Olivier Grossetête

Olivier Grossetête is een Franse beeldende kunstenaar die monumentaal werkt met kartonnen dozen en kilometers plakband. Op 15 augustus 2017 bewonder je zijn kartonnen gebouw op de Grote Markt.

 

Wat het werk van Grossetête zo uniek maakt is dat hij zijn TIJDelijke kunstwerken steeds realiseert samen met het plaatselijke publiek en dat hij zich laat inspireren door lokale gebouwen. 

 

Op 15 augustus heeft Tongeren voor één dag een nieuw gebouw op de Grote Markt. Het gebouw wordt gerealiseerd door Tongenaren en hun vrienden in ateliers op 11,12, 13 en 14 augustus. Er zijn nog handen tekort, schrijf daarom nu in via moment.tongeren.be.

 

Op 15 en 16 augustus krijgt de oudste stad een nieuw gebouw voor 1 dag. Op 16 augustus breken we af. Dus alle slopers, wees hier welgekomen! Dit evenement kan gerealiseerd worden dankzij de samenwerking met de Tongerse firma Rajapack, nummer 1 in verpakkingen.

 

MO[zart]NUMENT - 15 augustus
om 21.30 uur kunt u Sonja Feenstra, Kristien Doumen en Jokke Martens samen met organist Luc Ponet zien musiceren rond brieven uit het verleden die de tijd hebben doorstaan. Door projecties komen zowel de Basiliek als het nieuwe monument tot leven.

 

Olivier Grossetête

Foto: Vincent Lucas

 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley