Krokuskriebels in het Teseum en het GRM

In het Teseum
Op zoek naar een fijne uitstap met het hele gezin in de krokusvakantie? De ronddwalende geest van kanunnik Stefanus ontvangt families als eregasten en neemt ze mee op ontdekking naar de middeleeuwse rijkdom van het Teseum. Jong en oud maken op een speelse en prikkelende wijze kennis met de talrijke schitterende kunstobjecten en het eeuwenoude gebouw.

 

Naast deze interactieve rondleiding kan je doorlopend het museumparcours volgen. Gezinnen gaan op pad met Servaas, een ondeugende jongen die het Teseum op zijn duimpje kent. Samen redden ze de belangrijkste kunstobjecten uit de brand. Dit doen ze via een coole app. Nadien krijgen de kinderen een schatkist mee naar huis om zelf in elkaar te knutselen.

 

Kriebelt het al? De interactieve rondleiding is voor gezinnen met kinderen van zes tot twaalf jaar en vindt plaats op woensdag 14 februari, zaterdag 17 februari en zondag 18 februari, telkens van 14 tot 15 uur.

Reserveer een plaatsje via info@teseum.be of 012 80 02 28.

Met een lidkaart van de Gezinsbond krijgt u een fikse korting: kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel, volwassenen krijgen 50% korting.

 

Alle krokuskriebelactiviteiten via www.krokuskriebels.be of www.teseum.be/krokuskriebels

 

In het Gallo-Romeins Museum
Een gids die jou alles vertelt over je favoriete voorwerpen en op wie je al je vragen kunt afvuren. Bestaat die? Ja hoor, in het Gallo-Romeins Museum.

 

Hoe maakte de oermens vuur? Hoe versierde een Kelt potten? Ruikt Romeins parfum lekker? Ontdek het samen, groot en klein, met je 'Supergids'. Je kiest zelf je voorwerpen, van de prehistorie tot de Romeinen. En je gids vertelt honderduit. Je kunt ook proeven, passen, voelen. Kriebelt het? Dan kan je knutselen, tekenen of puzzelen.

 

Krokuskriebels loopt van 10 tot 18 februari en is bedoeld voor kinderen van zes tot twaalf jaar.

www.galloromeinsmuseum.be

 

krokuskriebels 


© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley