Echte kerstsfeer tussen de basiliek en het Praetorium

Er valt in de kersttijd veel te beleven in Tongeren. Zaterdag 16, zondag 17 en zaterdag 23 december verandert van 13 tot 18 uur de omgeving van het kerstmanhuis in één groot kerstdorp dat bruist van activiteit.

 

Honderden kerstbomen sieren de straten, ontelbare lichtjes fonkelen door de avondschemering. De zoete lucht van eindejaarsgebak komt u tegemoet als u door de straten wandelt. Houtsnijders kerven speelgoedstukken, de bakker kneedt het deeg voor het heerlijke kerstbrood, een vader en zijn zoon voeren met de hondenkar een omgehakte kerstboom aan uit het bos. Elfen snellen heen-en-weer om alle opdrachten van de Kerstman op tijd klaar te hebben. In de gebakkraam verdringen de kookhulpen zich rond de oven om de toegestroomde mensen te kunnen voorzien van koek en wafels. De onderhoudsploeg van de Kerstman probeert met man en macht een vrachtwagen uit de jaren twintig nieuw leven in te blazen, zodat alle geschenken tijdig geleverd kunnen worden.

 

Rust en muziek

In al deze gezellige drukte zijn er ook overdekte plaatsen waar u kan genieten van een moment van rust: een nomadetent, een ouderwetse verlaten draaimolen, een beschut plekje aan de Kloostergang. U luistert er naar de vertellers met elk een eigen kerstverhaal of naar de muzikanten met hun vele deuntjes. Muziek is er trouwens in overvloed: vioolspelers, accordeonisten, doedelzakspelers en de koren van Valmeer, Hoeselt en het kinderkoor uit Bloemfontein (Zuid-Afrika) brengen een variatie aan kerstmuziek. Nu eens klassiek en nostalgisch, dan weer verrassend en werelds. U wordt ondergedompeld in een totaalbeleving die u de échte sfeer van Kerst brengt.

 

Kinderkoor Bloemfontein - kersttournee 2017

Op zondag 17 december komt het kinderkoor Bloemfontein naar Tongeren. Het koor bestaat uit kinderen van 8 tot 18 jaar, zowel blanken, zwarten als kleurlingen, allen afkomstig uit de stad Bloemfontein uit Zuid-Afrika. Zij beschikken allen over een uitstekende stem waarmee ze in internationale wedstrijden prijzen behaalden in o.m. Montreux, Canada, Zweden en Oostenrijk. In België behaalden ze de eerste prijs op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt.
Het koor brengt naast Afrikaanse traditionals ook hedendaagse muziek, evergreens, negro spirituals, volksmuziek, kerstmuziek, klassiek,...
Info en tickets: voorverkoop 10 euro, Lijnrecht, Henisstraat 15 te Tongeren / Kassa 12 euro tel. 012 26 22 22 of 0472 87 00 62

 

Stadhuis

© Stefan Peters

 

 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley