Fairtrade Tongeren bestaat 5 jaar

Reeds 5 jaar lang zetten de vrijwilligers van de trekkersgroep zich dag in dag uit in om van Tongeren een Fairtradegemeente te maken. 5 jaar geleden, waren zij de pioniers die samen met de stad Tongeren en een aantal handelaars Fairtrade op poten hebben gezet in onze gemeente. Zij zorgden ervoor dat fairtrade een bekende werd voor het grote publiek.

Maar hun inzet heeft geloond want vorig jaar kreeg de Tongerse trekkersgroep de gewilde Fairtrade-toffee overhandigd.

De voorbije jaren hebben zij zich ingezet voor de kleine lokale boeren wereldwijd. Via eerlijke handelsovereenkomsten krijgen zij een juiste prijs voor hun producten en dringen zij op deze manier de armoede terug. Zowel de lokale bio- als de overzeese koffietelers verdienen het om een eerlijke prijs te krijgen voor hun producten. Fairtrade is immers een keurmerk. De Fairtrade-criteria steunen op 3 pijlers van duurzame ontwikkeling: economisch, sociaal en milieu.

 

Door continue promotie op plaatselijke initiatieven zoals de Werremesmèrt, Dag van het park, Sjiek gezinsfestival, Nacht van de duisternis,... trachten zij de kwaliteit van smaakvolle Fairtradeproducten aan te prijzen. Iedereen die Fairtradeproducten koopt draagt bij tot een betere toekomst voor de boeren en hun families.

 

De eerstkomende actie vindt plaats tijdens de week van de Fairtrade van 5 tot 15 oktober 2016. Je kan de trekkersgroep dan treffen op het plein voor het AC Praetorium, Maastrichterstraat 10. Zij bieden u dan graag een proevertje aan. De exacte dag is nog niet bepaald. Maar wij houden u graag op de hoogte.

 

fairtrade 5 jaar 

fairtrade 5 jaar  handelaars 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley