Met hele gezin naar Moerenpoort

De Moerenpoort is de enige middeleeuwse stadspoort van Tongeren. Deze robuuste toren is omgetoverd tot een museum over de militaire geschiedenis van de stad. De dienst Erfgoed heeft nu in de Moerenpoort een gezinsparcours uitgetekend.

 

Het nieuwe spelletjesparcours heet 'Een poort naar vroeger' . Het is een leuke manier om de Moerenpoort op kindermaat te beleven. Samen met Elemoed De Dikke Poortwachter en Palemerijn De Dunne Reiziger ga je met het hele gezin op pad. Samen kijken, creatieve opdrachten oplossen en als spelend leren - dat zijn de ingrediënten van het parcours. De Moerenpoort telt drie verdiepingen. Elke verdieping kreeg voor dit spel een speciaal geurtje om de middeleeuwse sfeer extra tot leven te brengen.

 

Het nieuwe parcours is een aanrader voor gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar. Bovendien is de Moerenpoort vanaf nu voor iedereen gratis te bezoeken. De toegangscodes en het boekje met het nieuwe spelletjesparcours zijn te verkrijgen bij Toerisme Tongeren en het Teseum.

 

De Moerenpoort is dagelijks toegankelijk van 10 tot 16 uur.
Meer info via de dienst Erfgoed en Toerisme (Via Julianus 2), info@toerismetongeren.be of 012 80 00 70.

Gezinsparcours Moerenpoort

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley