Kronings openingsconcert

Op zondagavond 1 mei 2016 vindt om 20 uur het Openingsconcert plaats van de 18de zevenjaarlijkse Kroningsfeesten.

 

Het Openingsconcert, een organisatie van het Kroningscomité, Musica Sacra, Parochie en Kerkfabriek OLV Geboorte bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden 12 nieuwe Kroningsliederen vertolkt. Deze liederen maken ook deel uit van de nieuwe dubbel CD “Beeld van Geluk – Kroning 2016” welke die avond zal worden voorgesteld.

 

Het tweede deel staat in het teken van Wolfgang Amadeus Mozart. Naast de Krönungsmesse zullen ook een drietal Mariale motetten vertolkt worden.

 

Uitvoerders zijn : De Kleine Cantorij, Het Liturgisch Koor van de basiliek, Collegium Musicum, vier solisten en titularis-organist van de basiliek, Luc Ponet.  De algemene leiding is in handen van Jan Peeters, Kapelmeester van de Basiliek.

 

Kaarten in voorverkoop zijn te bekomen aan 10 euro  via het Kroningssecretariaat Via Julianus 5 – tel : 012 800 222 – info@kroningsfeesten.be of via overschrijving op rekeningnummer Kroningsfeesten: IBAN BE 13 7353 3908 8039 BIC KREDBEBB met vermelding van “Kroningsconcert en aantal kaarten”.

 

Kroningsopeningsconcert 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley