Uitnodiging: Michelangelo Pistoletto - Het derde paradijs

''Il Terzo Paradiso siamo noi', samen maken we van de wereld een paradijs waarin de kunstmatige wereld gecreëerd door de mens en de natuurlijke wereld zich eindelijk verzoenen.'

 

Op 21 en 22 september 2017 komt de Italiaanse kunstenaar Pistoletto naar Tongeren.

 

Donderdag 21 september om 19 uur wordt het kunstproject van het artistieke duo 'Le Prince Evêque' voorgesteld in het Pliniuspark. Dit kunstproject is geïnspireerd op de filosofie van het derde paradijs van Pistoletto.
Wil u deelnemen aan de feestelijke opening en het vormen van een mensenkring rond het kunstwerk, schrijf u dan in via pistoletto@stadtongeren.be

 

Vrijdag 22 september maakt Pistoletto, van 10 tot 11 uur, samen met kinderen een groot oneindigheidssymbool met plastic dopjes op het Julianusplein. De dopjes zijn verzameld voor het goede doel van het Belgische Centrum voor Geleidehonden vzw. Iedereen is welkom om dit bijzondere evenement bij te wonen.

 

Van 27 september tot en met 14 oktober loopt de expo 'Pistoletto Reflecto' in het Praetorium. U kunt dan de resultaten van de creatieve workshops van de Pentagoon Academie van Tongeren komen bekijken.

 

derde paradijs 

 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley