Nieuwsbrief Jeker (7)

hoofding Jeker

 

Overal in Europa herovert het water de stadscentra

De stad en de Vlaamse Milieumaatschappij richten met het openleggen van de Jeker hun blik op de toekomst. De aanwezigheid van water in de stad draagt bij tot de aantrekkelijkheid en zal als troef worden uitgespeeld.

Met het terug open leggen van de Jeker kunnen er immers tal van activiteiten op en rond het water ontwikkeld worden waardoor Tongeren er een sterke aantrekkingspool bij krijgt.

 

Motten 1

 

Motten 2

Motten 3

 

 

Motten 4

Intussen op de Werf...

Ook deze maand werd er gretig doorgewerkt op de werf! De laatste dagen zelfs onder een stralende zon. Zo vlotten de werken net nog dat tikkeltje meer!

De Looiersstraat en Luikerstraat worden verder afgewerkt. Zo werden er ook reeds verlichtingspalen geplaatst. 

 

Looiersstraat - Luikerstraat

 

 

 

Tussen de Velinxvijvers en ter hoogte van het Begijnhof zijn de werken aan de Jekerbak in volle uitvoering (construeren van de vloerplaat en wanden). 

 

 

Jekerbak 1

 

Jekerbak 2

 

Jekerbak3

 

 

Daarnaast werd de middeleeuwse muur verstevigd.

In de Dirikenlaan vlotten de wegeniswerken eveneens. Aan de rechterzijde werd de onderfundering aangelegd.


dirikenlaan

 

 

Aan de volkstuintjes is de aannemer volop bezig met het plaatsen van drainage aan de toegangsweg en het fietspad aan de Neremweg. Ook worden er betonsokkels geplaatst voor de stabiliteit van de tuinhuisjes. 


volkstuintjes 1

 

volkstuintjes 2

 

 

Er wordt ook reeds vooruitgekeken naar de Grote Kermis van Tongeren. Zo wordt er ter hoogte van de atletiekpiste gestabiliseerd gras aangelegd. 

 

Open Werfdag - Zondag 13 mei 2018

Op zondag 13 mei kan u een bezoek brengen aan de werf! Tussen 14u en 16u worden de hekken opengezet voor het publiek. Iedereen is welkom! Start van de werfrondgang is aan de cafetaria van de atletiekpiste (Kastanjewal). Uw aanwezigheid bevestigen is niet nodig. Wel raden we aan degelijke schoenen te dragen, aangepast aan het weer.

 

Open werf

 

Bufferbekken Mal

Om wateroverlast stroomafwaarts in de Jeker te voorkomen, wordt er in Mal een bufferbekken aangelegd. De graafwerken zijn inmiddels achter de rug. Er dient nu enkel nog ingebuisd te worden. Deze werken zullen tegen de zomer klaar zijn.

 

Minder hindermaatregelen

De werfzone wordt afgeschermd en voorzien van de nodige signalisatie. Helaas kan niet elke vorm van hinder vermeden worden, maar de aannemer doet al het mogelijke om de overlast tot een minimum te beperken. Zo besteedt BAM de nodige aandacht aan modder- en stofvrije straten en wordt de borstelzuigwagen dagelijks ingezet.

 

 

Ons mailadres is:

jeker@stadtongeren.be

 

Contactpersonen:

Stéphanie Poppe (werfcommunicator): 0479 63 62 09

Bert Butenaers (werfleiding): 0474 60 04 66

 

Uitschrijven kan door een mail te sturen naar:

jeker@stadtongeren.be

 

logo VMM logo stad Tongeren logo Infrax

Sweco logo bam contractors logo

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley