Op schattenjacht in Moerenpoort

Spannend. Met de hele familie op schattenjacht in de middeleeuwse Moerenpoort. En dat kan de hele zomervakantie lang. Het wordt een onvergetelijke belevenis, om in geuren en kleuren na te vertellen.

 

'Schatten van Vlieg' moedigt gezinnen met kinderen aan om er samen op uit te trekken en het aanbod in hun buurt te ontdekken. Ook in Tongeren verstopt Vlieg deze zomer een schatkist. Dit jaar is het thema 'Ruik jij wat ik ruik?'

 

De Moerenpoort is de middeleeuwse stadspoort van Tongeren. Vandaag is deze robuuste toren omgetoverd tot een historisch museum, verspreid over drie verdiepingen. 'Een poort naar vroeger', het nieuwe spelletjes- en geurenparcours, is een leuke manier om de Moerenpoort op kindermaat te beleven. Samen met Elemoed De Dikke Poortwachter en Palmerijn De Dunne Reiziger ga je op pad. Samen kijken, creatieve opdrachten oplossen en al spelend leren zijn de ingrediënten van het parcours. Elke verdieping kreeg bovendien een speciaal geurtje om de middeleeuwse sfeer extra tot leven te wekken. We nodigen je graag uit om deze te komen ontdekken. Het parcours is een sterke aanrader voor gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar.

 

Schatten van Vlieg: van 1 juli tot en met 31 augustus 2017 in de Moerenpoort (Leopoldwal). De Moerenpoort is dagelijks gratis te bezoeken van 10 tot 16 uur, met een toegangscode. De code en het spelletjesparcours zijn verkrijgbaar bij Toerisme Tongeren en het Teseum. 

Meer info via Toerisme Tongeren: tel. 012 800 070 of info@toerismetongeren.be

 

Vlieg  


© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley