Ronde van Limburg

Zondag 10 juni 2018 is Tongeren weer in de ban van de fiets. In onze stad gaat dan opnieuw de 'Ronde van Limburg', een wielerwedstrijd van UCI 1.1, van start.

 

De karavaan vertrekt omstreeks 12.10 uur op de Grote Markt. De aankomststreep ligt op de Eeuwfeestwal. De renners rijden er in totaal vijf keer voorbij, met in volle finale drie lokale ronden van elf kilometer. Rond 17.00 uur weten we wie de opvolger van Wout Van Aert wordt.

 

Er zullen ongetwijfeld weer heel wat kleppers aan de start staan voor een typisch Haspengouws parcours. Het rennerspark bevindt zich naast de Rode Kruislaan en St-Truidersteenweg (publiekszone). Een ideale gelegenheid om de wielerhelden van dichtbij te bewonderen.

 

U kunt de wedstrijd vanaf 13.30 uur ook live volgen via de website van Het Belang van Limburg (www.hbvl.be)

 

Omleidingen

Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd zijn omleidingen voor het verkeer uitgestippeld.

 

Er is een kleine omleiding voorzien van 6.00 tot 15.30 uur en van 17.30 tot 20.00 uur. Tijdens deze kleine omleiding worden de Pliniuswal, Eeuwfeestwal, Elisabethwal, St-Truidersteenweg (tot aan Legioenenlaan) en Romeinse Kassei (van Rode Kruislaan tot St-Truidersteenweg) volledig afgesloten voor alle verkeer.

 

De grote omleiding gaat in om 15.30 uur en loopt tot 17.30 uur. Tijdens deze omleiding is eveneens alle verkeer verboden op het plaatselijke parcours: St-Truidersteenweg, Lankgracht, Burchtstraat, Kolmontstraat, Overrepenstraat, Hasseltsesteenweg (Nieuwe Steenweg tot Eeuwfeestwal) en Eeuwfeestwal.

 

Kaartjes:

- kleine omleiding
- grote omleiding

 

Q-parkings bereikbaar
- Q-parking Grote Markt: continu bereikbaar, behalve tussen 10.00 en 12.15 uur (dan kunt u de parking ook niet verlaten)
- Q-parking Julianus en Centrum: continu bereikbaar

 

WIE WORDT SPRINTKONING?

Vanaf  15.00 uur worden weer korte sprintwedstrijden gereden aan de meet. Iedere jonge Tongenaar kan hieraan deelnemen en krijgt de gelegenheid te schitteren in de aankomstzone. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën (van 8 tot 18 jaar).

 

De Hasseltsesteenweg wordt dan voor doorgaand verkeer afgesloten van 14.45 tot 15.30 uur tussen Nieuwe Steenweg en  Cesarlaan/Legioenenlaan. Er wordt in twee richtingen een omleiding voorzien via Nieuwe Steenweg en Bilzersteenweg.

 

Inschrijven uiterlijk tot 1 juni via: sportdienst@stadtongeren.be .

 

Ronde van Limburg

Foto: H. Savenay

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley