Koopzondag, Ambierorix, Lize Spit en extra Pokémons in Tongeren

Aanstaande zondag wordt de eerste stad van het land ook een beetje Pokémonstad. Het stadsbestuur voorziet ‘lures’ om extra Pokémons te lokken, op 9  Pokéstops in het centrum wordt extra lokaas gedropt.

We kunnen er niet omheen, iedereen is in de ban van Pokémon Go. Tieners, volwassenen, kortom iedereen jaagt met zijn smartphone (en een extra batterij op zak) op de fictieve wezens. Zondag is het koopzondag en verwachten we veel volk, een uitstekend moment dus om extra Pokémons te lossen in het centrum.

Tussen 13 en 20 uur voorzien we op de pokéstops in het centrum ‘lure-modules’. Het ideale moment dus om je Pokémonverzameling uit te breiden.  Breng je lader en andere Pokémonjagers mee, wij voorzien enkele oplaadpunten.

 

Naast de opening van de winkels in het centrum (van 13 tot 17 uur) is er ook het jaarlijkse bierfestival op de Markt. Dit jaar krijgt het festival een nieuwe naam: Ambierorix. Tijdens het festival wordt het nieuwe Tongerse Tungribier officieel gelanceerd. Naast de meer dan 100 biersoorten kunt u er ook proeven van bierijs of langslopen bij de Würst-foodtruck van Jeroen Meus.

Ben je meer een cultuurliefhebber, dan mag je zeker de lezing van Lize Spit niet missen. Lize geeft een lezing uit haar debuutroman 'Het Smelt', met aansluitend een signeersessie in Standaard Boekhandel. De debuutroman van Lize Spit ging intussen al meer dan 60.000 keer over de toonbank.

De lezing wordt muzikaal opgeluisterd door de jonge singer-songwriter Lisa die vorig jaar nog schitterde in het sunsetconcert in de Romeinse tempel.


Meer info over:

-           Tungribier: http://www.tungri.eu/brouwerij

-          lezing Lize Spit: http://www.cultuurzomer.be

pokemon go  

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley