Nieuwsbrief Jeker (5)

 

hoofding Jeker

 

Overal in Europa herovert het water de stadscentra

De stad en de Vlaamse Milieumaatschappij richten met het openleggen van de Jeker hun blik op de toekomst. De aanwezigheid van water in de stad draagt bij tot de aantrekkelijkheid en zal als troef worden uitgespeeld.
Met het terug open leggen van de Jeker kunnen er immers tal van activiteiten op en rond het water ontwikkeld worden waardoor Tongeren er een sterke aantrekkingspool bij krijgt.

 

Winterprik

Koning winter heerst in het land. Gezien de ongunstige weersomstandigheden en vorsttemperaturen kunnen de beton- en graafwerken momenteel niet worden voortgezet. Indien de weersomstandigheden het toelaten, gaan de werken op woensdag 7 maart weer van start.

 

IMG 4340

 

IMG 4357

IMG 4356

 

IMG 4377

 

IMG 4366

 

Intussen op de werf...

De rioleringen worden verder afgewerkt en de huisaansluitingen uitgevoerd. Vervolgens kan de wegopbouw in de Looiersstraat en Luikerstraat aanvatten. Door deze werken zijn er enkele wijzigingen in de verkeerscirculatie. De parkings aan de Looiersstraat en de Sint-Lutgartstraat zijn enkel bereikbaar via de Sint-Jansstraat. De garages en handelaars blijven bereikbaar.

Ter hoogte van de Sibbo en de Jeugdherberg wordt de Jekerbak verder afgewerkt (constructie van de vloerplaat en de wanden).
Verder wordt de middeleeuwse begijnhofmuur verstevigd en is de aannemer bezig met het opruimen van de volkstuinen. 

 

IMG 4335

IMG 4313

 

Eerstesteenlegging

Afgelopen vrijdag werd de eerste steen van de nieuwe Jeker gelegd door het college van burgemeester en schepenen, de bouwheer en de uitvoerende partijen VMM, Infrax, Sweco en BAM.

Bekijk hieronder een aantal sfeerbeelden:

 

 DSC6573

 

 DSC6621

 

 DSC6578

 

 DSC6652

 

Volkstuin zoekt tuinders

Momenteel ondergaan de volkstuintjes (tegenover Moerenpoort) een metamorfose: alle oude stallingen werden verwijderd, het ruime perceel
van circa 2,6 ha werd opgeruimd en er is plaats voor nieuwe tuintjes.

De aanleg van de nieuwe toegangsweg is reeds gestart en de plaatsing van individuele tuinhuisjes volgt zeer binnenkort. Als finishing touch worden infoborden, een insectenhotel, regenwatertonnen en compostbakken geplaatst. Volgens de huidige planning worden de vernieuwde en nieuwe tuintjes heropend in de lente van dit jaar.

Ben je geïnteresseerd om één van deze tuintjes te huren geef dan je gegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mail) samen met het juiste antwoord op de vraag ‘Sedert hoe lang tuiniert men al in de volkstuinen?’ door aan de milieudienst uiterlijk 31 maart via het nummer 012 80 01 53 of via milieu@stadtongeren.be  (de volgorde van inschrijving telt later ook voor de toewijzing).

Ben je niet bij de gelukkigen? Niet getreurd. Indien er een perceel vrijkomt, contacteren we de eerstvolgende op de wachtlijst. Zorg er daarom steeds voor dat je contactgegevens up-to-date zijn, ben je onlangs verhuisd of heb je een nieuw mailadres, laat het dan zeker weten.

 

20180227 145340

 

20180227 145359

 

Bufferbekken Mal

De werken aan het bufferbekken in Mal kunnen voortgezet worden. Dit bufferbekken wordt aangelegd om wateroverlast stroomafwaarts in de Jeker te voorkomen.

 

Minder hindermaatregelen

Het winterweer kan voor wat ongemakken zorgen, maar de aannemer doet al het mogelijke om de overlast tot een minimum te beperken.

 


Ons mailadres is:

jeker@stadtongeren.be

 

Contactpersonen:

Stéphanie Poppe (werfcommunicator): 0479 63 62 09

Bert Butenaers (werfleiding): 0474 60 04 66

 

Uitschrijven kan door een mail te sturen naar:

jeker@stadtongeren.be

 

logo VMM logo stad Tongeren logo Infrax

Sweco logo bam contractors logo

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley