MoMeNT

Tongeren heeft een nieuw cultuurfestival dat nog loopt tot en met 29 oktober 2017, ofwel van zomertijd tot wintertijd. Het festival draait rond het thema ‘tijd’ en kreeg daarom de naam ‘MoMeNT’.

 

MoMeNT is geen afgewerkt project, het is een rode draad tussen verschillende culturele evenementen in de stad.

 

Kruis met rood aan in de agenda: week van 11 tot 20 augustus

Er staan expo’s en tentoonstellingen, theater, muziek, literatuur en openluchtfilms op het programma. In augustus bereikt het stadsfestival zijn hoogtepunt.

Op 15 augustus heeft Tongeren voor één dag een nieuw gebouw – in karton - op de Grote Markt. Beeldend kunstenaar Olivier Grossetête bouwt dit gebouw, samen met zoveel mogelijk Tongenaren, op 11, 12, 13 en 14 augustus.

Op het programma staat verder ook nog de Italiaanse kunstenaar Michelangelo Pistoletto. Hij brengt zijn Third Paradise-concept naar Tongeren.

Heel wat steden hebben een stadsdichter of stadsmuzikant. Tongeren is de eerste stad die een TIJDgeest verwelkomt. Romancier, theaterauteur, criticus en filosoof Jeroen Olyslaegers wordt TIJDcurator, TIJDdichter, TIJDdenker... Jeroen neemt twee weken lang zijn intrek in de voormalige Standaardboekhandel in de Maastrichterstraat. Hier zal hij mensen ontmoeten, gesprekken voeren met Tongenaren. Hoe ervaren zij TIJD?

 

Jong talent

Tijdens het festival is er ook veel aandacht en ruimte voor jong talent.  Zij krijgen begeleiding van ervaren coaches, mensen die bulken van talent en die hun pluimen al ruimschoots verdiend hebben in het eigen vakgebied. Op één van die coaches zijn we bijzonder trots: Tongenaar Jan Straetemans is zanger/gitarist bij The Sore Losers. Daarnaast is hij programmator in het cultuurcentrum van Sint-Truiden. Hij zal zijn ervaring als muzikant en cultuurpromotor ten volle aanwenden om als coach ondersteuning te bieden aan de deelnemende muzikanten.

 

Meer info: moment.tongeren.be

 

moment 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley