Tongeren gaststad voor slotetappe Baloise Belgium Tour

Zondag 29 mei  2016 is Tongeren de gaststad voor de slotetappe van de Baloise Belgium Tour (Ronde van België). Op het einde van de rit worden drie plaatselijke ronden gereden: u kunt de renners dus drie keer zien passeren langs de finish op de Elisabethwal.

 

De aankomst is voorzien rond 15.30 uur. De volledige etappe is op de Elisabethwal via een groot scherm te volgen. Als u niets wil missen van deze wedstrijd kunt u deze live volgen op Sporza.

 

De Baloise Belgium Tour is een unieke gelegenheid om tal van nationale en internationale toppers aan het werk te zien in onze eigen stad. We nodigen daarom alle Tongenaren uit om de eindstrijd van de wedstrijd live mee te maken. De aankomstzone is gratis toegankelijk.

 

De stad Tongeren is nog op zoek naar medewerkers voor dit evenement (hoofdzakelijk seingevers). Als u hierin geïnteresseerd bent, meld u dan aan bij de sportdienst: sportdienst@stadtongeren.be of tel. 012 800 231.

 

Graag nodigen wij u uit om de renners te komen aanmoedigen naast het parcours of in de aankomstzone op de Elisabethwal.

Op zondag 29 mei is er een kleine omleiding voorzien van 6.00 tot 12.30 uur en van 15.30 tot 20.00 uur. Tijdens de drie lokale passages van 12.30 tot 15.30 uur is er een grote omleiding voorzien.

Op zondag 29 mei kunt u gratis op wandelafstand parkeren op parking Pliniuspark. Adres: Fonteindreef.

Via Hasseltsesteenweg of Mulkerstraat wandelt u dan richting Eeuwfeestwal en Elisabethwal (aankomst finish). Klik hier voor het kaartje.


Bereikbaarheid Q-parkings:

- Q-parking Grote Markt: niet bereikbaar van 6.00 tot 20.00 uur, de parking verlaten is steeds mogelijk (volg de omleiding binnenstad, zie info hieronder)
- Q-parking Julianus: bereikbaar van 6.00 tot 12.30 uur en 15.30 tot 20.00 uur, de parking verlaten is steeds mogelijk (volg de omleiding binnenstad, zie info hieronder)

 

Nuttige informatie:

- bekijk hier de omleidingen
- bekijk hier de bereikbaarheid van de Q-parkings

- bekijk hier het tijdelijk verkeersreglement

Baloise Belgium Tour © Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley