Rampenoefening in Tongeren

Op dinsdag 11 oktober 2016 organiseert de Provincie Limburg in samenwerking met de stad Tongeren, NMBS Infrabel een realistische rampenoefening. De oefening vindt plaats in de vroege avond in de buurt van het station. Alle hulpdiensten nemen deel aan de oefening. Op de site zelf zullen meer dan 200 personen aanwezig zijn.

 

Het betreft een realistische oefening, dit betekent dat er ook een aantal vrijwilligers ingeschakeld worden om de rol op te nemen van betrokkene of slachtoffer. Zulke oefeningen hebben uiteraard een impact op de omgeving. De buurtbewoners krijgen een week voor de oefening een brief in de bus met alle nodige informatie en praktische afspraken. Het gaat om de bewoners in de volgende straten: Bastiaensstraat, (stuk) Ambiorixstraat, Henisstraat, Radiostraat, Darenbergstraat, Eburonenstraat, Zagerijstraat, Raperiestraat, Cornetstraat, Verbindingsstraat, (stuk) Sacramentstraat, (stukje) Sint-Jozefsplein. Een geslaagde oefening impliceert  dat we de ramp zo realistisch mogelijk naspelen.

Dit betekent dat er ook op het vlak van mobiliteit enige hinder zal zijn voor toevallige passanten. De Maastrichterstraat en de Stationslaan blijven bereikbaar voor alle verkeer. De Lijn hanteert een aangepaste dienstregeling. Treinen ondervinden geen hinder van de oefening, wel wordt de parking tussen het station en de stelplaats van De Lijn gedeeltelijk ingenomen.

Deelnemen aan de oefening
Wij zijn nog op zoek naar figuranten die de rol van 'niet-gewonde' persoon willen spelen.

Interesse? Stuur dan een mail naar noodplanning@limburg.be of bel naar 011 23 80 13.

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley