Wijzigingen de Lijn

Op 1 september 2016 optimaliseert De Lijn Limburg, naar jaarlijkse gewoonte, haar aanbod. De dienstregeling wordt o.a. nog beter afgestemd op de schooluren en op de situatie op de weg. Hieronder geven we u alvast een beknopt overzicht.

De route van belbussen lijnen T1 en T2 wijzigen ook op 1 september 2016. Deze buslijnen rijden vanaf dan niet meer langs Dijk. Op lijn T1 verdwijnt de halte 'De Motten' en komt er een nieuwe halte 'Oudstrijdersstraat'. Deze nieuwe halte zal ook door T3 worden bediend.


Overzicht:


23a Sint-Truiden - Tongeren
Op schooldagen zal rit 5, vertrek aan halte Sint-Truiden - station om 6.55 uur 7 minuten vroeger vertrekken. Dat is dus om 6.48 uur.
Op schooldagen, niet vrijdag, zal rit 46, vertrek aan halte Tongeren - station om 16.10 uur 5 minuten later vertrekken. Dat is dus om 16.15 uur.

 

23aW Sint-Truiden - Tongeren bediening Wellen
Op schooldagen zal rit 101, vertrek aan halte Wellen - Abswellen Kapel om 7.21 uur 10 minuten vroeger vertrekken. Dat is dus om 7.11 uur.

Rit 103, vertrek aan halte Sint-Truiden - station om 7.04 uur zal 8 minuten vroeger vertrekken. Dat is dus om 6.56 uur.

 

39 Tongeren - Val-Meer - Kanne - Vroenhoven
Op schooldagen zal rit 8, vertrek aan halte Vroenhoven - busstation om 7.23 uur voortaan ook stoppen aan haltes Millen Sluizenweg en Millen Langstraat.

 

61 Maaseik - Vroenhoven - Tongeren
Op schooldagen zal rit 2, vertrek aan halte Lanaken - Cultureel Centrum om 5.53 uur 8 minuten later vertrekken. Dat is dus om 5.58 uur.

Rit 4, vertrek aan halte Maaseik - Van Eycklaan om 6.59 uur, zal voortaan elke schooldag rijden, ongeacht of er in Maaseik Bewel gewerkt wordt.
Op schooldagen zal rit 8 vertrek aan halte Vroenhoven - busstation om 6.57 uur 9 minuten vroeger vertrekken. Dat is dus om 6.48 uur.
Op schoolvakantiedagen zal rit 6, vertrek aan halte Maaseik - Van Eycklaan om 6.59 uur 14 minuten later vertrekken. Dat is dus om 7.13 uur. Deze rit zal voortaan elke schooldag rijden, ongeacht of er in Maaseik Bewel gewerkt wordt.

 

62 Maastricht - Vroenhoven - Tongeren
De dienstregeling is afgestemd op de situatie op de weg. De bus komt mogelijk enkele minuten vroeger of later aan de halte, raadpleeg de dienstregeling voor meer info.

Belbus 738 belbus Tongeren
Naar aanleiding van een trajectwijziging ter hoogte van de Dijk stopt de belbus niet meer aan halte Tongeren - De Motten. De belbus stopt voortaan wel aan een nieuwe halte Tongeren - Oudstrijdersstraat. Deze halte ligt op de Wijkstraat, enkele meters voor de Oudstrijdersstraat.

 

T1 Nerem - Sluizen - Mal - Tongeren - 's Herenelderen - Membruggen - Genoelselderen
Op schooldagen wordt de reisweg van rit 7 aangepast, tussen halte Tongeren - Moerenpoort en halte Tongeren - Luikerpoort rijdt T1 niet meer via Dijk. De bus rijdt verder via de Wijkstraat tot aan het rondpunt en draait rechtsaf in de Luikersteenweg. De bus stopt niet meer aan halte Tongeren - De Motten, maar wel aan volgende haltes:
halte Tongeren - Oudstrijdersstraat, deze nieuwe halte ligt op de Wijkstraat, enkele meters voorbij de Oudstrijdersstraat
halte Clarastraat, deze halte ligt op de Wijkstraat enkele 100 m voor de Kennedylaan
halte Wijkstraat, deze halte ligt op de Luikersteenweg, tussen het rondpunt en de Wijkmolenweg

T2 Rutten - Koninksem - Tongeren - Berg - Ketsingen - 's Herenelderen
Tussen halte Tongeren - Luikerpoort en halte Tongeren - Offelken rijdt T2 niet meer via Dijk en Wijkstraat. De bus rijdt verder op de Luikersteenweg, op het rondpunt linksaf de Schaapsweide, rechtsaf in de Rutterweg terug naar het rondpunt. De haltes Tongeren - De Motten en Tongeren - Clarastraat worden niet meer bediend.

 

T3 Herstappe - Lauw - Koninksem - Tongeren - Nerem - Vreren - Diets-Heur
Tussen halte Tongeren Clarastraat en Tongeren Neremweg heeft lijn T3 een nieuwe halte: Tongeren - Oudstrijdersstraat. Deze halte ligt op de Wijkstraat, enkele meters voor de Oudstrijdersstraat.

 

Meer gedetailleerde info: www.delijn.be

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley