Onderzoek: Wat vind jij van de gemeente?

Het leven staat nooit stil, ook niet in je gemeente! Voor de Vlaamse overheid en de stad Tongeren is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er genoeg groen in je buurt? Wat vind jij van je woning? Ben jij tevreden over de diensten van de gemeente? Maak jij gebruik van de voorzieningen in je gemeente?

 

De Vlaamse overheid beschikt over heel wat cijfermateriaal van de gemeenten, maar die vertellen weinig over hoe jij als inwoner zelf een aantal zaken aanvoelt. Daarom organiseert de Studiedienst van de Vlaamse Regering een rondvraag in de Vlaamse gemeenten.

 

Eind deze maand ontvangen verschillende inwoners een brief om deel te nemen aan de rondvraag "Wat vind jij van je gemeente?".

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners de vragenlijst invullen. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen dat de vragenlijst invult.

 

De analyses gebeuren op gemeentelijk niveau. Alle gegevens worden vertrouwelijk en anoniem behandeld. Niemand, behalve jijzelf, weet dus wat je antwoordt.

 

5.000 willekeurige gelote personen, die de vragenlijst volledig invullen, ontvangen een geschenkbon van 6 euro.

 

De onderzoeksresultaten verwachten we in het voorjaar 2018. Wil je nu al meer weten over de gemeentemonitor, dan kan je al een kijkje nemen op www.gemeentemonitor.vlaanderen.be

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met  het gratis nummer 1700 van de Vlaamse overheid.

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley