Toerisme Tongeren lanceert culinaire campagne Foodies Tongeren

In hotel 't Huys van Steyns stelde Toerisme Tongeren een nieuwe culinaire publicatie voor. De pocketgids krijgt de naam Foodies Tongeren en bundelt alle restaurants en smaakmakers van onze stad. Met deze publicatie start een gelijknamige campagne Foodies Tongeren en bundelt alle restaurants en smaakmakers van onze stad. Met deze publicatie start een gelijknamige campagne Foodies Tongeren om de eet-, drink- en tafelcultuur van de eerste stad van België te promoten.

 

In Tongeren zijn er heel wat lekkere hotspots te vinden. Via de pocketgids wenst de stad haar culinaire reputatie extra in de verf te zetten. Toerisme en gastronomie gaan hand in hand samen. Voor veel bezoeker is het culinair aanbod een belangrijke factor in de keuze van een vakantiebestemming of een uitstap. Toeristen gaan steeds meer op zoek naar baanbrekend vakmanschap, naar de authentieke eetcultuur en naar lokale producten.

 

Met de campagne Foodies Tongeren wordt het rijk verleden van Tongeren gelinkt aan het ruime culinaire aanbod. De food guide laat acht Tongerse chefs/horeca-uitbaters aan het woord die de ambassadeurs van de campagne vormen. Ook wordt een overzicht geboden van het ruime aanbod van horeca- en speciaalzaken en culinaire events die de bezoekers kunnen bekoren. De gids Foodies Tongeren zal verspreid worden via tal van kanalen zoals de lezers van Knack en Plusmagazine, de logiesbedrijven en andere toeristische partners. Er worden ook placemats en bierviltjes voorzien voor de horecazaken.

 

Naast een print campagne, zal er ook worden ingezet op een digitale campagne. Via de Facebookpagina 'Foodies Tongeren' bekom je het laatste, culinaire nieuws uit de stad en regio. Daarnaast worden restaurantbezoekers in Tongeren aangemoedigd om hun culinaire ervaringen te posten op instagram via de hashtag #foodiestongeren.

 

Download hier de digitale versie van Foodies Tongeren.

 

Foodiestongeren -banner 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley