Tongeren zoekt ondernemerstalent

In de Tongerse binnenstad openen binnenkort drie creatieve winkels: een tintelende wol- en naaiatelier, een authentieke barbier en een energierijke fruit- en groentewinkel. De stad Tongeren i.s.m. de vzw Tongeren Shoppingstad gaat hiervoor op zoek naar drie rasechte ondernemers die, met heel wat ondersteuning,  deze zaken zullen uitbouwen tot een succes en dit onder de noemer ‘GRIJP JE KANS’. In de volgende dagen worden er roadshows georganiseerd.

 

Het centrum van Tongeren wil zich ontpoppen als broeihaard en kweekvijver voor speciaalzaken en vakmanschap en wil zo haar unieke en onderscheidende  kwaliteiten  in de verf zetten.

 

Om talentvolle starters op te sporen zal er in de maand april een roadshow georganiseerd worden langs de campussen van SYNTRA Limburg en de PXL. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen en na een selectieprocedure kans maken op een eigen en vooral unieke zaak die in het najaar zal openen. We doen ook een oproep naar een ruimer publiek, om zo iedereen de kans te geven hun droom waar te maken.Ontvang een indrukwekkend starterspakket

De 3 geselecteerde ondernemers ontvangen een nooit gezien starterspakket, nl. één jaar gratis huur, startersbegeleiding door KBC en Voka – Kamer van Koophandel Limburg (Bryo), ondersteuning door SYNTRA Limburg en PXL, een inrichtingsbudget van maximaal 20.000 euro, communicatie- en promotieondersteuning door Stad Tongeren, gratis ambi.pasdeelname voor 3 jaar en openingspubliciteit in Het Belang Van Limburg. Verder betaalt de ondernemer het tweede en derde jaar huur in functie van zijn/haar omzet en dit in overleg met de eigenaars.

 

Rugdekking? Uiteraard

De kandidaten staan er niet alleen voor. Drie toonaangevende leveranciers of groothandelszaken kijken uitdrukkelijk mee over de schouder van de starters en geven tips en tricks voor een succesvolle opstart. NV MADO uit Deurne zorgt voor een uitgelezen assortiment aan benodigdheden voor de barbiershop.  Pascy en Rodiers&Zonen slaan de handen in elkaar om een bijzonder groente-en fruitconcept uit te bouwen. Behalve de verkoop van dagverse groente- en fruitwaren, komt er ook een uitgebreide hoek met noten uit alle hoeken van de wereld. Verse soep, slaatjes en smoothies spelen in op de huidige gezondheidstrend en zullen dus zeker niet ontbreken. Singer Belgium en Stof.be werken samen om het eerste Singer naaiatelier van het land te openen. Een trendy concept met ruimte voor workshops voor iedereen en een uitgebreid aanbod voor de creatieve hobbyist of voor de jeugd die op zoek is naar eigen identiteit.  De laatste modetrends van de catwalk in jouw kleerkast. Nooit meer iemand tegenkomen met dezelfde broek als jij, dat ene jasje dat je zocht, maar dan met driekwart mouwen…. Je maakt het allemaal zelf in het Singer Atelier.  Singer naai-atelier is het naaiplatform voor iedereen met of zonder naaimachine!  Je vindt er alles wat je moet weten over naaien: inspiratie, informatie, trends, pakketten, naaiworkshops…. en nog zoveel meer. Behalve de steun van de ‘sector’ onderschrijven ook VOKA, PXL, SYNTRA Limburg, KBC, enkele Tongerse bedrijven (Valedro en Digneffe en Partners) en uiteraard de stad zelf het belang van startend en ambachtelijk ondernemerschap.

 

Hoe kandidaat stellen?

De kandidaat-ondernemer moet beschikken over ondernemingszin, overtuigingskracht, creatieve ideeën en een startkapitaal van minstens 6600 euro. Met ‘Grijp je kans’ bieden wij de kandidaten een vliegende start als succesvolle ondernemer en vakspecialist.

Geïnteresseerden vinden alle informatie en het wedstrijdreglement op www.grijpjekans.be en kunnen zich daar ook meteen inschrijven.

Grijp je kans 


© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley