Derde boek en film over Tongerse Oorlogstijd

De dienst Erfgoed rondt dit jaar zijn project rond de Tweede Wereldoorlog af met het derde en laatste deel van de boekenreeks 'Tongeren en Tongenaren in Oorlogstijd'.

 

In dit deel gaat de aandacht naar de laatste maanden van de Duitse bezetting en de bevrijding van de geallieerde legers in september 1944. Naast het historische verhaal komen de Tongenaren zelf aan het woord. Elke getuigenis is een kostbare herinnering die de lezer doet stilstaan bij de geschiedenis.

 

De mensen die de Tweede Wereldoorlog meemaakten, zijn nu tachtig of negentig jaar oud. Reportagemaker Tijs Posen ging voor de dienst Erfgoed op pad, op zoek naar nieuwe getuigen van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft pakkende getuigenissen gebundeld in een boeiend filmdocument.

 

Vanaf 15 december 2016 is het nieuwe boek te koop bij Toerisme Tongeren en in Standaard Boekhandel in Tongeren. Prijs: 7,50 euro. De volledige driedelige reeks ('De oorlogsbereiding en de Duitse inval', 'De bezetting' en 'De bevrijding') is beschikbaar in een geschenkbox van 20 euro. De film op dvd is apart verkrijgbaar voor 7,50 euro.

 

Meer info via de dienst Erfgoed en Toerisme (Via Julianus 2): 012 80 00 88.

 

 

Tongeren in Oorlogstijd

 

 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley