Tongerse gemeentescholen gaan digitaal

De stad Tongeren investeert in de digitalisering van het gemeentelijk onderwijs in Tongeren. De plaatsing gebeurt in 3 fasen in de verschillende gemeentescholen. Op woensdag 23 maart werden er borden in de gemeenteschool 'De Boomhut' in Mal geplaatst.

Om goed en kwaliteitsvol onderwijs aan te bieden is het nodig om nieuwe tendensen en evoluties op de voet te volgen. De digitale wereld is vandaag de dag niet meer weg te denken uit de klaspraktijk. Kinderen groeien op in een wereld omringd door multimedia en daar speelt het onderwijs slim op in.

 

In 2015 werden er zeven digitale borden geplaatst. Deze maand komen er nog eens zeven borden bij, waaronder de plaatsing van een digitaal bord in 'De Boomhut' in Mal. Het merendeel van de klassen is dan uitgerust met een digitaal bord. Tijdens de derde fase in 2017 komen de resterende klassen aan de beurt, voornamelijk de ontdubbelingsklassen. Vervolgens komen de kleuterklassen aan bod. Er werd oorspronkelijk gewerkt via leasing maar sinds vorig jaar zijn we overgegaan tot de aankoop van digitale borden.

 

De digitalisering van de gemeentelijke basisscholen kadert in de brede aanpak en de voortdurende aandacht voor de ontwikkeling van de "mediawijsheid" van leerlingen, en dat al op jonge leeftijd.

Foto: www.tongeren-vandaag.be

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley