Wegenwerken

WERKEN PIRINGEN
In de week van 17 oktober 2016 starten er werken t.h.v. het kruispunt van de Tomstraat, Piringenstraat, Sint-Rochusstraat en Merestraat. Het kruispunt in kasseien wordt opgebroken door aannemer Wegenbouw Jackers uit Tongeren. Daarop aansluitend wordt er in de week van 24 oktober door aannemer Hoogmartens Wegenbouw uit Opglabbeek een nieuwe asfaltverharding aangelegd. Tijdens deze periode wordt het kruispunt volledig afgesloten voor alle verkeer.

 

Er wordt een omleiding voorzien, Piringen blijft dus steeds bereikbaar.

 

De Lijn (23a) bedient Piringen niet tijdens de werken. De halte 'Piringen Kerk' is tijdelijk niet in gebruik. Er wordt een tijdelijke bushalte voorzien op Lankgracht t.h.v. het kruispunt met Tomstraat.

 

WERKEN VREREN
In het kader van de collectorwerken Vreren - Diets-Heur start aannemer APK in opdracht van De Watergroep vanaf 17 oktober 2016 tot eind 2016 in de Vrerenstraat in Vreren. Tijdens deze werken zal de waterleiding vernieuwd worden en zullen de nutsleidingen aangepast worden.

 

Er wordt tijdens deze periode gewerkt met éénrichtingsverkeer vanaf het Molenplein richting Luikersteenweg.Voertuigen die van Luikersteenweg naar Nerem, Mal of Sluizen rijden, moeten de omleiding volgen via Overhaem. Inwoners van Vreren kunnen hun woning bereiken via de lokale omleiding: Droefstraat, Allemandstraat en Desserstraat.

Medio 2017 worden de gekloven klinkers ter hoogte van de Looikensweg verwijderd en vervangen door asfalt.

Meer info:
Stad Tongeren - technische directie:

projectverantwoordelijke:

Marc Vandormael, marc.vandormael@stadtongeren.be

Werfopvolging:
Mario Hoste, 012 80 00 08, mario.hoste@stadtongeren.be

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley