er immers tal van activiteiten op en rond het water ontwikkeld worden waardoor Tongeren er een sterke aantrekkingspool bij krijgt.

 

Jeker (1) 

 

Intussen op de werf...

Ondanks de warme temperaturen wordt er elke dag hard gewerkt op de werf en de werken vlotten goed!

 

De Looiersstraat, Luikerstraat en Sint-Jansstraat werden verder afgewerkt en beklinkerd. Zo werden er ook reeds verlichtingspalen geplaatst. De straten zijn zo goed als af.

 

Intussen op de werf (1) 

 

Tussen de Velinxvijvers en ter hoogte van het Begijnhof zijn de werken aan de Jekerbak in volle uitvoering (construeren van de vloerplaat en wanden).

 

Intussen op de werf (2) 

Intussen op de werf (3) 

 

Intussen op de werf (4) 

 

Intussen op de werf (5) 

 

Aan de Kastanjewal gaan de werken van de nutsleidingen verder. Ook de onderconstructie van brug 5 (driepuntsbrug) aan de Kastanjewal wordt voortgezet. Voor het bouwen van deze brug worden er vibropalen gebruikt. Dit zijn in de grond gevormde funderingspalen.

 

Ter hoogte van de gevangenis, de Sibbo en de jeugdherberd wordt de wegenis afgewerkt.

 

Intussen op de werf (6) 

Intussen op de werf (7) 

 

Intussen op de werf (8) 

 

Intussen op de werf (9) 

 

Aan de volkstuintjes is de aannemer volop bezig met de toegangsweg. De betonplaten voor de volkstuintjes zijn geplaatst. Nu is het wachten op de levering van de tuinhuisjes. Ook wordt er stilaan begonnen met het fietspad aan de Neremweg langs de nieuwe tak van de Jeker.

 

Intussen op de werf (10) 

 

Intussen op de werf (11) 

Intussen op de werf (12) 

 

Verder wordt er vooruitgekeken naar de Grote Kermis van Tongeren. Zo werd er ter hoogte van de atletiekpiste gestabiliseerd gras aangelegd. Op die manier heeft het gras voldoende de kans gehad om zich te ontwikkelen. De Finse piste werd ook reeds geplaatst.

 

Intussen op de werf (13) 

Intussen op de werf (14) 

 

Minder hindermaatregelen

De werfzone wordt afgeschermd en voorzien van de nodige signalisatie. Helaas kan niet elke vorm van hinder vermeden worden, maar de aannemer doet al het mogelijke om de overlast tot een minimum te beperken. Zo besteedt BAM de nodige aandacht aan modder- en stofvrije straten en wordt de borstelzuigwagen dagelijks ingezet.

 

Ons mailadres is:

jeker@stadtongeren.be

 

Contactpersonen:

Stéphanie Poppe (werfcommunicator): 0479 63 62 09

Bert Butenaers (werfleiding): 0474 60 04 66

logo VMM logo stad Tongeren logo Infrax

 

Sweco logo bam contractors logo

 

 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley