Carnaval in Tongeren

 

 

Carnaval

 

Tongeren viert het weekend van 6 februari carnaval! De carnavalsgekte breekt dan weer in alle hevigheid los. Het is een ideaal moment om alle zorgen even aan de kant te schuiven en om aan de festiviteiten deel te nemen. Het hoogtepunt wordt ongetwijfeld de jeugdstoet op zaterdag 6 februari en de grote stoet op zondag 7 februari 2016.

 

Carnaval is voor een stukje volkscultuur en dat houden we graag zo. We wensen alle carnavalvierders een uitbundige en plezierige periode toe. Maar we vragen wel dat dit met respect gebeurt, voor de andere feesters en de omgeving.

 

(Foto: Robby Vandersmissen)

Jeugdstoet

Vertrek om 14u33

Route:
Leopoldwal, Maastrichterstraat, Hemelingenstraat, Elisabethwal, Sint-Truiderstraat, Grote Markt, Plein, Putstraat, Jekerstraat, Looierstraat, Sint-Jansstraat, Plein en Grote Markt
Klik hier voor het plannetje van de route.
Parkeerverbod vanaf 13 u: klik hier voor het plannetje.

 

Grote Carnavalstoet

Vertrek reclamestoet om 14u11

Vertrek Carnavalstoet om 14u33

Route:

Looierstraat, Jekerstraat, Putstraat, Albertwal, Dijk, Leopoldwal, Jaminéstraat, Stationsplein, Stationslaan, Maastrichterstraat, Hemelingenstraat, De Tieckenstraat, Pliniuswal, Eeuwfeestwal, Sint-Truiderstraat en Grote Markt

Klik hier voor het plannetje van de route.

Parkeerverbod vanaf 11u00: klik hier voor het plannetje.
Parkeerverbod vanaf 12u00: klik hier voor het plannetje.

Centrum afgesloten
Het centrum is afgesloten op zaterdag 6 februari vanaf 13u00 tot einde stoet en op  zondag 7 februari vanaf 12u00 tot maandag 8 februari 15u30 (omwille van de reiniging van de straten).

Bereikbaarheid Q-parkings
Op zaterdag 6 februari blijven alle Q-parkings bereikbaar via de normale route. Enkel tussen 12u en 14u30 moet men Q Julianus in- en uitrijden via Moerenpoort (Kielenstraat-Predikherenstraat-Clarissenstraat-Moerenstraat).

Op zondag 7 februari zijn is Q-parking Grote Markt bereikbaar tot 13u en Q-parking Julianus tot 12u. Let wel: men kan dan beide parkings pas verlaten na het einde van de stoet.

 

Omleiding op zondag 7 februari - Grote carnavalstoet (volg de bewegwijzering)

Komende van Luik:
Luikersteenweg, Molenweg, Sabinuslaan, Cottalaan, Rode Kruislaan, St-Truidersteenweg, Legioenenlaan, Cesarlaan, Bilzersteenweg, Sacramentstraat, Zagerijstraat, Stationsplein, Blaarstraat, Eerste Meistraat, Maastrichtersteenweg
Klik hier voor het plannetje van de omleiding.

Komende van Maastricht:
Maastrichtersteenweg, Stationsplein, Zagerijstraat, Henisstraat, Verbindingsstraat, Verenigde Natiënlaan, Driekruisenstraat, Bilzersteenweg, Caesarlaan, Legioenenlaan, St-Truidersteenweg, Rode Kruislaan, Cottalaan, Sabinuslaan, Molenstraat, Luikersteenweg
Klik hier voor het plannetje van de omleiding.

 

Ook de bussen van De Lijn volgen deze omleidingen. De haltes waar de straten afgesloten zijn worden niet bediend.

Raadpleeg de pdf in bijlage voor informatie m.b.t. afgeschafte en tijdelijke haltes tijdens de omleiding op 7 februari 12u30 tot 18u00.


 

 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley