Nieuwsberichten 2017

 • Skin Secrets wint etalagewedstrijd
  skin secrets
  De etalage van Skin Secrets werd uitgeroepen tot de origineelste van het centrum. Voor deze wedstrijd vroegen we de handelaars om hun etalages om te toveren tot prachtige, sfeervolle kerstetalages.
 • Haal uw huisvuilzakken voor 2017 af in uw buurt
  huisvuilzakken - klein.jpg
  Elk gezin dat op 1 januari 2017 in Tongeren gedomicilieerd is, betaalt een afvalbelasting aan Limburg.net voor de inzameling en de verwerking van het afval. In dat bedrag zit een hoeveelheid huisvuilzakken vervat, die u kunt afhalen bij één van de verschillende verdeelpunten tot 31 december 2017. Het aantal hangt af van de gezinstoestand op 1 januari 2017.
 • Linda wint 500 euro met ambi.pas
  Linda Trippaers
  Linda Trippaers uit Berg wint als eerste een 'Nieuwjaarsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij White Reizen, Jaminéstraat te Tongeren.
 • Testen in Q-parking Tongeren centrum
  Q-park - klein
  Op donderdag 12 januari 2017 tussen 13u30 en 14u00 worden testen uitgevoerd in Q-parking Tongeren centrum. De testen duren maximum 2 uur. De hinder wordt tot een minimum beperkt maar om noodsituaties te simuleren zullen er o.a. alarmen afgaan en wordt de ventilatie getest. Er zijn op het ogenblik van de testen mensen van Q-park aanwezig.
 • Start werken Noordoostelijke Omleidingsweg
  werk in uitvoering
  Dit jaar start de uitvoering van het eerste deel van de Noordoostelijke Omleidingsweg in Tongeren. Deze eerste fase omvat het gedeelte tussen de Bilzersteenweg en de Molenweg.
 • Infomoment windmolenproject Juprelle te Vreren
  windmolen
  Op dinsdag 24 januari van 16 tot 19 uur wordt er een infomoment georganiseerd mbt het windmolenproject Juprelle te Vreren. EDF-Luminus, leverancier en producent van duurzame energie, wil een windenergieproject realiseren in het noorden van de gemeente Juprelle, vlakbij de taalgrens. Voor dit project, met vijf windturbines, heeft EDF-Luminus zijn vergunningsaanvraag ingediend bij het Waals Gewest. Het openbaar onderzoek loopt van 5 januari tot 4 februari.
 • Met hele gezin naar Moerenpoort
  Gezinsparcours Moerenpoort
  De Moerenpoort is de enige middeleeuwse stadspoort van Tongeren. Deze robuuste toren is omgetoverd tot een museum over de militaire geschiedenis van de stad. De dienst Erfgoed heeft nu in de Moerenpoort een gezinsparcours uitgetekend.
 • Doe mee aan tournée minérale
  tournée minérale - klein
  Door deel te nemen aan tournée minérale zweer je een maand lang alcohol af. Na de drukke eindejaarsperiode is februari een goed moment om even van de overdaad te bekomen en een frisse nieuwe start te nemen. De stad Tongeren heeft aandacht voor gezondheidspreventie.
 • Tanja wint 500 euro met ambi.pas
  Tanja Valles
  Tanja Valles uit Tongeren wint als tweede een 'Nieuwjaarsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij JP's Brasserie, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Infomoment windmolenproject te Vreren
  windmolen
  Donderdag 26 januari 2017 om 17 uur.
  Eoly, groene energieproducent en –leverancier van Colruyt groep, plant om samen met Windkracht Vlaanderen een windenergieproject te realiseren ten zuiden van Vreren en Nerem. Het project bestaat uit 6 windturbines waarvan er 4 eigendom worden van Eoly. Eén daarvan zal volledig openstaan voor burgerparticipatie via Eoly Coöperatie. Windkracht Vlaanderen neemt de overige 2 voor zijn rekening.
 • Games laten kinderen Tongeren ontdekken
  begijntje Lea - klein
  Toerisme Tongeren ontwikkelde het afgelopen jaar twee stadsgames voor kinderen: op stap met begijntje Lea en de schat van Ambiorix. Download deze games via de gratis ojoo-applicatie. Je vindt deze app in de iTunes App Store of de Google Play Store. Je kan ook een tablet lenen bij Toerisme Tongeren (50 euro waarborg).
 • Lydia wint 500 euro met ambi.pas
  Lydia Baillien
  Lydia Baillien (43) uit Lauw wint als derde een 'Nieuwjaarsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Electro Smets Dominique, Sint-Truidersteenweg te Tongeren.
 • Tongeren kan terugblikken op succesvolle groei aan groepsbezoeken in 2016
  Teseum
  Tongeren was in 2016 één van de populairste toeristische bestemmingen voor groepen in Limburg. In het bijzonder de unieke tentoonstelling 'Gladiatoren' in het Gallo-Romeins Museum en de opening van het nieuwe schatkamermuseum, het 'Teseum', vielen in de smaak. Maar ook de vaste waarden zoals de culturele stadswandeling en de rondleiding 'Met een begijntje op stap' bleven in 2016 de meest geliefkoosde programma's.
 • Groepsaankoop zonnepanelen: Limburg kiest zonne-energie
  samenaankoop zonnepanelen
  Inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen kan nog tot en met 14 februari 2017. Een initiatief van Het Belang van Limburg en het gespecialiseerde bedrijf iChoosr met ondersteuning van het provinciebestuur. Deze actie kadert in de doelstelling om van Limburg een klimaatneutrale regio te maken tegen 2050.
 • Klein historisch erfgoed in de Kevie
  smeedijzeren hekken
  In Natuurpark De Kevie werden recent typische erfgoedelementen hersteld. Zo werden er acht oude smeedijzeren hekken en enkele oude pilaren terug geplaatst i.s.m. werkgroep de Kevie en het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren.
 • MOMENT! 'Tijd voor Tongeren' is op zoek naar u
  Vrijwilligers
  Onze cultuurzomer krijgt met MOMENT! 'Tijd voor Tongeren' een nieuw jasje. Zin om dit nieuwe festival achter de schermen mee te maken? Aarzel dan niet en grijp uw kans en stuur uw contactgegevens door via mail.
 • Valentijnshoppen
  Valentijnshoppen
  Valentijnschoppen in Tongeren op 4 & 5 februari 2017. Op zondag 5 februari zijn de winkels open van 13 tot 17 uur.
 • Innovatie-award Land- en Tuinbouw
  Innovatie-award klein
  Je project indienen kan nog tot en met 20 april 2017. Onderzoek, overdracht van kennis en innovatie zijn belangrijke factoren om de Limburgse landbouw productiever, duurzamer en concurrentiëler te maken. Om de creatieve geest van de Limburgse land- en tuinbouwer aan te wakkeren en hen aan te moedigen hun innovatief en inspirerend idee om te zetten in de praktijk, organiseert de Provincie Limburg de Innovatie-award voor Land- en Tuinbouw.
 • Vacature brandweer: preventieadviseur, niveau II
  preventieadviseur brandweer - klein
  De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg is op zoek naar een preventieadviseur, niveau II. Uw kandidatuur indienen kan nog tot uiterlijk 28 februari 2017.
 • Marie-Louise wint 500 euro met ambi.pas
  Marie-Louise
  Marie-Louise (84) uit Tongeren wint als vierde een 'Nieuwjaarsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Standing House, Plein te Tongeren.
 • Ondernemersclub Tongeren viert nieuwjaar
  oct
  Naar jaarlijkse traditie vond de nieuwjaarsreceptie van Ondernemersclub Tongeren plaats in het Museumkafee. Op 26 januari 2017 kwamen meer dan 100 Tongerse ondernemers samen in het Gallo-Romeins Museum voor de rondleiding Timeless Beauty.
 • Vlaamse gastgezinnen gezocht
  gastgezinnen
  Zoals elk jaar komen er door de zorgen van Euro-Children kinderen uit probleemgebieden in Europa op vakantie in Vlaamse gastgezinnen. We verwelkomen dit jaar ongeveer 20 kinderen, waarvan 20 die voor de eerste maal komen. Van deze laatsten zijn er 8 uit het zuidoosten van Wit-Rusland, ongeveer 100 kilometer van Tsjernobyl, en 6 uit Kroatië en Bosnië & Herzegovina en 6 uit Slovakije.
 • Nieuwe openingsuren bibliotheek vanaf 1 maart
  nieuwe openingsuren bib - klein
  Vanaf 1 maart 2017 wijzigen de openingsuren van de bibliotheek. Lees hier meer over de nieuwe openingsuren.
 • Herinrichting zone rond op- en afrittencomplex 32
  op- en afrittencomplex - klein.jpg
  Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt in 2017 de herinrichting van het op-en afrittencomplex 32 "Tongeren" verder af. De aannemer zal aan de zijde van Tongeren een fietstunnel bouwen, de op- en afrit heraanleggen en een nieuwe rotonde bouwen die de carpoolparking en, op termijn, industriezone Tongeren-Oost zal ontsluiten.
 • Update: ophokplicht pluimvee in België
  ophokplicht
  Als gevolg van het aantreffen van vogelgriep bij een hobbyhouder in de gemeente Lebbeke op 1 februari 2017, zijn er diverse voorzorgsmaatregelen genomen die ook hobbyhouders van pluimvee en andere vogels in gans België betreffen.
 • Trofee klantvriendelijkste stad
  trofee klantvriendelijkste stad
  Tongeren mag zich 1 jaar 'de klantvriendelijkste winkelstad van België' noemen. Vanaf nu zal de trofee wekelijks pronken bij telkens een andere handelszaak. Het voorbije weekend werd de trofee overhandigd aan de voorzitter van de middenstandsraad Jef Vandamme.
 • Laat je strikken voor de wereld
  Laat je strikken - klein
  Heb je al eens gehoord van de activiteiten van 'Laat je strikken voor de wereld'? Al proevend, kijkend, spelend en lachend steek je heel wat op over andere culturen en boeiende thema's zoals duurzaamheid, eerlijke handel, mensenrechten, ongelijkheid in het Zuiden of de klimaatproblematiek.
 • Patricia wint 500 euro met ambi.pas
  Patricia Morias
  Patricia Morias uit Piringen wint als eerste een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij brasserie Den Ambi in het Ambiotel, Veemarkt te Tongeren.
 • Carnaval in Tongeren
  carnaval
  Tongeren viert dit weekend carnaval! Het is een ideaal moment om alle zorgen aan de kant te schuiven en om aan de festiviteiten deel te nemen. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld de jeugdstoet op zaterdag 25 februari (vertrek reclamestoet om 14.11 uur) en de grote stoet op zondag 26 februari 2017 (vertrek reclamestoet om 14.11 uur en vertrek carnavalstoet om 14.33 uur).
 • Milieuprijs 2016
  milieuprijs 2016 - klein
  Op donderdag 9 februari 2017 werd de milieuprijs 2016 uitgereikt. Academie Pentagoon kreeg een cheque van 500 euro en natuurproducten. Zij zetten zich al jaren in voor een beter milieu. Het geld zal gebruikt worden voor de aankoop van materiaal voor de leerlingen.
 • De nieuwe Limburg Vakantiegids is er!
  Limburg vakantiegids
  Waar gaan we vandaag eens naartoe? Wat wordt onze volgende dichtbijvakantie? Tongenaren die zich deze vragen regelmatig stellen, mogen juichen. Want de derde editie van de Limburg Vakantiegids zit boordevol nieuwigheden én … inspiratie voor kleurrijke uitstapjes.
 • Claire wint 500 euro met ambi.pas
  Claire Delvige
  Claire Delvige uit Vreren wint als tweede een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij parfumerie Steenmans, Grote Markt te Tongeren.
 • MOMENT! 'Tijd voor Tongeren' is op zoek naar u
  Moment
  MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende theatermakers, performers, architecten, panfluitisten en andere muzikanten, (break-)dansers, street artists, game-ontwerpers, tattoeëerders, field-recorders, acrobaten, bloggers, vloggers, sound wizards, kostuumontwerpers, filmmakers, fotografen, (beeldende) kunstenaars en andere creatieven die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met professionelen in interactie laten treden.
  MOMENT! Zoekt beloftevolle projecten rond het thema ‘tijd’ om financieel, productioneel en inhoudelijk te ondersteunen.
 • Fietspad tussen Dreef en Grootmeers
  fietsbrug Nerem
  De stad Tongeren wil een fietspad aanleggen tussen Dreef en Grootmeers en een fietsersbrug over de Jeker tussen Dreef en de Keerstraat. Zo creëren we een veilige en vlotte fietsverbinding tussen het stadscentrum via de Kevie en het industrieterrein Tongeren Oost met onder meer Sportoase. Eind 2017, begin 2018 starten de werken.
 • Militaire oefeningen op 6 en 7 maart
  militaire oefeningen
  Op maandag 6 en dinsdag 7 maart 2017 vinden er militaire oefeningen plaats op Tongers grondgebied: 's-Herenelderen, Ketsingen en Berg. Het betreft 30 manschappen en 2 wielervoertuigen.
 • Onderzoek: Wat vind jij van de gemeente?
  gemeentemonitor
  Het leven staat nooit stil, ook niet in je gemeente! Voor de Vlaamse overheid en de stad Tongeren is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er genoeg groen in je buurt? Wat vind jij van je woning? Ben jij tevreden over de diensten van de gemeente? Maak jij gebruik van de voorzieningen in je gemeente?
 • Lente opendeur
  Lente opendeur
  Het weekend van 4 en 5 maart 2017 is het lente opendeur in Tongeren. Ook op zondag zijn we winkels in het centrum open van 13 tot 17 uur.
 • Initiatie hockey
  hockey
  Vanaf woensdag 8 maart 2017 organiseert de stedelijke sportdienst in samenwerking met de hockeyfederatie een hockey-initiatie. In tien lessen krijg je de technieken van deze sport aangeleerd.
 • Internationale Vrouwendag en workshops - expo Timeless Beauty - in het GRM
  Timeless Beauty - logo
  Woensdag 8 maart 2017, Internationale Vrouwendag - expo Timeless Beauty - in het Gallo-Romeins Museum en elke zaterdag workshops 'Natuurlijk Mooi'.
 • Lizette wint 500 euro met ambi.pas
  Lizette Vos
  De familie Petermans-Vos uit Millen wint als derde een 'Carnavalsbudget met de ambi.pas'. Lizette wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij damesboetiek X9, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Boek 'Kruisstraat'
  Kruisstraat
  Het boek 'Kruisstraat' werd samengesteld door het Stadsarchief in een uitgave van het Geschiedkundig Genootschap. Dit boek verschijnt begin juni 2017. Op voorhand intekenen kan tot 1 april 2017.
 • Brandweer helpt bij storm en stormschade
  Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
  Bij storm is het de taak van de brandweer om de openbare weg vrij te maken en te zorgen dat objecten, die onder invloed van de wind onstabiel geworden zijn, geen gevaar kunnen vormen voor personen. Klassieke voorbeelden zijn losgekomen delen van daken of gevels, bomen die het onder de wind begeven hebben...

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley