Kruidenwandeling met proevertjes in binnenstad

Eetbare steden’ zijn een hot item - ook in Tongeren. Daarom zetten we in de zomer op verschillende plaatsen in de binnenstad kruidenpluktuintjes. Dit zijn grote plantenbakken, gevuld met tuinkruiden, waaruit iedereen naar wens kruiden kan plukken voor eigen ‘keukengebruik’.

 

Als startsein van het project organiseren we een kruidenwandeling. Herborist Daniëlle Houbrechts neemt u dan mee op een heerlijke ontdekkingstocht. Ze geeft uitgebreid tekst en uitleg over de vele toepassingen van kruiden. Tijdens de wandeling krijgt u proevertjes en kleine hapjes aangeboden.

Daniëlle Houbrechts is herboriste en verzorgt sinds jaren radio-uitzendingen, tijdschriftenartikels en groepswandelingen rond kruiden. Zij publiceerde samen met haar man reeds verschillende succesvolle boeken. Bezoek ook de website van Daniëlle Houbrechts.

 

U wandelt mee op donderdag 30 juni 2016 van 17.00 tot 20.00 uur. De deelname is gratis maar u moet wel vooraf inschrijven (max. 30 deelnemers). Samenkomst aan het Praetorium (Maastrichterstraat 10).

De kruidenfiches en de locaties van de kruidenpluktuintjes vindt u via deze link.

Info en reserveren via: milieu@stadtongeren.be of 012 800 153 – 012 800 154.

Kruidenpluktuintjes 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley