Laat je testen op dikkedarmkanker

In maart gaat de internationale aandacht uit naar het voorkomen van dikkedarmkanker. De stad Tongeren en het a.z. Vesalius steunen voluit de preventieve actie van het het bevolkingsonderzoek. Want een vroegtijdige opsporing van de ziekte vergroot de kans op genezing. In 2013 kregen 8.670 Belgen te horen dat ze darmkanker hadden. Wat kan u doen om darmkanker te voorkomen? Pas in de eerste plaats uw levensstijl aan. De juiste voeding en voldoende bewegen zijn pluspunten. Ook belangrijk: niet roken.

Bevolkingsonderzoek
U kunt ook deelnemen aan het bevolkingsonderzoek. dit jaar krijgen mensen met pare leeftijden van 56 tot en met 74 jaar een gratis afnameset in de bus. Thuis kunnen ze een staal van de stoelgang nemen en dit vervolgens opsturen naar het labo. Binnen de twee weken ontvangt de deelnemer (en zijn huisarts) het resultaat van de analyse.

Nog te weinig Tongenaren nemen deel aan dit onderzoek. Daarom schenken we er extra aandacht aan.
Meer info: www.bevolkingsonderzoek.be, kanker@bevolkingsonderzoek.be of 0800 60 160.

Donderdag 24 maart is in de Maastrichterstraat (t.h.v. het Praetorium) een metershoge opblaasbare dikke darm te zien. Zo krijgt u een duidelijk beeld van wat darmkanker betekent. De vzw 'Stop Darmkanker' geeft deskundige uitleg en informatie.
Meer info: http://www.stopdarmkanker.be/, marleen@stopdarmkanker.be of 0475 288 886.

Infoavond

Donderdag 31 maart om 18.30 uur nodigen a.z. Vesalius en de stad  Tongeren u uit voor een infoavond over darmkanker (met thuiszorgbeurs) in de VELINX. De inkom is gratis maar aanmelden is gewenst via welzijn@stadtongeren.be of 012 80 00 95.

Voor het programma klik hier.
Het filmpje over het bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker kan u hier bekijken.

dikkedarmkanker 

 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley