Tongeren is de klantvriendelijkste winkelstad van Vlaanderen

Tongeren mag zich, sinds maandag 28 november 2016 voor de periode van 1 jaar ‘de klantvriendelijkste winkelstad van Vlaanderen’ noemen.  Tongeren is hierbij de eerste Limburgse stad die deze prijs in de wacht sleept.

 

De award voor klantvriendelijkste winkelstad werd aan onze stad uitgereikt door het comité van de Hospitality Awards.  Zoals de naam laat vermoeden betreft het een wedstrijdformule met een nobele doelstelling: het bestendigen van de algemene kwaliteit in de retailsector en deze eventueel zelfs te verbeteren.

19 steden en gemeenten verkregen in de voorronde een positief waarderingscijfer door middel van een uitgebreide marketingstudie, uitgevoerd door 5 marketingbureaus.  Naast quality calls in een aantal willekeurige winkels, een website en een facebookcontrole, een aantal straatinterviews en het bezoek van een misteryshopper werden de 8 steden en gemeenten met de hoogste cijfers genomineerd. Van deze 8 steden en gemeenten was Tongeren de beste van de klas.

 

De Retail Award-deelnemers worden niet gekozen om hun mooie uitstalraam, maar wel omwille van hun harde inzet, motivatie, klantvriendelijkheid, gastvrijheid, netheid, onthaal, service en management naar de klant.   Een goede samenwerking tussen de stadsdiensten en de retailers heeft ervoor gezorgd dat Tongeren zich met trots ‘de klantvriendelijkste winkelstad van Vlaanderen’ mag noemen.

 

Hospitality awards - banner 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley