Doe jij ook mee met operatie proper?

Iedereen houdt van een propere buurt. Want een propere buurt is een mooie buurt. Maar dat is niet altijd zo gemakkelijk.

 

Misschien herken je jouw school, club of vereniging wel in één van deze situaties? Op jullie terreinen zwerft heel wat vuil rond, je wil dit al langer aanpakken: Maar hoe begin je daar nu aan? Jullie doen samen al heel wat tegen zwerfvuil, maar jullie willen graag meer doen. Je bent een leerkracht of vrijwilliger en wil een groep jongeren engageren voor een propere buurt, maar hoe motiveer je hen?

 

Operatie Proper is er voor jou

Met Operatie Proper willen we jou en je school, club of vereniging ondersteunen in je engagement tegen zwerfvuil.

 

We helpen je met:

  • een concreet en haalbaar actieplan tegen zwerfvuil;
  • opruimmateriaal als je een actieplan indient;
  • educatieve pakketten en communicatiemateriaal om kinderen en jongeren te sensibiliseren;
  • én een online platform dat je toelaat je vooruitgang bij te houden en te delen.

 

Zo kan jij je enthousiasme stap voor stap omzetten in duurzame actie. Inderdaad, we helpen je niet alleen om je school, vereniging of club proper te maken: we bouwen samen systemen die ervoor zorgen dat het morgen ook mooi blijft.

 

Wat houdt Operatie Proper concreet in?

Je engageert je voor het schooljaar 2017-2018. Er zijn een paar vastgelegde uitdagingen die je moet aangaan, zoals regelmatig het zwerfvuil op en rond de terreinen van jullie school, club of vereniging opruimen. Daarnaast kan je zelf je eigen actiepunten kiezen: van een vuilbak-steward aanduiden tot een uitstap maken naar het recyclagepark. Jullie kiezen wat voor jullie belangrijk én haalbaar is.

 

mooimakers

Een mooi engagement verdient een mooie beloning

Jullie engagement daar draait het allemaal om. Het is zoveel waard. Dankzij jullie engagement kunnen we Vlaanderen mooier maken. Daarom dat we jullie op het einde van de rit willen bedanken voor al jullie inspanningen. Zo eindig je niet alleen met een mooie school, vereniging of club, maar ook met een mooie beloning: een cheque voor jouw school, club of vereniging.

 

Om deel te nemen surf je naar mooimakers.be

 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley