Gladiatoren veroveren Tongeren

GLADIATORENFESTIVAL
zaterdag 12 en zondag 13 maart, telkens van 10 tot 18 uur

Op zaterdag 12 en zondag 13 maart organiseert het Gallo-Romeins Museum i.s.m. de stad Tongeren een groots 'Gladiatorenfestival'. Het centrum van Tongeren wordt ingenomen door een leger van 250 gladiatoren, legionairs, verhalenvertellers, muzikanten, acteurs, Romeinse handelaars en ambachtslieden. Het wordt één groot feest, voor de toerist en de cultuurliefhebber. Voor kinderen zijn er vele spannende en creatieve doe-activiteiten.

Spectaculaire gladiatorenshows met helse gevechten, afgewisseld met spannende heldenverhalen, opzwepende muziek, gladiatoren op paarden, leuke workshops voor kinderen, straattheater, een grote Romeinse markt, demonstraties van ambachten en heerlijke proeverijen. Het programma van het Gladiatorenfestival is bijzonder gevarieerd en kan jong en oud boeien!

De animatie tijdens het weekend is gratis. De toegang tot de tentoonstelling in het Gallo-Romeins Museum is betalend.


Meer info: www.galloromeinsmuseum.be

programma gladiatorenfestival 

 

 

GLADIATOR RUN

zondag 20 maart, eerste wave om 11 uur

Zondag 20 maart, hoogdag voor de sportievelingen onder ons op de historische site Plinius. Gladiator Events organiseert dan in samenwerking met de stad Tongeren en het Gallo-Romeins Museum een spectaculaire Gladiator Run. De deelnemers moeten zo snel mogelijk een hindernissenparcours trachten af te leggen, een ware survival-run dus. Je kan kiezen tussen twee parcours: één van 5 à 6 km met 15-20 hindernissen en één van 12 km met een 40-tal hindernissen. De Gladiator run vindt plaats in het Pliniuspark en omgeving. De start wordt telkens in waves van 250 deelnemers gegeven. De eerste start van de 5 km is gepland om 11 uur (dan vertrekt er om het kwartier een wave). De eerste start van de 12 km vindt plaats om 13.30 uur.

Inschrijven: www.gladiatorrun.be

We zijn nog op zoek naar medewerkers om dit evenement in goede banen te leiden. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden bij de sportdienst (sportdienst@stadtongeren.be )© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley