Ronde van Limburg

Zondag 12 juni is Tongeren opnieuw de start- en aankomstplaats van de 'Ronde van Limburg'. De officieuze start van de karavaan wordt omstreeks 12.30 uur gegeven op de Grote Markt. De aankomststreep ligt op de Eeuwfeestwal, rond 17 uur. De renners passeren er in totaal vijf keer, met in volle finale drie lokale ronden van elf kilometer.


Er zullen ongetwijfeld weer heel wat kleppers aan de start staan. Het rennerspark ligt naast de Romeinse Kassei (tussen de Rode Kruislaan en de Sint-Truidersteenweg) en Sint-Truidersteenweg.  Deze wedstrijd is een unieke kans om uw wielerhelden van dichtbij te bewonderen.

route RVL

parcours


Omleiding
Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd zijn er omleidingen voorzien. Er is een kleine omleiding van 6.00 tot 15.30 uur en van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze kleine omleiding worden de Pliniuswal, Eeuwfeestwal, Elisabethwal, Sint-Truidersteenweg (tot aan Legioenenlaan) en de Romeinse Kassei (van Rode kruislaan tot Sint-Truidersteenweg) volledig afgesloten voor alle verkeer.

 

kleine omleiding RVL

kleine omleiding

 

De grote omleiding gaat in om 15.30 uur en loopt tot 18.00 uur. Tijdens deze omleiding is alle verkeer verboden op het plaatselijke parcours (Sint-Truidersteenweg, Burchtstraat, Kolmontstraat, Overrepenstraat, Hasseltsesteenweg (Nieuwe Steenweg tot Eeuwfeestwal), Pliniuswal en Eeuwfeestwal.

 

 

grote omleiding RVL

grote omleiding


Parkeren

Op zondag 12 juni kunt u gratis op wandelafstand parkeren op parking De Motten. Adres: De Motten. Via Looiersstraat, Luikerstraat en de Ring wandelt u dan richting Eeuwfeestwal (aankomstzone).


overzicht route

overzicht kaartje


Bereikbaarheid Q-parkings
- Q-parking Grote Markt: continu bereikbaar behalve tussen 10u00 en 12u45 (bereiken noch verlaten)
- Q-parking Julianus: continu

Ronde van Limburg

Foto: H. Savenay

 

 

 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley