Opnieuw een zomer vol cultuur

Ook deze zomer zorgt Cultuurzomer ervoor dat elke Tongenaar zijn stad cultureel kan beleven, met veel kunst en muziek. Een overzicht…

 

Concert ClubMediéval

Poëzie en muziek waren in de middeleeuwen gegeerde luxegoederen. Ze combineren plezier, verfijning en prestige. Een deel van die muzikale kleinoden zijn bewaard gebleven in het Gruuthuse Handschrift (Brugge) en het Teseum.

Speciaal voor de feestelijke opening van het Teseum brengt ClubMediéval ‘Van scatte rike’, een selectie van de meest bijzondere liederen, onder leiding van Thomas Baeté.

4 juni, 21.00-22.00 uur, in de kloostertuin van het Teseum

 

Jekerklassiek

In ons toekomstige Jekerkwartier pakken we voor het eerst uit met Jekerklassiek - enkele toegankelijke en kleinschalige klassieke concerten.

Musici van de Philharmonie Zuidnederland en het Conservatorium spelen samen met Vlaams topfluitist Toon Fret. Centraal staan het Franse repertoire en Jean Lambrechts, de componist die tachtig jaar geleden in Tongeren werd geboren en die wie we nu huldigen. We beginnen met muziek op de beiaard van de basiliek en eindigen met Franse chansons in de tuin van de Ursulakapel.

25 juni, 20.00-22.00 uur, tussen Basiliek en Begijnhof

 

De Kroon op het Werk

Fotografe Karolien Coenen, afgestudeerd als Master aan Luca-School of Arts in Genk, brengt de voorbereidingen van de Kroning in beeld. Karolien volgde alle repetities voor het avondspel, de productie van de processie-outfit en alle technische klussen. Ze heeft oog voor de verhalen en de sociale processen achter de schermen.

Uit haar registraties zijn twintig beelden geselecteerd. Ze prijken een zomer lang in het achterste gedeelte van de Tempelsite. ‘De Kroon op het Werk’ biedt een bijzondere blik op de wereld van de Kroning.

25 juni, 18.00 uur, vernissage ‘De Kroon op het Werk’, Romeinse Tempel, Keverstraat.

Tentoonstelling elke dag open tot zonsondergang - tot en met 11 september.

 

Stadsmuzikantenfestival

De formule van het Stadsmuzikantenfestival is eenvoudig maar sterk. Zeven interessante en  bekende namen uit pop en rock worden omgeschoold tot straatmuzikant. Het Stadsmuzikantenfestival is een geslaagd huwelijk van muziek en erfgoed. De locaties in de binnenstad liggen op wandelafstand van elkaar. Het publiek stelt zijn eigen programma samen. Dit festival brengt mooie muziek in een ongewone context. Ook bijzonder geschikt voor kinderen.

26 juni, 14.30-17.30 uur, Repenstraat-Agnetenklooster-Begijnhof

cultuurzomer affiche 


© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley