Expo Pistoletto Reflecto in het Praetorium

Tot en met 13 oktober vindt in het Praetorium de expo ‘Pistoletto Reflecto’ van de Pentagoon Academie van Tongeren plaats. Dit initiatief kadert in het artistieke project van de Ne9ende maand en MoMeNT van de stad Tongeren. Hiervoor ging de stad dit jaar een samenwerking aan met de Italiaanse kunstenaar Michelangelo Pistoletto.

 

Op 21 september werd er in het Pliniuspark een kunstwerk onthuld in het bijzijn van Michelangelo Pistoletto zelf.  Dit kunstwerk - ontworpen door het duo Le Prince Evêque - is geïnspireerd op de filosofie van Pistoletto namelijk ‘The Third Paradise’. Een paradijs waarin de mens op zoek gaat naar een duurzaam evenwicht tussen mens en natuur.

 

De Pentagoon Academie ging aan de slag met de filosofie van Pistoletto, zijn gebruik van eenvoudige en natuurlijke materialen en zijn oeuvre. Zo organiseerde de kunstacademie in de maand augustus een kunstkamp met een 30-tal kinderen. Verder werkte de Lagere Graad van de academie in september samen met de Tongerse scholen BS Jeugdland Tongeren, GO! BS Freinet Tongeren en GBS De Zevensprong Piringen-Tongeren.

 

Zo’n 300 kinderen werkten mee aan het creatieve thema rond Pistoletto. Zowel individuele interpretaties als groepscreaties komen aan bod. Om tot een eenheid te komen is er alleen gewerkt met de kleuren oranje, goud, zilver, zwart, grijs en wit. Het resultaat is te bewonderen in de ontvangstruimte van het Praetorium en kan men bezoeken van 27 september tem 13 oktober tijdens de openingsuren van de stadsdiensten.

 

Op vrijdag 14 oktober vindt er in het Praetorium om16u15 een finissage van deze expo plaats. Inschrijven kan via stephanie.vandeput@pentagoon.be

 

Meer info:

Dienst Erfgoed Tongeren - Stefanie Sfingopoulos - stefanie.sfingopoulos@stadtongeren.be - 012 80 00 88
Pentagoon Academie - Stephanie Vandeput - stephanie.vandeput@pentagoon.be - 0472 34 20 63

 

expo Pistoletto Reflecto 1 

expo Pistoletto Reflecto 2 

 

expo Pistoletto Reflecto 3 

 

expo Pistoletto Reflecto 4 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley