Ciao Tongeren - zondag 7 mei

Aanstaande zondag 7 mei, is het zover: 'Ciao Tongeren' - zowat het gezelligste evenement van het jaar - wilt u voor geen geld missen. De Tongerse binnenstad is die dag één groot Italiaans plein met zuiderse sfeer, zalig eten, swingende bands, originele streetacts en nog veel meer. Je beleeft er het pure 'la dolce vita' en de zomer is niet eens begonnen.

Wat verbindt Tongenaren en Italianen? Juist, lekker eten en drinken. Tal van Italiaanse restaurants en cocktailbars op wielen staan rond de basiliek. De hippe caravans, karretjes en trucks verwennen u met smaakvolle drankjes (Italiaanse cocktails, bieren, wijnen, smoothies...) en traditionele gerechten (limoncello-waterijsjes, Italiaans ijs, tiramisú, pizza uit de houtoven, pasta, noem maar op).

 

Italiaanse muziekbands op de Grote Markt en de Veemarkt zorgen voor een uitzonderlijke ambiance. Laat u vervolgens verrassen door de streetacts of laat u spotten door paparazzi. Ga ook bij de barbier langs; in zijn kappersstoel zeept hij vakkundig de mannelijke bezoekers in. Aan het Vrijthof schrijft u een kaartje in het postkantoor van Ief Postino, de nostalgische postbode uit het tv-programma ‘Iedereen beroemd’.

 

De winkels zijn namiddag open en in de Hemelingenstraat passeert u langs de bekendste bloemenmarkt van Rome, Campo de’ Fiori. U vindt er Italiaanse kruiden, prachtige bloemen en ander fraais. Als kers op de taart ontmoet u Matteo Simoni op de Grote Markt.

 

ciao Tongeren 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley