Groenwerken in Tongeren

Op woensdag 23 november 2016 zijn de snoeiwerken gestart van de lindebomen aan de Kastanjewal langs de wandelweg. In dezelfde periode zijn er ook groenwerken gestart op het oud kerkhof van Berg.

 

Bij openbare werken besteden we veel aandacht aan een kwaliteitsvolle inrichting van het openbaar domein. Zeker ook wat de groenaanleg betreft. De juiste keuze van beplanting - waar mogelijk inheems en bovendien onderhoudsvriendelijk -  is hierbij essentieel.

 

Deze week zijn de snoeiwerken gestart van de lindebomen aan de Kastanjewal. Door de herinrichting van De Motten en het openleggen van de Jeker zal er in de volgende maanden en jaren hard gewerkt worden in deze omgeving. Om de bestaande lindebomen maximaal te beschermen en schade te voorkomen is het noodzakelijk om de bomen nu grondig te snoeien. Het wandelpad blijft toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Op de plaatsen waar er gesnoeid wordt is er enige hinder mogelijk. De werken duren tot 7 december 2016 en worden uitgevoerd door groenaannemer Henssen uit Nederland.

 

In dezelfde periode zijn er ook groenwerken gestart op het oud kerkhof van Berg. De talud aan de kant van de Bergerstraat wordt vernieuwd met bodembedekkende heesters. Aan de buitenzijde van de graven komt er een inheemse meidoornhaag. Deze werken worden uitgevoerd door groenaannemer Stijn Bouchet uit Tongeren en duren 10 werkdagen.

 

Meer info over groenwerken in Tongeren.

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley