2de Cultuurzomer komt eraan

De zomer van 2016 is méér dan de Kroning.  Vanaf 3 juni pakken we uit met een mooi zomerfestival dat het DNA van onze stad verbindt met het vele jong talent uit stad en streek.

 

We beginnen de zomer in juni op muzikale wijze: op 4 en 5 juni pakken Thomas Baeté en kinderkoor het Basikliekske uit met muzikale schatten uit de schatkamer van de basiliek. Op zaterdag 25 juni kunt u gratis komen proeven van klassieke muziek in en rond het Agentenklooster. Fotografe Karolien Coenen toont in de Romeinse Tempel, Keverstraat, de voorbereiding achter de schermen van de Kroning, met een selectie foto's, voorzien van commentaar door Stijn Meuris: 'De Kroon op het Werk"! En op zondag 26 juni palmen 7 'stadsmuzikanten' de Repenstraat en het Begijnhof in, met een prachtige line up: Astronaute, Douglas Firs, Los Speedy Bobs (met Tom Pintens, Gregory Frateur en Roy Aernouts), Milo Meskens, Nightman, St. Grandson en...Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal).

 

Kijk voor het volledige programma op www.cultuurzomer.be

 

Oproep vrijwilligers Cultuurzomer

Bent ook u gebeten door cultuur? We zoeken enthousiaste vrijwilligers om van 3 tot 21 augustus 2016 onze Cultuurzomer in goede banen te leiden.

Bent u een kei in het verwelkomen en het bijstaan van het publiek bij een film, een lezing of een concert? Werkt u graag mee achter de schermen van de nieuwe kunstenwerkplaats in de Kazerne? Bent u bereid op een zaterdag of zondag een expositie open te houden en de bezoekers te gidsen? Of heeft u een goede pen en bent u 'vingervlug' op sociale media? Dan doen we graag een beroep op u. U kan in alle aspecten van ons nieuwe zomerfestival het verschil maken .

Aanmelden bij de coördinator Cultuurzomer Paul Lambrechts via paul.lambrechts@stadtongeren.be 

 

Cultuurzomer 

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley