‘Grote Brand van Tongeren in 1677’ nu in Praetorium

De nacht van 29 augustus 1677 staat Tongeren in lichterlaaie. Er branden een 500-tal huizen en verschillende belangrijke gebouwen af. Er blijft amper een sikkepit van de stad over. De brand doodt en verwondt veel Tongenaren en heel wat families raken al hun bezittingen kwijt. Ook de familie Schaetzen. Arnold-Willem Schaetzen houdt een dagboek bij waarin hij vertelt over de gebeurtenissen uit die tijd.

 

De dienst erfgoed van de stad Tongeren ging met deze historische bron en het schilderij van de brand van Tongeren dat enkele jaren nadien werd geschilderd aan de slag. Ze ontwikkelde een expo met een beeldverhaal voor groot en klein. Mooie tekeningen en een eenvoudige uitleg gidsen lezers doorheen deze periode van de geschiedenis in het ac Praetorium, Maastrichterstraat 10.

 

De brochure met het beeldverhaal kan u gratis afhalen aan de onthaalbalie van het Praetorium of in de gasthuiskapel bij Toerisme en Erfgoed Tongeren

 

Voor meer informatie kan u terecht bij de dienst erfgoed Tongeren – erfgoedcel@stadtongeren.be – tel. 012 80 00 88 – Via Julianus 2.

 

Grote brand -expo 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley