Werken aan spoorwegdoorgang Eldersbroek

Infrabel voert binnenkort vernieuwingswerken uit aan spoorlijn 34 (Tongeren - Hasselt) tussen de stations van Tongeren en Bilzen. Het gaat hier om de vervanging van de overweg 32 t.h.v. Eldersbroek.

 

Welke werken worden er uitgevoerd?

Totale vernieuwing van de overweg in Eldersbroek te ‘s Herenelderen tussen het station Tongeren en Bilzen.

 

Wanneer wordt er gewerkt?

De werken starten op vrijdag 11 augustus 2017 omstreeks 10 uur 's ochtends, de verschillende stappen in de vervanging van de overweg zullen afgerond zijn op vrijdag 25 augustus, waarna de overweg terug wordt opengesteld voor alle wegverkeer omstreeks 16 uur.

 

Fase 1: De werken starten in de nacht van 11 op 12 augustus met het opbreken van de oude overwegbekleding en beton. Er zullen ook proefsleuven gegraven worden ter localisatie van de nutsleidingen.

Fase 2: vervanging van de overweg: zondag 13 augustus beginnen we met het wegnemen van de sporen, en het uitgraven van de bedding voor de nieuwe overweg. Na het uitgraven van de bedding volgt de aanleg van de overwegblokken en het plaatsen en ingieten van de rails met de kunsthars.

Fase 3: wegeniswerken: Na het uitharden van de kunsthars starten we met de wegeniswerken. Deze zullen duren tot vrijdag 25 augustus, afhankelijk van de weersomstandigheden, waarna de overweg terug open gesteld wordt voor alle wegverkeer.

 

Er zal in de periode 12 - 15 augustus zowel ’s nachts als overdag gewerkt worden en dit van zaterdagnacht 23:00 tot woensdagochtend 04:00. Er zal eveneens gewerkt worden op de zaterdagnachten 19 en 26 augustus. Voor de opruimwerken op 26 augustus is de overweg niet meer afgesloten.

 

Wat is de impact op het verkeer?

Tijdens de werken (11 augustus 10u – 25 augustus 16u) is de overweg afgesloten voor alle wegverkeer, inclusief fietsers, dit in verband met de veiligheid. Er geldt in beide richtingen een omleiding via N730 Bilzersteenweg – Ring Tongeren (R72) – N758 Elderenstraat/Baversstraat. Wij vragen u dan ook de omleidingsborden te volgen.


Wat is de impact op het treinverkeer?

Van zondag 13 augustus (00u00) tot en met woensdag 16 augustus (04u30) er geen treinverkeer mogelijk is op de spoorlijn Hasselt - Tongeren omwille van grootschalige moderniseringswerken.

Klik hier voor meer info.

 

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op met Infrabel via de contactpagina.

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley