Lichtprocessie sluit Kroningsfeesten af

Zaterdagavond 24 september sluiten we de zevenjaarlijkse Kroningsfeesten af met een lichtprocessie. Iedereen is van harte welkom om hierin mee te stappen, na een kort gebedsmoment om 20 uur in de basiliek.

De liederen van de Kroningsprocessie zullen weer door de Tongerse straten klinken. De teksten en gebeden zullen de herinnering oproepen aan de 18 processiegroepen die het leven van Onze-Lieve-Vrouw en haar zoon Jezus vertelden. Voor 1 euro krijgt elke deelnemer een kaars met beschermkapje (gelieve gepast geld klaar te houden). Deze duizenden kaarsen zorgen voor een speciale sfeer in de binnenstad. Na de lichtprocessie volgt een apotheose op de Grote Markt. Op een podium aan het stadhuis, waar het genadebeeld van Onze-Lieve-Vrouw Oorzaak Onzer Blijdschap een centrale plaats krijgt, sluiten we met Kroningsliederen, getuigenissen en dankwoorden het succesvolle Kroningsjaar 2016 feestelijk af.

Info via het Kroningssecretariaat (Via Julianus 5): 012 800 222, info@kroningsfeesten.be of www.kroningsfeesten.be

 

CENTRUM VERKEERS- EN PARKEERVRIJ TUSSEN 18 EN 24 UUR
In het merendeel van de straten in het centrum is er een rij- en parkeerverbod van 18 tot 24 uur. Let goed op de borden in elke straat en vermijd een boete.
De Q-parkings Julianus en Centrum blijven continu bereikbaar. Q-parking Grote Markt is niet bereikbaar tussen 18 en 24 uur.lichtprocessie 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley