Openluchtzwembad Pliniuspark opent op 21 juni 2016

Vanaf dinsdag 21 juni – startdag van de zomer – kunnen de Tongenaren zomers zwemmen in eigen stad.  Het zwembadencomplex wordt dé topattractie bij uitstek van het Pliniuspark.  Het park is een schitterend domein met zwembaden, ligweide, eetcafé/cafetaria, toeristisch paviljoen, de Pliniusbron, wandelpaden, Finse piste, evenementenweide en camperparking.

 

Het openluchtzwembad

Het complex bestaat uit drie zwembaden:  een competitiebad van 25 meter, een recreatiebad en een bad voor de allerkleinsten. Rondom het zwembad liggen verharde terrassen (ruim 800 m²). Aansluitend is er een grote ligweide (38 are). De kleedkamers, zowel voor individuen als groepen, en de technische ruimten van het zwembad bevinden zich in een afgezonderd deel in het paviljoen. Het zwembad is volledig toegankelijk voor andersvaliden. Voor hen zijn er ook specifieke kleedkamers en douches. Het zwembad is elke dag open van 10 tot 19 uur.


Prijzen

leeftijd

 Tongenaar

 Niet-Tongenaar

-3 jaar

 Gratis

 Gratis

4-12 jaar

 2 euro

 4 euro

10-beurtenkaart (4-12 jaar)

 18 euro

 nvt

+ 12 jaar - volwassenen

 3 euro

 5 euro

10-beurtenkaart (+12 jaar)

 27 euro

 nvt

 

Eetcafé/cafetaria ‘De Pline’

Bart Nicolaers zal eerstdaags ‘De Pline’ openen: een eetcafé met 100 zitplaatsen en twee terrassen -één aan het zwembad en één met zicht op het park.  Ook voor de organisatie van privé-feesten,  afterwork party’s , kleine evenementen, voorstellingen en vergaderingen is ‘De Pline’ ter beschikking.

 

Het toeristisch paviljoen

Het toeristisch paviljoen heeft volgende functies: een polyvalente ontvangsthal met toeristisch onthaal, fietsverhuur, de Pliniusbron en de cafetaria. Dit paviljoen moet samen met het Pliniuspark en de camperparking een toeristisch onthaal bieden voor wie Tongeren en omgeving wil bezoeken. Voor fietsers en wandelaars is het park de ideale vertrekplaats voor de verkenning van de stad en de omgeving. De toeristische wandeling Mijlpaalroute en de natuurwandeling ‘Verborgen Moois’ kunnen op het Pliniuspark vertrekken. Het park sluit rechtstreeks aan op het Limburgse  Fietsroutenetwerk.

Het Pliniuspark

Het Pliniuspark is een park voor iedereen die wil genieten van rust, natuur, wandelen, sporten, lezen, werken, studeren, zonnen, ontspannen… Het parkgedeelte is gratis toegankelijk voor bezoekers; de wandelpaden en de Finse piste zijn verlicht. De site is ook een uitstekende locatie voor de organisatie van openluchtbeurzen, evenementen,  openluchtfeesten, concerten, optredens, etc...

Bij de opening van het openluchtzwembad zal ook de website actief zijn: www.plinius-park.be.

 

zwembad Plinius 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley