40 kilometer extra wandelplezier

Met de kaart ‘Wandelen langs de grens tussen vochtig en droog Haspengouw’ is Tongeren een wandelervaring rijker. De combinatie van de tochten is goed voor zowat veertig kilometer stapplezier in het zalige decor van de fruitstreek.

 

De Tongerse regio heeft alle troeven in handen om het wandeltoerisme naar een hoger niveau te tillen. Daarom heeft Toerisme Tongeren hard gewerkt aan de verdere uitbouw van het wandelnetwerk.

Het huidige aanbod is divers maar erg versnipperd, een solide aanpassing van het Tongerse wandelnetwerk drong zich dan ook op. De fervente wandelaar wil graag tien tot vijftien kilometer stappen vanuit één uitvalsbasis. Toerisme Tongeren koos er dan ook voor om stapsgewijs vier wandelclusters uit te werken. Elke cluster bestaat uit lussen waarvan de afstanden variëren. De wandelaar kan moeiteloos lussen combineren, zodat hij een geschikte tocht kan uitstippelen. 

 

De eerste cluster is dus pas afgewerkt. Het resultaat vindt u terug in de nieuwe wandelkaart ‘Wandelen langs de grens tussen vochtig en droog Haspengouw’. Hij omvat het gebied Noord-West Tongeren, met heerlijke wandelingen door Overrepen, Neerrepen, Piringen, Kolmont, Riksingen. De wandelkaart loodst u langs de grens van het zuidelijke ‘droge’ Haspengouw. U stapt door Tongerse fruitgaarden en maakt kennis met onder meer de burcht van Kolmont, het station van Piringen, Beukenberg en de Herkwinning.

Op termijn zal Tongeren over een volledig netwerk van wandelingen beschikken, vergelijkbaar met het succesvolle fietsroutenetwerk. Zowel de toeristen als de Tongenaren zullen hier uitgebreid van kunnen genieten.

 

De wandelkaart is te koop bij Toerisme Tongeren en kost 2,50 euro.

Meer info via 012 80 00 70 of info@toerismetongeren.be


wandelkaart 


© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley