Nieuwsberichten 2017

 • Skin Secrets wint etalagewedstrijd
  skin secrets
  De etalage van Skin Secrets werd uitgeroepen tot de origineelste van het centrum. Voor deze wedstrijd vroegen we de handelaars om hun etalages om te toveren tot prachtige, sfeervolle kerstetalages.
 • GFT-sticker 2017 moet vanaf 3 april op uw container kleven
  huisvuilzakken - klein.jpg
  Vergeet uw GFT-sticker 2017 niet aan te kopen. Vanaf 3 april moet deze op het deksel van uw GFT-container kleven, anders wordt uw container niet geledigd. Denk ook aan uw tegoedzakken. Heeft u deze al afgehaald voor dit jaar?
 • Linda wint 500 euro met ambi.pas
  Linda Trippaers
  Linda Trippaers uit Berg wint als eerste een 'Nieuwjaarsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij White Reizen, Jaminéstraat te Tongeren.
 • Testen in Q-parking Tongeren centrum
  Q-park - klein
  Op donderdag 12 januari 2017 tussen 13u30 en 14u00 worden testen uitgevoerd in Q-parking Tongeren centrum. De testen duren maximum 2 uur. De hinder wordt tot een minimum beperkt maar om noodsituaties te simuleren zullen er o.a. alarmen afgaan en wordt de ventilatie getest. Er zijn op het ogenblik van de testen mensen van Q-park aanwezig.
 • Start werken Noordoostelijke Omleidingsweg
  werk in uitvoering
  Dit jaar start de uitvoering van het eerste deel van de Noordoostelijke Omleidingsweg in Tongeren. Deze eerste fase omvat het gedeelte tussen de Bilzersteenweg en de Molenweg.
 • Infomoment windmolenproject Juprelle te Vreren
  windmolen
  Op dinsdag 24 januari van 16 tot 19 uur wordt er een infomoment georganiseerd mbt het windmolenproject Juprelle te Vreren. EDF-Luminus, leverancier en producent van duurzame energie, wil een windenergieproject realiseren in het noorden van de gemeente Juprelle, vlakbij de taalgrens. Voor dit project, met vijf windturbines, heeft EDF-Luminus zijn vergunningsaanvraag ingediend bij het Waals Gewest. Het openbaar onderzoek loopt van 5 januari tot 4 februari.
 • Met hele gezin naar Moerenpoort
  Gezinsparcours Moerenpoort
  De Moerenpoort is de enige middeleeuwse stadspoort van Tongeren. Deze robuuste toren is omgetoverd tot een museum over de militaire geschiedenis van de stad. De dienst Erfgoed heeft nu in de Moerenpoort een gezinsparcours uitgetekend.
 • Doe mee aan tournée minérale
  tournée minérale - klein
  Door deel te nemen aan tournée minérale zweer je een maand lang alcohol af. Na de drukke eindejaarsperiode is februari een goed moment om even van de overdaad te bekomen en een frisse nieuwe start te nemen. De stad Tongeren heeft aandacht voor gezondheidspreventie.
 • Tanja wint 500 euro met ambi.pas
  Tanja Valles
  Tanja Valles uit Tongeren wint als tweede een 'Nieuwjaarsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij JP's Brasserie, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Infomoment windmolenproject te Vreren
  windmolen
  Donderdag 26 januari 2017 om 17 uur.
  Eoly, groene energieproducent en –leverancier van Colruyt groep, plant om samen met Windkracht Vlaanderen een windenergieproject te realiseren ten zuiden van Vreren en Nerem. Het project bestaat uit 6 windturbines waarvan er 4 eigendom worden van Eoly. Eén daarvan zal volledig openstaan voor burgerparticipatie via Eoly Coöperatie. Windkracht Vlaanderen neemt de overige 2 voor zijn rekening.
 • Games laten kinderen Tongeren ontdekken
  begijntje Lea - klein
  Toerisme Tongeren ontwikkelde het afgelopen jaar twee stadsgames voor kinderen: op stap met begijntje Lea en de schat van Ambiorix. Download deze games via de gratis ojoo-applicatie. Je vindt deze app in de iTunes App Store of de Google Play Store. Je kan ook een tablet lenen bij Toerisme Tongeren (50 euro waarborg).
 • Lydia wint 500 euro met ambi.pas
  Lydia Baillien
  Lydia Baillien (43) uit Lauw wint als derde een 'Nieuwjaarsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Electro Smets Dominique, Sint-Truidersteenweg te Tongeren.
 • Tongeren kan terugblikken op succesvolle groei aan groepsbezoeken in 2016
  Teseum
  Tongeren was in 2016 één van de populairste toeristische bestemmingen voor groepen in Limburg. In het bijzonder de unieke tentoonstelling 'Gladiatoren' in het Gallo-Romeins Museum en de opening van het nieuwe schatkamermuseum, het 'Teseum', vielen in de smaak. Maar ook de vaste waarden zoals de culturele stadswandeling en de rondleiding 'Met een begijntje op stap' bleven in 2016 de meest geliefkoosde programma's.
 • Groepsaankoop zonnepanelen: Limburg kiest zonne-energie
  samenaankoop zonnepanelen
  Inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen kan nog tot en met 14 februari 2017. Een initiatief van Het Belang van Limburg en het gespecialiseerde bedrijf iChoosr met ondersteuning van het provinciebestuur. Deze actie kadert in de doelstelling om van Limburg een klimaatneutrale regio te maken tegen 2050.
 • Klein historisch erfgoed in de Kevie
  smeedijzeren hekken
  In Natuurpark De Kevie werden recent typische erfgoedelementen hersteld. Zo werden er acht oude smeedijzeren hekken en enkele oude pilaren terug geplaatst i.s.m. werkgroep de Kevie en het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren.
 • MOMENT! 'Tijd voor Tongeren' is op zoek naar u
  Vrijwilligers
  Onze cultuurzomer krijgt met MOMENT! 'Tijd voor Tongeren' een nieuw jasje. Zin om dit nieuwe festival achter de schermen mee te maken? Aarzel dan niet en grijp uw kans en stuur uw contactgegevens door via mail.
 • Valentijnshoppen
  Valentijnshoppen
  Valentijnschoppen in Tongeren op 4 & 5 februari 2017. Op zondag 5 februari zijn de winkels open van 13 tot 17 uur.
 • Innovatie-award Land- en Tuinbouw
  Innovatie-award klein
  Je project indienen kan nog tot en met 20 april 2017. Onderzoek, overdracht van kennis en innovatie zijn belangrijke factoren om de Limburgse landbouw productiever, duurzamer en concurrentiëler te maken. Om de creatieve geest van de Limburgse land- en tuinbouwer aan te wakkeren en hen aan te moedigen hun innovatief en inspirerend idee om te zetten in de praktijk, organiseert de Provincie Limburg de Innovatie-award voor Land- en Tuinbouw.
 • Vacature brandweer: preventieadviseur, niveau II
  preventieadviseur brandweer - klein
  De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg is op zoek naar een preventieadviseur, niveau II. Uw kandidatuur indienen kan nog tot uiterlijk 28 februari 2017.
 • Marie-Louise wint 500 euro met ambi.pas
  Marie-Louise
  Marie-Louise (84) uit Tongeren wint als vierde een 'Nieuwjaarsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Standing House, Plein te Tongeren.
 • Ondernemersclub Tongeren viert nieuwjaar
  oct
  Naar jaarlijkse traditie vond de nieuwjaarsreceptie van Ondernemersclub Tongeren plaats in het Museumkafee. Op 26 januari 2017 kwamen meer dan 100 Tongerse ondernemers samen in het Gallo-Romeins Museum voor de rondleiding Timeless Beauty.
 • Vlaamse gastgezinnen gezocht
  gastgezinnen
  Zoals elk jaar komen er door de zorgen van Euro-Children kinderen uit probleemgebieden in Europa op vakantie in Vlaamse gastgezinnen. We verwelkomen dit jaar ongeveer 20 kinderen, waarvan 20 die voor de eerste maal komen. Van deze laatsten zijn er 8 uit het zuidoosten van Wit-Rusland, ongeveer 100 kilometer van Tsjernobyl, en 6 uit Kroatië en Bosnië & Herzegovina en 6 uit Slovakije.
 • Nieuwe openingsuren bibliotheek vanaf 1 maart
  nieuwe openingsuren bib - klein
  Vanaf 1 maart 2017 wijzigen de openingsuren van de bibliotheek. Lees hier meer over de nieuwe openingsuren.
 • Herinrichting zone rond op- en afrittencomplex 32
  op- en afrittencomplex - klein.jpg
  Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt in 2017 de herinrichting van het op-en afrittencomplex 32 "Tongeren" verder af. De aannemer zal aan de zijde van Tongeren een fietstunnel bouwen, de op- en afrit heraanleggen en een nieuwe rotonde bouwen die de carpoolparking en, op termijn, industriezone Tongeren-Oost zal ontsluiten.
 • Update: ophokplicht pluimvee in België
  ophokplicht
  Als gevolg van het aantreffen van vogelgriep bij een hobbyhouder in de gemeente Lebbeke op 1 februari 2017, zijn er diverse voorzorgsmaatregelen genomen die ook hobbyhouders van pluimvee en andere vogels in gans België betreffen.
 • Trofee klantvriendelijkste stad
  trofee klantvriendelijkste stad
  Tongeren mag zich 1 jaar 'de klantvriendelijkste winkelstad van België' noemen. Vanaf nu zal de trofee wekelijks pronken bij telkens een andere handelszaak. Het voorbije weekend werd de trofee overhandigd aan de voorzitter van de middenstandsraad Jef Vandamme.
 • Laat je strikken voor de wereld
  Laat je strikken - klein
  Heb je al eens gehoord van de activiteiten van 'Laat je strikken voor de wereld'? Al proevend, kijkend, spelend en lachend steek je heel wat op over andere culturen en boeiende thema's zoals duurzaamheid, eerlijke handel, mensenrechten, ongelijkheid in het Zuiden of de klimaatproblematiek.
 • Patricia wint 500 euro met ambi.pas
  Patricia Morias
  Patricia Morias uit Piringen wint als eerste een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij brasserie Den Ambi in het Ambiotel, Veemarkt te Tongeren.
 • Carnaval in Tongeren
  carnaval
  Tongeren viert dit weekend carnaval! Het is een ideaal moment om alle zorgen aan de kant te schuiven en om aan de festiviteiten deel te nemen. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld de jeugdstoet op zaterdag 25 februari (vertrek reclamestoet om 14.11 uur) en de grote stoet op zondag 26 februari 2017 (vertrek reclamestoet om 14.11 uur en vertrek carnavalstoet om 14.33 uur).
 • Milieuprijs 2016
  milieuprijs 2016 - klein
  Op donderdag 9 februari 2017 werd de milieuprijs 2016 uitgereikt. Academie Pentagoon kreeg een cheque van 500 euro en natuurproducten. Zij zetten zich al jaren in voor een beter milieu. Het geld zal gebruikt worden voor de aankoop van materiaal voor de leerlingen.
 • De nieuwe Limburg Vakantiegids is er!
  Limburg vakantiegids
  Waar gaan we vandaag eens naartoe? Wat wordt onze volgende dichtbijvakantie? Tongenaren die zich deze vragen regelmatig stellen, mogen juichen. Want de derde editie van de Limburg Vakantiegids zit boordevol nieuwigheden én … inspiratie voor kleurrijke uitstapjes.
 • Claire wint 500 euro met ambi.pas
  Claire Delvige
  Claire Delvige uit Vreren wint als tweede een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij parfumerie Steenmans, Grote Markt te Tongeren.
 • MOMENT! 'Tijd voor Tongeren' is op zoek naar u
  Moment
  MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende theatermakers, performers, architecten, panfluitisten en andere muzikanten, (break-)dansers, street artists, game-ontwerpers, tattoeëerders, field-recorders, acrobaten, bloggers, vloggers, sound wizards, kostuumontwerpers, filmmakers, fotografen, (beeldende) kunstenaars en andere creatieven die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met professionelen in interactie laten treden.
  MOMENT! Zoekt beloftevolle projecten rond het thema ‘tijd’ om financieel, productioneel en inhoudelijk te ondersteunen.
 • Fietspad tussen Dreef en Grootmeers
  fietsbrug Nerem
  De stad Tongeren wil een fietspad aanleggen tussen Dreef en Grootmeers en een fietsersbrug over de Jeker tussen Dreef en de Keerstraat. Zo creëren we een veilige en vlotte fietsverbinding tussen het stadscentrum via de Kevie en het industrieterrein Tongeren Oost met onder meer Sportoase. Eind 2017, begin 2018 starten de werken.
 • Militaire oefeningen op 15 en 16 mei
  militaire oefeningen
  Op maandag 15 en dinsdag 16 mei 2017 vinden er militaire oefeningen plaats op Tongers grondgebied: Tongeren en Berg. Het betreft 24 manschappen en 2 wielervoertuigen. Zij doen een kaartleesoefening.
 • Onderzoek: Wat vind jij van de gemeente?
  gemeentemonitor
  Het leven staat nooit stil, ook niet in je gemeente! Voor de Vlaamse overheid en de stad Tongeren is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er genoeg groen in je buurt? Wat vind jij van je woning? Ben jij tevreden over de diensten van de gemeente? Maak jij gebruik van de voorzieningen in je gemeente?
 • Lente opendeur
  Lente opendeur
  Het weekend van 4 en 5 maart 2017 is het lente opendeur in Tongeren. Ook op zondag zijn we winkels in het centrum open van 13 tot 17 uur.
 • Initiatie hockey
  hockey
  Vanaf woensdag 8 maart 2017 organiseert de stedelijke sportdienst in samenwerking met de hockeyfederatie een hockey-initiatie. In tien lessen krijg je de technieken van deze sport aangeleerd.
 • Internationale Vrouwendag en workshops - expo Timeless Beauty - in het GRM
  Timeless Beauty - logo
  Woensdag 8 maart 2017, Internationale Vrouwendag - expo Timeless Beauty - in het Gallo-Romeins Museum en elke zaterdag workshops 'Natuurlijk Mooi'.
 • Lizette wint 500 euro met ambi.pas
  Lizette Vos
  De familie Petermans-Vos uit Millen wint als derde een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Lizette wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij damesboetiek X9, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Boek 'Kruisstraat'
  Kruisstraat
  Het boek 'Kruisstraat' werd samengesteld door het Stadsarchief in een uitgave van het Geschiedkundig Genootschap. Dit boek verschijnt begin juni 2017. Op voorhand intekenen kan tot 1 april 2017.
 • Brandweer helpt bij storm en stormschade
  Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
  Bij storm is het de taak van de brandweer om de openbare weg vrij te maken en te zorgen dat objecten, die onder invloed van de wind onstabiel geworden zijn, geen gevaar kunnen vormen voor personen. Klassieke voorbeelden zijn losgekomen delen van daken of gevels, bomen die het onder de wind begeven hebben...
 • Jongerencentrum zoekt naam
  jongerencentrum
  Tongeren zoekt een originele, jeugdige naam en logo voor het nieuwe jongerencentrum in de Mulkenhal. Daarom organiseert het een publiekwedstrijd. De bedenker van de meest originele naam en logo krijgt een cadeaucheque ter waarde van 250 euro en gratis toegang tot 5 betalende activiteiten in het jongerencentrum.
 • Vacatures voor standplaatsen tijdens de septemberkermis 2017
  kermis - klein
  Voor de septemberkermis (zaterdag 9 t.e.m. donderdag 14 september 2017) zoekt de stad Tongeren : 1 kinderattractie type trein, 1 spellenkraam type schietkraam, 1 spellenkraam type loterij en 1 trampoline.

 • Natalie wint 500 euro met ambi.pas
  Natalie Claes
  Mevrouw Natalie Claes uit Tongeren wint als vierde een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Lingerie Vanclee, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Nocturne expo 'Timeless Beauty'
  Timeless Beauty - logo
  Op vrijdag 21 april 2017 organiseert de stad Tongeren in samenwerking met de provincie Limburg en het Gallo-Romeins Museum een gratis nocturne voor Tongenaren. Er zijn bezoeken voorzien van 18-20 uur en van 20-22 uur. Inschrijven kan via www.ikkomvrijdagavond.be
 • Nieuwe schuilhuisjes De Lijn
  De Lijn - klein
  Vanaf 6 maart tot eind april 2017 worden 52 schuilhuisjes van Clear Channel vervangen door deze van De Lijn. Dankzij deze ingreep zullen er in Tongeren enkel nog schuilhuisjes van de Lijn zijn, wat de herkenbaarheid van de halteaccommodatie in de gemeente sterk verhoogt.
 • Projectsubsidies onderwijsflankerende projecten
  projectsubsidies
  De provincie Limburg biedt projectsubsidies onderwijsflankerende projecten aan met de focus op taal en op onderwijs-arbeid. Projecten kunnen ingediend worden tot en met 1 april 2017.
 • Ontbijtlezing Anja Feliers in de bib
  Anja Feliers
  Zondag 12 maart 2017
  Anja Feliers (31 augustus 1971), afkomstig uit Bilzen, is gekend als schrijfster van psychologische thrillers. In 2004 debuteerde Anja met het boek 'Donkere kamers', een roman die ontstond toen ze schreef over de ziekte en het overlijden van haar moeder, een gebeurtenis die haar op elfjarige leeftijd zwaar geraakt had.
 • Opendeur WZC De Motten en dienstencentrum De Piepel
  Dag van de Zorg - klein
  Zondag 19 maart 2017 is het nationale Dag van de Zorg. Het woonzorgcentrum De Motten en het dienstencentrum De Piepel zetten dan van 10 tot 17 uur hun deuren open. Zo kan iedereen kennismaken met de sterke zorgkracht in Tongeren.
 • (H)eerlijke maaltijd in dorpsrestaurants
  Fairtrade in dorpsrestaurants
  De Tongerse dorpsrestaurants worden steeds populairder en gezelliger. Op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 maart 2017 kunt u er weer genieten van menu's die samengesteld zijn met lekkere 'fairtradeproducten'.
 • Thé-dansant
  Thé-dansant
  Donderdag 30 maart 2017 speelt de Olivia Thijssen-band vanaf 14 uur in de VELINX. Het wordt een onvervalste Thé-dansant met heerlijke dansmuziek.
 • Paula wint 500 euro met ambi.pas
  Paula Smullenberghs
  Mevrouw Paula Smullenberghs wint als vijfde een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij De Casque, Grote Markt te Tongeren.
 • Plantactie met 50.000 nieuwe boompjes
  boomplantingsevenement
  Op zondag 26 maart 2017 werken de Vlaamse bosgroepen samen met de Lions Club voor een grote plantactie. Kom jij mee 3.000 boompjes planten aan de Boeberg 110 in Tongeren?
 • Nacht van de Steenuil
  Steenuil
  In 2006 adopteerde onze stad de Steenuil. Sindsdien zijn diverse initiatieven uitgewerkt om het deze vogel in Tongeren naar zijn zin te maken. We laten u hier graag mee kennismaken tijdens de Nacht van de Steenuil op zaterdag 25 maart 2017 om 19 uur in Basisschool De Herik (Kerkhenis 55).
 • Infoavond 'Kinderen met een etiketje'
  kinderen met een etiketje
  Dinsdag 21 maart 2017 van 20 tot 22 uur
  Een kind dat te veel huilt, is een huilbaby. Een kind dat zeer actief is, heeft ADHD. Een kind dat snel is afgeleid, kampt met concentratieproblemen...
 • Marleen wint 500 euro met ambi.pas
  Marleen Thys
  Mevrouw Marleen Thys wint als eerste een 'Lentebudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij boutique Dany Blue, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Finse piste tijdelijk buiten gebruik
  finse piste
  Momenteel wordt er hard gewerkt aan de parkings op de Motten. Vanaf woensdag 15 maart 2017 wordt de Finse piste gerenoveerd aan het B-plein. De piste is buiten gebruik tot uiterlijk vrijdag 24 maart 2017.
 • Geboortebeperking voor stadsduiven
  geboortebeperking bij stadsduiven
  De stad Tongeren wil door geboortebeperking het aantal stadsduiven in het centrum drastisch verminderen. De stadsduiven zorgen al enige tijd voor overlast. We zullen dit op een diervriendelijke manier aanpakken.
 • Omschakeling naar zomeruur
  zomeruur - klein
  In de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart 2017 gaat het zomeruur in. De klok wordt dan één uur vooruit gezet. 02.00 uur wordt 03.00 uur. Eén uur minder = één uur minder slapen.
 • Zomeruurregeling recyclagepark
  containerpark
  Vanaf 28 maart 2017 geldt de zomeruurregeling op het recyclagepark in Tongeren. Het park is dan een uurtje langer open. Lees hier meer over de openingsuren.
 • Ulrik wint 500 euro met ambi.pas
  Ulrik Tulkens
  De heer Ulrik Tulkens wint als tweede een 'Lentebudget met de ambi.pas'. Hij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij zijn aankoop bij fietshandel Marco's Vélo Shop, Wijkstraat te Tongeren.
 • Wegenwerken in Tongeren
  werk in uitvoering
  Elk voorjaar worden er in Tongeren herstellingswerken aan het wegdek uitgevoerd. We geven u graag een overzicht van de wegen waar er in 2017 zal gewerkt worden aan de verbetering van het wegdek.
 • Sluitingsdagen stadsdiensten
  praetorium
  Alle stadsdiensten zijn gesloten op maandag 1 mei 2017 (Feest van de Arbeid). Ook het sociaal huis De Semper en dienstencentrum De Piepel zijn dan dicht. Toerisme Tongeren is wel open van 09.30 tot 17.00 uur.
 • Dienstencentrum De Piepel en de dorpsrestaurants doen mee aan de actie 'Iedereen tegen kanker'
  Iedereen tegen kanker
  Van 4 tot 21 april 2017 kan iedereen bij het dienstencentrum De Piepel terecht met zijn/haar rosse muntjes. Er wordt een grote ROSPOT voorzien waarin je geld kan deponeren. We hopen deze uiteraard vol te krijgen. Gele munten en briefjes zijn uiteraard ook welkom. Na afloop wordt de rospot afgegeven bij KBC, partner van 'Kom op tegen Kanker'.
 • Buitenspeeldag - 19 april 2017
  buitenspeeldag - klein
  Kom op woensdag 19 april 2017 mee buiten spelen en sporten! Geen excuus om binnen te blijven, want dan is het weer Buitenspeeldag!
 • Paasshoppen 1 & 2 april
  Paasshoppen
  Op zondag 2 april 2017 zijn de winkels open van 10 tot 17 uur.
 • Bloemen voor de bijtjes
  bloemen voor de bijtjes
  In Tongeren verliezen we de bloemetjes en de bijtjes niet uit het oog. Vanaf 18 april kunt u gratis zaadmengsels afhalen bij de milieudienst.
 • Annemie wint 500 euro met ambi.pas
  Annemie Horsten
  Mevrouw Annemie Horsten wint als derde een 'Lentebudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij delicatessenzaak Rok4, Hemelingenstraat te Tongeren.
 • Lions Club plant 2.000 inheemse boompjes
  boomplantactie
  Op 26 maart 2017 werden er 2.000 inheemse boompjes geplant op een perceel van dr. Coninsx aan de Boebergstraat in Henis. Dit naar aanleiding van de viering van het 100-jarig bestaan van Lions Club International. De aanplanting gebeurde door de lionsleden in samenwerking met de Vlaamse bosgroepen en het agentschap Natuur en Bos.
 • Testen in Q-parking Tongeren centrum
  q-park
  Op vrijdag 31 maart 2017 worden gedurende de dag meerdere testen uitgevoerd in de ondergrondse parking Q-park Centrum. Omwille van deze testen is er geen elektriciteit. De slagbomen worden omhoog gezet zodat de parking toegankelijk blijft. De normale verlichting en de lift werken echter op dat ogenblik niet. Alleen de noodverlichting werkt wel. De alarminstallatie kan eventueel afgaan maar dit mag genegeerd worden.
 • Stoepenplan Tongeren
  werk in uitvoering
  Tongeren investeert jaarlijks 500.000 euro voor de aanleg en vernieuwing van voetpaden. We geven u graag een overzicht van de huidige planning.
 • Ingrid wint 500 euro met ambi.pas
  Ingrid Lenaerts
  Mevrouw Ingrid Lenaerts uit Koninksem wint als vierde een 'Lentebudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Coffeeshop Me Gusta, Julianus Shopping te Tongeren.
 • Infomoment windmolenproject Vreren
  windmolen
  dinsdag 18 april 2017 van 16 tot 19.30 uur in feestzaal Kaiserhof te Mal
  Storm en Eneco, twee windmolenparkontwikkelaars, hebben plannen om een windpark van vier windturbines te realiseren ten oosten van Vreren.Voor de start van het openbaar onderzoek willen Storm en Eneco de omwonenden uitnodigen om deze plannen in detail toe te lichten en mogelijke vragen over het project te beantwoorden.Iedereen is welkom op het infomoment. In aanwezigheid van vertegenwoordigers van Storm en Eneco.
 • Erfgoeddag - zondag 23 april
  Erfgoeddag - klein
  Zorg in Tongeren met allerlei gratis activiteiten in de Gasthuiskapel, de bibliotheek en WZC Aurora.
 • Timeless beauty weekend - 22 en 23 april
  timeless beauty weekend - klein
  Tijdloos mooi in één weekend? Het kan in Tongeren. Naar aanleiding van de expo 'Timeless Beauty' zetten het Gallo-Romeins museum en de eerste stad van België schoonheid centraal.
 • Actie hondenpoep
  hondenpoep - klein
  In de maand april worden politie en gemeenschapswachten ingezet om preventief en sensibiliserend op te treden rond overlast van hondenpoep en loslopende honden. Aandachtspunt hierbij is de hondenbaasjes ook bewust maken van het feit dat hondenpoepzakjes niet in de rioolputjes mogen geworpen worden.
 • Ilse wint 500 euro met ambi.pas
  Ilse Neven
  Mevrouw Ilse Neven uit Vlijtingen wint als eerste een 'Timeless Beauty budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij herenkledingzaak Daniëls Tailors, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • MoMeNT
  moment - klein
  Tongeren heeft een nieuw cultuurfestival dat loopt van 26 maart tot en met 29 oktober dit jaar, ofwel van zomertijd tot wintertijd. Het festival draait rond het thema ‘tijd’ en kreeg daarom de naam ‘MoMeNT’.
 • Monique wint 500 euro met ambi.pas
  Monique Engels
  Mevrouw Monique Engels wint als tweede een 'Timeless Beauty budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij damesboetiek Vestis, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • B-Classic festival
  B-classic
  20 tot en met 29 april
  Het unieke ‘pressure cooking’-concept van B-Classic is intussen aan zijn vijfde editie toe. Voor de nieuwkomers zetten we graag nog eens de basisingrediënten op een rijtje.
 • Is uw dak geschikt voor zonne-energie? Raadpleeg de Zonnekaart
  zonnepanelen
  Via de online Zonnekaart komt u te weten hoe uw dak scoort voor zonne-energie. U moet enkel uw adres intikken en de Zonnekaart toont u of uw dak geschikt is voor zonne-energie en geeft u een inschatting van prijs en opbrengst.
 • Antoine en Marie-Josée winnen 500 euro met ambi.pas
  Marie-Josée
  De heer Antoine en mevrouw Marie-Josée winnen als derde een 'Timeless Beauty budget met de ambi.pas'. Zij winnen 5.000 punten of 500 euro dankzij hun aankoop bij kledingzaak Brax, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Eerste wol- en naaiatelier
  wol- en naaiatelier
  Vorig weekend (zaterdag 22 april) opende Nicole Tits haar droomzaak Needle and Stich, een wol- en naaiatelier, in de Maastrichterstraat 4. Zij is de derde winnaar van de actie 'Grijp je kans'.
 • Ciao Tongeren - zondag 7 mei
  ciao Tongeren - klein
  Stip zondag 7 mei meteen aan in uw agenda; want 'Ciao Tongeren' - zowat het gezelligste evenement van het jaar - wilt u voor geen geld missen. De Tongerse binnenstad is die dag één groot Italiaans plein met zuiderse sfeer, zalig eten, swingende bands, originele streetacts en nog veel meer. Je beleeft er het pure 'la dolce vita' en de zomer is niet eens begonnen.

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley