Nieuwsberichten 2016

 • Carnaval in Tongeren
  Carnaval - klein
  Tongeren viert het weekend van 6 februari carnaval! De carnavalsgekte breekt dan weer in alle hevigheid los. Het hoogtepunt wordt ongetwijfeld de jeugdstoet op zaterdag 6 februari en de grote stoet op zondag 7 februari 2016.
 • Dorpsrestaurants feestelijk ingezet
  dorpsrestaurants - klein
  Vorige week werden de bezoekers van de dorpsrestaurants extra verwend met een feestmenu. De vrijwilligers werden nogmaals in de bloemetjes gezet: het OCMW bood hen een geschenkkorf vol lekkers aan. Daarnaast werd bij de bezoekers een omhaling gehouden zodat de vrijwilligers ook nog eens een aankoopcheque t.w.v. 30 euro mochten in ontvangst nemen.
 • Afhalen tegoed huisvuilzakken/GFT-sticker 2016
  huisvuilzakken - klein.jpg
  U kunt uw tegoed aan huisvuilzakken voor het jaar 2016 komen afhalen van 15 tot en met 20 februari 2016 te Julianus. U kunt er ook uw gft-sticker voor het jaar 2016 kopen.
 • Standplaatsen carnavalkermis 2016
  kermis - klein
  Er zijn nog verschillende standplaatsen beschikbaar tijdens de Carnavalkermis 2016 van zaterdag 6 februari tot en met woensdag 10 februari. De standplaatsen bevinden zich op de Grote Markt/Stadhuisplein, Veemarkt en Hospitaalplein.
 • Vermeulenstraat terug opengesteld
  Vermeulenstraat - klein
  De Vermeulenstraat werd terug opengesteld voor voetgangers en fietsers. De parking langs het stadsarchief is terug bereikbaar voor voertuigen via de Sint-Maternuswal.
 • Infoavond: sport en voeding
  Food 2run
  Sportteam Paluko en de Stad Tongeren organiseren een informatieavond rond “sport en voeding”. Gezond, lekker eten en sporten het kan. De infoavond vindt plaats op donderdag 21 januari 2016 om 20u00 in het PC Feria, St-Medardusstraat 34 te Tongeren.
 • K.F.C. Heur Tongeren is hartvriendelijke sportvereniging
  Hartvriendelijke sportvereniging
  De stad Tongeren ondersteunt sportverenigingen die acties ondernemen voor een preventief gezondheidsbeleid en lanceerde hiervoor een oproep. Op vraag van voetbalclub K.F.C. Heur Tongeren plaatste de stad een defibrillatietoestel in de kantine op “Klein Veldje”. Elf leden van de voetbalclub volgden een opleiding van het Rode Kruis Tongeren om het toestel te kunnen bedienen.
 • Afvalfracties tijdelijk recyclagepark
  containerpark - klein
  Het tijdelijke park is bereikbaar via de magazijnen van de technische dienst (Industrieweg 4). U kunt hier terecht met grofvuil, houtafval, kunststoffen, puin, asbest, roofing, groenafval, stronken, metaal en papier en karton. Andere afvalfracties kunt u kwijt in de daartoe voorziene containers (glas en textiel) in uw buurt, bij de huis-aan-huis ophaling of in winkelpunten.
 • 500.000 euro voor opwaardering centrum
  PlusPlan
  Met het PlusPlan2016 maakt Tongeren 500.000 euro vrij om huiseigenaren in het centrum te ondersteunen in de verbetering van hun panden. Het plan omvat meerdere premies die op korte termijn een impuls moeten geven aan de binnenstad. De premies zijn cumulatief maar de enveloppe is begrensd: wie eerst komt, eerst maalt.
 • Minister Schauvliege erkent natuurparels in Tongeren
  Natuurparels
  Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege heeft in Tongeren de erkenning van het natuurgebied Bronnengebied uitgebreid. Dankzij deze erkenning komt er geld vrij voor het beheer van een aantal natuurgebieden langs de oude spoorwegberm en op de grens van Neerrepen en Riksingen. De oude spoorwegzate is opengesteld voor wandelaars, zodat de inwoners van Tongeren er kunnen genieten van de natuur. Deze erkenning betekent ook goed nieuws voor de das. Het is een ideaal gebied voor dit prachtige zwart-witte zoogdier.
 • Marie-Josée wint 500 euro met Ambi.pas
  Marie-Josée Spikmans
  Marie-Josée wint als tweede een 'Winterbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankopen bij boetiek Dany Blue, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Babel - Opera van Vlaanderen
  Babel
  Zondag 24 januari 2016 om 17.00 uur
  ‘Babel’ is een ontroerende familievoorstelling met het kinderkoor van Opera Vlaanderen, acht live muzikanten en drie operazangers. Er wordt gezongen in een taal die niet bestaat, maar die iedereen begrijpt. Vol muziek en humor!
 • Wijzigingen De Lijn
  De Lijn - klein
  Vanaf 1 februari 2016 gelden er nieuwe basistarieven voor abonnementen bij De Lijn. Op 8 februari optimaliseert De Lijn Limburg haar aanbod. De dienstregeling wordt afgestemd op de schooluren en de situatie op de weg. De doorkomsttijden van heel wat ritten veranderen lichtjes.
 • Winnaars eindejaarsactie
  eindejaarsactie
  Op vrijdag 22 januari 2016 vond de trekking van de eindejaarsactie van de Verenigde Handelaars Tongeren plaats. Van de 165.000 uitgereikte tickets zijn er 115.000 ingevulde tickets ingediend. Hieruit werden 36 winnaars geloot, waaronder de prijzenpot van 15.000 euro werd verdeeld. De heer Marc Kenis won de eerste prijs, een elektrische fiets en een mooie geschenkmand. De tweede, derde en vierde prijs waren een citytrip inclusief kofferset.
 • Nicole wint 500 euro met Ambi.pas
  Nicole Loix
  Nicole Loix (67) wint als derde een 'Winterbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankopen bij kledingzaak Merken Fashion, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Yoeri Jorissen nieuwe voorzitter ondernemersclub
  Yoeri Jorissen
  De Ondernemersclub Tongeren (OCT) heeft een nieuwe voorzitter. Peter Vavedin (Ambiorix) geeft na vijf jaar de fakkel door aan Yoeri Jorissen, CEO van Jacobs Logistics. Het college van burgemeester en schepenen van de stad Tongeren wenst de nieuwe voorzitter alle succes toe.
 • Marie-Josée en Nicole winnen elk 500 euro met Ambi.pas
  Nicole Loix
  Marie-Josée Spikmans en Nicole Loix winnen een 'Winterbudget met de Ambi.pas'. Zij winnen elk 5.000 punten of 500 euro dankzij hun aankopen bij boetiek Dany Blue en Merken Fashion in de Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Michael Van Peel in cc de VELINX
  Michael Van Peel
  Woensdag 10 februari 2016 om 20.30 uur
  5-sterren comedy in de VELINX! De strafste conference over het afgelopen jaar.
  Meer info: http://www.develinx.be/michael-van-peel-overleeft-2015
 • Dienst burgerzaken uitzonderlijk gesloten op woensdag 3 februari in de voormiddag
  praetorium
  De dienst burgerzaken is uitzonderlijk gesloten op woensdag 3 februari 2016 in de voormiddag, wegens werkzaamheden.
 • Toeristische gids 2016
  toeristische gids 2016
  De nieuwe toeristische gids 2016 is nu digitaal beschikbaar. Je kan deze ook op kaart bekijken.
 • De Klara’s 2015 / B-Classic: ‘beste muziekevenement 2015’
  B-classic - Klara's
  B-Classic (voorheen Basilica Concerten) heeft een rijk gevulde geschiedenis en is wereldberoemd in Tongeren en omstreken. Dankzij de vroegere Basilica Concerten wist de klassieke muziek in Tongeren – en bij uitbreiding Limburg – een steeds breder publiek aan te spreken, dit evenwel zonder toegift inzake kwaliteit.
 • Christel wint 500 euro met Ambi.pas
  Christel Neven
  Christel Neven (43) uit Tongeren wint als laatste een 'Winterbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankopen bij Electropoint, Achttiende Oogstwal te Tongeren.
 • Spectaculaire Gladiator Run
  Gladiator Run
  Zondag 20 maart 2016 organiseert Gladiator Events een spectaculaire 'Gladiator Run' op de historische site Plinius. De stad Tongeren is nog op zoek naar medewerkers die de Gladiator Run mee in goede banen willen leiden. Voelt u zich geroepen? Meldt u dan aan bij de sportdienst.
 • Oproep handelaars: 'Met belgerinkel naar de winkel'
  Met belgerinkel naar de winkel - klein
  Als handelaar kunt u vanaf nu inschrijven voor de actie 'Met belgerinkel naar de winkel'. Deze actie loopt van 30 april tot 4 juni 2016 en stimuleert uw klanten om te voet of met de fiets uw zaak te bezoeken in 2016. Beloon ook uw klanten door als handelaar in te schrijven voor deze campagne.
 • Valentijnshoppen - zondag 14 februari
  Valentijnshoppen
  Op zondag 14 februari 2016 kan u naar hartenlust shoppen in Tongeren. De winkels zijn open van 13 tot 17 uur.
 • Carine wint 500 euro met Ambi.pas
  Carine Bollen
  Carine Bollen (53) uit Tongeren wint als eerste een 'Valentijnsbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankopen bij bloemenzaak 'Coin Perdu', Hemelingenstraat te Tongeren.
 • Infosessie: Slank uw energiefactuur af
  De Stroomlijners
  Dinsdag 16 februari 2016 om 19.30 uur vindt in zaal Aldor te 's Herenelderen (Elderenstraat 16) de infosessie 'Slank uw energiefactuur af' plaats. Deze infosessie helpt u naar een lagere elektriciteitsfactuur. U leert onder meer hoe u uw verbruik evalueert en hoe u hierop kunt besparen, zowel door het vervangen van toestellen als door een aangepast gebruik.
 • Do it for oxfam!
  do it for oxfam
  Zondagssporter of topatleet, verleg je grenzen en steun de projecten van Oxfam wereldwijd. Doe mee met vrienden, familie of collega's. De uitdagingen die Oxfam-Solidariteit voorstelt, slepen je mee in een buitengewoon solidair en sportief avontuur.
 • Tongeren uitgeroepen tot beste hotelstad van België
  Tongeren beste hotelstad
  De stad Tongeren is recent uitgeroepen tot beste hotelstad van België door hotelvergelijkingssite Trivago. Wij zien in deze absoluut een waardering voor de vele inspanningen die onze stad al verscheidene jaren levert om uit te groeien tot een steeds aantrekkelijker toeristische bestemming.

 • Supra Delvigne wint Award 'Vriendelijkste Handelaar'
  Supra Delvigne
  Jean Paul Delvigne van supra Delvigne in de Wijkstraat werd uitgeroepen tot 'vriendelijkste handelaar' van Tongeren. Jaarlijks reikt de organisatie Handelsgids.be deze award uit. Opmerkelijk is dat de klanten zelf beslissen wie deze prijs ontvangt.
 • Annemie wint 500 euro met Ambi.pas
  Annemie Goossens
  Annemie Goossens (55) uit Tongeren wint als tweede een 'Valentijnsbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankopen bij bloemenzaak 'The 4 Seasons', Hemelingenstraat te Tongeren.
 • Jelle Van Riet in cc de VELINX
  Jelle Van Riet
  Maandag 22 februari 2016 om 20 uur
  In haar boek 'En God schiep de man' gaat literair journaliste Jelle Van Riet op zoek naar de mooiste man ter wereld. Zij reisde van Parijs tot Miami om te praten met onder andere de personal trainer van James Bond, de tatoeëerder van David Beckham, de lijfarts van Ronald Reagan, modeontwerper Dries Van Noten, Topfotograaf Willy Vanderperre, Vincent Kompany, Jan Fabre en Wim Vandekeybus. Over deze bijzondere - ook wel bloed, zweet en tranen kostende zoektocht - komt Jelle in de VELINX vertellen. Niet te missen!
 • Tentoonstelling
  tentoonstelling-performance
  Van zaterdag 20 februari tot en met zaterdag 19 maart. Deze expo is vrij te bezoeken. Op de vernissage krijgt u het resultaat van deze samenwerking live te zien als een performance.
 • Computerlessen voor senioren
  computerlessen
  Op woensdag 24 februari 2016 start in het dienstencentrum De Piepel de laatste beginnerscursus voor senioren die nog willen starten met computeren of internetten. In deze cursus leert u de basisbeginselen van werken met een computer, het internet en mailtjes sturen. Wie een eigen laptop heeft, brengt die mee naar de cursus.
 • Vacatures voor standplaatsen op de donderdagmarkt
  donderdagmarkt - klein - Patrice Goffin
  Voor de donderdagmarkt, locties Kloosterstraat en Stadhuisplein zijn er nog standplaatsen beschikbaar. Voor de locatie Kloosterstraat betreft dit de specialiteit dames- en herenondergoed. Voor de locatie Stadhuisplein is dit de specialiteit pastabekers en koude broodjes.
 • Website www.teseum.be gelanceerd
  Teseum
  Het startschot is gegeven. Met de lancering van de website www.teseum.be is de aanloop naar de opening van de nieuwe museumsite aan de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek definitief van start gegaan. We tellen alvast af!
 • Rita wint 500 euro met Ambi.pas
  Rita Clerinx
  Rita Clerinx (61) uit Tongeren wint als derde een 'Valentijnsbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankopen bij herenboetiek 'Lui', Maastrichterstraat te Tongeren.


 • Gladiatoren veroveren Tongeren
  Tentoonstelling Gladiatoren
  Het weekend van 12 en 13 maart organiseert het Gallo-Romeins Museum i.s.m. de stad Tongeren een groots 'Gladiatorenfestival'. Op zondag 20 maart is het de hoogdag voor de sportievelingen onder ons op de historische site Plinius. Deze spectaculaire Gladiator Run is een organisatie van Gladiator Events in samenwerking met de stad Tongeren en het Gallo-Romeins Museum.
 • Zet uw favoriete vrijwilliger in de bloemetjes
  vrijwilligers liken
  Tijdens de week van de vrijwilliger - van 29 februari tot 4 maart- gaat het sociaal huis De Semper op zoek naar de meest gewaardeerde Tongerse vrijwilligers. Kent u een vrijwilliger die zeker eens in de spotlights mag staan?
 • Nieuw uitleenreglement vanaf maart
  Uitleenreglement
  Vanaf 1 maart 2016 treedt het nieuwe uitleenreglement van de stad Tongeren in werking. De aanpassingen van het uitleenreglement werden goedgekeurd tijdens de gemeenteraad van 25 januari 2016. Hier kan u alvast de belangrijkste aanpassingen terugvinden.
 • (H)eerlijke maaltijd in de dorpsrestaurants
  Fairtrade in dorpsrestaurants
  Van 8 tot en met 10 maart kunt u in de gezellige dorpsrestaurants opnieuw genieten van menu's die volledig samengesteld zijn met fairtradeproducten. Er wordt een leuke quiz georganiseerd waarmee een mooie fairtradegeschenkmand te winnen is. Fairtrade staat voor een duurzame productie die zowel rekening houdt met het milieu als met de sociale werkvoorwaarden.
 • Lente opendeur in Tongeren
  lente opendeur
  Op zondag 6 maart is het koopzondag in Tongeren. De winkels zijn open van 13 tot 17 uur.
 • Infomarkt masterplan De Motten
  Infomarkt de Jeker
  Op zaterdag 19 maart 2016 van 14 tot 18 uur organiseert de stad Tongeren een infomarkt over het masterplan De Motten en het openleggen van de Jeker.
 • Gladiatoren - Helden van het Colosseum
  Tentoonstelling Gladiatoren
  Nog tot 3 april 2016 kan je in het Gallo-Romeins Museum kennismaken met de beklijvende wereld van de gladiatoren. Je kan hier alvast wat reacties van de bezoekers meepikken.
 • Gladiatorenfestival
  Tentoonstelling Gladiatoren
  Op zaterdag 12 en zondag 13 maart 2016 organiseert het Gallo-Romeins Museum i.s.m. de stad Tongeren een groots 'Gladiatorenfestival'. Het centrum van Tongeren wordt ingenomen door een leger van 250 gladiatoren, legionairs, verhalenvertellers, muzikanten, acteurs, Romeinse handelaars en ambachtslieden. Het wordt één groot feest, voor de toerist en de cultuurliefhebber. Voor kinderen zijn er vele spannende en creatieve doe-activiteiten.
 • Gladiator Run
  Gladiator Run
  Zondag 20 maart 2016 is een hoogdag voor de sportievelingen onder ons op de historische site Plinius. Gladiator Events organiseert dan in samenwerking met de stad Tongeren en het Gallo-Romeins Museum een spectaculaire Gladiator Run.
 • Haal uw tegoedzakken 2016 af bij één van de deelnemende handelaars
  huisvuilzakken - klein.jpg
  U kan uw tegoedzakken 2016 vanaf dit jaar ook afhalen bij één van de deelnemende handelaars: AD Delhaize, AD Delhaize Ambiorix, Carrefour Market, Kringwinkel De Koop, Spar Vreren, Supra Delvigne en Bruno Service Station.
 • Wie valt in de sportprijzen?
  kampioenenhulde
  Vrijdag 11 maart 2016 reikt Tongeren haar sportprijzen uit op de kampioenenhulde in de VELINX. Dit zijn alvast de genomineerden voor het sportseizoen 2014-2015.
 • Lezingen in de bib
  Ontbijtlezing
  Op zondag 13 maart ontbijtlezing 'Innemend Italië' van Marc Vandenbon en op woensdag 16 maart 2016 lezing 'Pelgrimeren op hoge hakken' van schrijfster Monica Vanleke, beiden in de bibliotheek.
 • Geen tijd om je te vervelen tijdens de paasvakantie
  kleuterwerking Pasen
  De paasvakantie staat weer voor de deur. In Tongeren hebben we een mooi aanbod van kampen om het jonge volkje op een prettige en zinvolle manier bezig te houden, locatie: Mulkenhal (voormalige tennishal).
 • Boekvoorstelling 'de Bulletin 2015'
  de Bulletin
  Het college van burgemeester en schepenen nodigt u uit voor de boekvoorstelling van 'de Bulletin 2015', een verzameling van opstellen over Tongeren en omgeving. De voorstelling vindt plaats op donderdag 10 maart 2016 om 20 uur in de VELINX, Dijk 111.
 • Laat je testen op dikkedarmkanker
  Stop dikkedarmkanker
  In maart gaat de internationale aandacht uit naar het voorkomen van dikkedarmkanker. Op donderdag 31 maart 2016 om 18.30 uur nodigen a.z. Vesalius en de stad Tongeren u uit voor een infoavond hierover in de VELINX. Op donderdag 24 maart is in de Maastrichterstraat een metershoge opblaasbare dikke darm te zien.
 • Repair Café
  repair café
  KVLV Tongeren opent in samenwerking met het dienstencentrum De Piepel, een eerste Repair Café in Tongeren. Je kan in het Repair Café terecht vanaf woensdag 23 maart 2016 om 14 uur in de Piepel. Het Repair Café is open elke vierde woensdag van de maand.
 • Lydia wint 500 euro met Ambi.pas
  Lydia Henri
  Lydia Henri (61) uit Hoeselt wint als laatste een 'Valentijnsbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankopen bij White Reizen, Jaminéstraat te Tongeren. In maart kan je met de Ambi.pas een Parkeerbudget winnen.
 • Werkzaamheden oud kerkhof (Driekruisenstraat)
  oud kerkhof
  In de week van 7 t/m 11 maart 2016 wordt de sokkel van het columbarium op het oud kerkhof (Driekruisenstraat) gerenoveerd. De oude pleisterlaag wordt vervangen door een nieuwe gewapende pleisterlaag. Gedenkstenen worden afgedekt en de bloemstukken worden tijdens de werkzaamheden opgeborgen.
 • Earth Hour
  Earth Hour
  Doe zaterdag 25 maart 2017 van 20.30 tot 21.30 uur - samen met de stad Tongeren- het licht uit. Zo maakt u er, voor op zijn minst een uurtje, een gezellige en sfeervolle avond aan. Tijdens Earth Hour laten elk jaar miljoenen mensen zien dat ze de aarde belangrijk vinden.
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  Op Paasmaandag (28 maart 2016) zijn alle stadsdiensten gesloten. Toerisme Tongeren is wel open van 10 tot 16 uur.
 • Bereikbaarheid Nieuwstraat
  werk in uitvoering
  Vanaf maandag 7 maart tot en met zaterdag 12 maart 2016 worden er dakwerken uitgevoerd ter hoogte van de Nieuwstraat nr. 37. Een vrachtwagen met kraan zal gedurende deze periode de Nieuwstraat blokkeren tussen 7u30 en 17u30. Deze zal opgesteld worden tussen huisnummers 34 en 40. Dit betekent dat de Nieuwstraat langs twee aparte zijden bereikbaar wordt voor auto’s. Voetgangers en fietsers hebben wel steeds doorgang.
 • Lieve wint 500 euro met Ambi.pas
  Lieve Henkaers
  Lieve Henkaers (57) uit Tongeren wint als eerste een 'Parkeerbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar bezoek aan kapsalon Christopher's, Hemelingenstraat te Tongeren.
 • Callant handbalclub Tongeren ontmoet in zijn 10de bekerfinale Sporting NELO
  Callant Tongeren
  Callant Tongeren speelt op zaterdag 2 april 2016 zijn 10de bekerfinale. Tongeren won 5x de beker van België. Komt de beker voor de zesde keer naar Tongeren? Beleef het live mee, en kom onze jongens massaal ondersteunen.
 • Zichtbaar fiere Limburgers op de fiets
  limburgsymbool
  Stickers met het Limburgsymbool achteraan op Limburgse wagens zijn ondertussen een vertrouwd beeld in het verkeer. Omdat Limburg dè fietsprovincie bij uitstek is, is er nu ook een reflecterende Limburgsymbool-sticker voor op je fiets. Met deze sticker kun je als fietser op een leuke manier laten zien dat je een fiere Limburger bent en je bent tegelijkertijd ook zichtbaarder en dus veiliger in het verkeer.
 • Jenny wint 500 euro met de Ambi.pas
  Jenny Kinet
  Jenny Kinet (65) uit Tongeren wint als tweede een 'Parkeerbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Beauty salon Cleo, Stationslaan te Tongeren. Deze week start de affichecampagne: Koop hier en parkeer gratis.
 • Fairtrade in de dorpsrestaurants
  Fairtrade in dorpsrestaurants
  Vorige week stonden de Tongerse dorpsrestaurants, voor het vijfde jaar op rij, in het teken van Fairtrade. Er werd een (h)eerlijke maaltijd aangeboden aan de 322 aanwezigen: bananensoep, rijst of mie met kipgyros en wokgroenten en een Fairtrade chocoladereep.


 • Werken Dijk
  werk in uitvoering
  Van maandag 21 maart tot en met vrijdag 25 maart 2016 wordt de Dijk afgesloten tijdens de werkuren. De rioleringsdeksels in de asfaltverharding worden op hoogte gebracht. Er is een omleiding voorzien via de Kastanjewal.
 • Philomène wint 500 euro met Ambi.pas
  Philomène
  Philomène Daenen (71) uit Mal wint als derde een 'Parkeerbudget met de Ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Boutique Dany, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Tongeren opent rouwregister
  rouwregister
  Naar aanleiding van de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016, opent de stad Tongeren een rouwregister. U kan het rouwregister komen tekenen tijdens de openingsuren in de foyer van het AC Praetrorium. Vanmiddag om 12.00 uur wordt er één minuut stilte gehouden.
 • Ciao Tongeren
  Ciao Tongeren - klein
  Op zondag 3 april 2016 wordt de Tongerse binnenstad omgetoverd tot een Italiaans plein. Ook de winkels zijn open van 13 tot 17 uur.
 • Stadsvlag te koop
  Vlag stad Tongeren - klein
  Vanaf nu is de vlag van de stad Tongeren te koop bij Toerisme Tongeren. Op deze vlag staat het gestileerde hoofd van Ambiorix. Deze vlag kost 25 euro; afmetingen 1m x 2m.
 • Tongerse gemeentescholen gaan digitaal
  digitale borden
  De stad Tongeren investeert in de digitalisering van het gemeentelijk onderwijs in Tongeren. De plaatsing gebeurt in 3 fasen in de verschillende gemeentescholen. Op woensdag 23 maart werden er borden in de gemeenteschool 'De Boomhut' in Mal geplaatst.
 • 'Rituelen' op Erfgoeddag
  Erfgoeddag
  Erfgoeddag op zondag 24 april 2016 staat in het teken van 'Rituelen'. HuisvandeMens, Kerkfabriek O.L.V. Geboorte, het Gallo-Romeins Museum en de stad Tongeren hebben de handen in elkaar geslagen voor een boeiend dagprogramma. Alle activiteiten zijn gratis.
 • Thé-dansant met 'Along Comes Mary'
  Along Comes Mary
  Eens goed uit de bol gaan, dat is voor elke leeftijd. En de band 'Along Comes Mary' maakt er op de Thé-dansant, op donderdag 14 april om 14 uur in de Velinx, een heerlijk feestje van. Muziek uit de jaren veertig, vijftig en zestig, van de tango naar de twist, van lindy hop naar rock 'n roll. Mary zint de pannen van het dak.
 • Nieuwe rijrichting aan VIIO Humaniora
  werk in uitvoering
  De VIIO-campus krijgt een nieuwe toegang, direct gericht op het kruispunt met de Beukenbergweg en de Sint-Truidersteenweg (N79). Hierdoor wordt de Beukenbergweg ter hoogte van die nieuwe toegang een verzamelplaats voor de leerlingen.
 • Bouwgronden te koop
  te koop
  De stad Tongeren verkoopt vier mooi gelegen bouwgronden voor residentiële halfopen bebouwing. De loten zijn gelegen in de Beemdstraat - een doodlopende straat vlakbij 'De Kevie', met toegang tot het pad dat naar het natuurpark leidt. De toegelaten constructie is een gezinswoning met twee bouwlagen (gelijkvloers en verdieping) met zuidgerichte tuinen.
 • Wendy wint 500 euro met ambi.pas
  Wendy Piette
  Wendy Piette (38) uit Borgloon wint als vierde een 'Parkeerbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Huize Puck, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Nieuwe gemeenschapswachten
  gemeenschapswachten
  Tongeren schakelt twee nieuwe gemeenschapswachten in: Ruben Kellens (29 jaar) en Dorien Penxten (26 jaar). U ziet ze - in hun paars uniform - op straat, op de donderdagmarkt, op speelpleinen en bij evenementen. Elke dag zetten de gemeenschapswachten zich in voor een aangenaam en veilig Tongeren.
 • Drie nieuwe straatnamen voor Tongeren
  Museumkwartier
  Tongeren krijgt drie nieuwe straatnamen. De zone vanaf de ingang van het Gallo-Romeins Museum tot aan de ingang van het Teseum aan het Vrijthof wordt herdoopt tot Museumkwartier. De Molenstraat in Henis wordt gewijzigd in de Henisveldstraat en de weg naar het MC Sint-Jozef (Raperiestraat) krijgt de naam Cornetstraat.
 • Dag van de ambi.pas
  ambi.tieus -klein
  Op zaterdag 16 april 2016 organiseert de VZW Tongeren Shoppingstad Ambi.tieus - 'dag van de ambi.pas'. Klanten die hun ambi.pas op zaterdag 16 april in de stad registreren maken op het einde van de dag kans op één van de 15 horecabonnen t.w.v. 100 euro/stuk. Aan alle reeds geregistreerde ambi.pasgebruikers worden 2 glaasjes cava aangeboden (hou uw mailbox in de gaten voor de coupon) De hele namiddag wordt er animatie voorzien in het centrum (piccolo's - hostessen - ambi.pas mannetjes - ...) met apotheose en prijsuitreiking horecabonnen op het einde van de dag. Op de Grote Markt zal een DJ de hele namiddag het beste van zichzelf geven. Gratis ondergronds parkeren? De hostessen en ambi.pas-mannetjes delen gratis parkeertickets uit.
 • Gilbert en Kristel winnen elk 500 euro met de ambi.pas
  Kristel Schreurs
  Gilbert Petermans (65) uit Millen en Kristel Schreurs (39) uit Tongeren winnen elk 500 euro met de ambi.pas. Zij winnen 5.000 punten of 500 euro dankzij hun aankoop bij dameskleding X9, Maastrichterstraat en brasserie Ben's Café, Grote Markt te Tongeren.
 • Oscarwinnaar ‘The Revenant’ in de VELINX
  The Revenant - klein
  Dinsdag 26 april 2016 om 20.30 uur
  The Revenant - Alejandro González Iñárritu
  ‘THE REVENANT’ is een meeslepende en intrigerende filmervaring, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Het is een episch avontuur van één man over overleven en de buitengewone kracht van de menselijke geest. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap.

 • Bloemen voor de bijtjes
  bloemen voor de bijen
  In Tongeren verliezen we de bloemetjes en de bijtjes niet uit het oog. Bloeiende planten zijn uitstekende leveranciers van stuifmeel. U kunt de zaadmengsels gratis afhalen vanaf 13 april 2016 bij de milieudienst.
 • Sporteldag
  seniorensportdag klein.jpg
  Op donderdag 21 april 2016 organiseert de sportdienst haar jaarlijkse Sporteldag. Alle Tongerse 50-plussers kunnen van een heerlijk sportief menu genieten.
 • Buurtsport
  buurtsport - klein
  Vanaf 20 april 2016 start 'Buurtsport' opnieuw in de wijken Paspoel en Nieuw-Tongeren. Elke woensdag- en dit tot het einde van het schooljaar - staat de sportdienst op die buurtpleinen klaar met telkens andere sportmaterialen om jongens en meisjes tussen 6 en 14 jaar een sportieve namiddag te bezorgen. De activiteiten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.
 • Buitenspeeldag
  Buitenspeeldag - klein
  woensdag 13 april 2016 van 13u00-17u00
  Nog nooit van de Buitenspeeldag gehoord? Dan zat jij de laatste jaren vast op een andere planeet! Want de Buitenspeeldag vindt al voor de negende keer plaats! Het is een initiatief van Nickelodeon, Ketnet, VTMKZOOM, Studio 100 TV, de Vlaamse gemeenten en de Vlaamse overheid. De vier televisiezenders gaan op woensdag 13 april 2016 van 13u tot 17u op zwart. Je hebt die dag dus geen enkel excuus om binnen te blijven! Overal in Vlaanderen worden er leuke activiteiten georganiseerd waarin je al je energie kwijt kan. Trommel al je vrienden en buren op om mee buiten te gaan sporten en spelen!
 • Tongeren bereidt zich voor op Kroningsfeesten
  Kroningsfeesten
  De Kroningsfeesten lokken duizenden bezoekers naar Tongeren. Een mooie en propere stad is dus van groot belang. Onze medewerkers zijn hiervoor dagelijks in de weer, maar we doen ook een beroep op u om het stukje stoep voor uw eigen deur netjes te houden. Woekerend onkruid op voetpaden en privéterreinen geeft de buurt een onverzorgde en verloederde aanblik.
 • Kronings openingsconcert
  Kroningsopeningsconcert
  Op zondagavond 1 mei 2016 vindt om 20 uur het Openingsconcert plaats van de 18de zevenjaarlijkse Kroningsfeesten. Het Openingsconcert, een organisatie van het Kroningscomité, Musica Sacra, Parochie en Kerkfabriek OLV Geboorte bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden 12 nieuwe Kroningsliederen vertolkt. Deze liederen maken ook deel uit van de nieuwe dubbel CD “Beeld van Geluk – Kroning 2016” welke die avond zal worden voorgesteld.
 • Met Belgerinkel naar de Winkel
  Met belgerinkel naar de winkel - klein
  Nog tot en met 4 juni 2016 loopt de actie 'Met Belgerinkel naar de Winkel'. Deponeer uw lotje in één van de belgerinkeldozen bij de deelnemende handelaars. Deze actie stimuleert de mensen om met de fiets of te voet te gaan winkelen. Ook in Tongeren nemen weer heel wat handelaars deel aan deze actie. Meer info: www.belgerinkel.be
 • Arlette wint 500 euro met Ambi.pas
  Arlette Entbroukx
  Arlette Entbroukx (73) uit Tongeren wint als tweede een 'Ambi.tieusbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij reisbureau Allezzi Travel, Stationslaan te Tongeren.
 • B-Classic
  B-Classic
  Van 22 april t.e.m. 1 mei 2016 organiseert B-Classic de vierde editie van het B-Classic “Pressure Cooking Festival”. De rode draad is Italië en dat maakte een kruisbestuiving met de Italiaanse Oude Muziek meteen voor de hand liggend. De Italiaan én specialist ter zake, MARCO MENCOBONI, zelf muzikant en festivalorganisator, werd als curator aangesteld. Tien dagen lang zullen topmuzikanten uit Italië afzakken naar Tongeren om elke dag een artistieke ontmoeting aan te gaan met muzikanten van bij ons.
 • Gabriël Rios - Solo
  Gabriel Rios
  vrijdag 29 april om 20.30 uur in cc de VELINX
  Wordt 2016 het jaar van Gabriel Rios? De vraag stellen is ze beantwoorden, met een volmondig: ja, natuurlijk. Rios’ pad slingert zich doorheen het leven van alledag, nu eens rechtlijnig, dan weer grillig. Maar altijd inspirerend en ontluisterend? Heeft hij een groep met wie hij Vlaanderen in vuur en vlam zet, dan ruilt hij die op het hoogtepunt van het succes voor een jazzy combo – met Jef Neve en Kobe Proesmans – verhuist hij naar New York en komt hij gelouterd terug, met een mooi album – en street cred - in zijn broekzak.
 • Avondmarkt op woensdag 4 mei
  avondmarkt - klein
  Op woensdag 4 mei 2016 zal in Tongeren van 18 tot 22 uur de avondmarkt plaatsvinden. Deze markt vervangt de donderdagmarkt omdat het donderdag 5 mei 2016 een feestdag is (Hemelvaart). Vele winkels houden op 4 mei hun deuren open tot 20 uur.
 • Marleen wint 500 euro met ambi.pas
  Marleen Creyf
  Marleen Creyf (52) uit Koninksem wint als derde een 'Ambi.tieusbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij wijnhuis Christiaens, Ijzerbron te Tongeren.
 • Jeannine stapt voor 8ste keer vanuit Küssnacht
  Jeannine
  Eind augustus onderneemt Jeannine Mottart uit Hoeselt voor de achtste keer een gesponsorde wandeltocht vanuit het Zwitserse Küssnacht naar Tongeren. Ze legt een tocht van 750 km af ten voordele van het Daghospitaal Oncologie (a.z. Vesalius) en het Kinderkanderfonds vzw.
 • Tongeren ondertekent 'Goe Gespeeld' charter
  Goe gespeeld charter
  Op maandag 25 april 2016 ondertekende de stad Tongeren het 'Goe Gespeeld' charter. Met deze ondertekening geven we aan dat we blijven inzetten op 'echt' spelen.
 • Stoffencircus op de Grote Markt
  Stoffencircus - klein
  Op zoek naar mooie stoffen? Kom op zondag 8 mei 2016 tussen 10u en 17u naar de Grote Markt in Tongeren en breng een bezoek aan het stoffencircus.

 • Tongeren zoekt ondernemerstalent
  Grijp je kans - klein
  In de Tongerse binnenstad openen binnenkort drie creatieve winkels: een tintelende wol- en naai-atelier, een authentieke barbier en een energierijke fruit- en groentewinkel. De stad Tongeren i.s.m. de vzw Tongeren Shoppingstad gaat hiervoor op zoek naar drie rasechte ondernemers die, met heel wat ondersteuning, deze zaken zullen uitbouwen tot een succes en dit onder de noemer ‘GRIJP JE KANS’. In de volgende dagen worden er roadshows georganiseerd.
 • Overspanningen winkelstraten i.k.v. Kroning 2016
  Kroningsfeesten - overspanningen
  Op dinsdag 17 en woensdag 18 mei 2016 worden de overspanningen in het kader van de Kroning opgehangen in de winkelstraten. Op dinsdag 17 mei vanaf 19 uur worden de Hemelingenstraat, de Tieckenstraat en de Sint-Truiderstraat afgesloten. Op woensdag 18 mei vanaf 19 uur worden de Maastrichterstraat en de Stationslaan afgesloten.
 • Tungrirun
  Tungrirun
  Zondag 1 mei 2016 is weer een sportieve hoogdag voor Tongeren. Een groot deel van Tongeren-centrum is dan verkeersvrij voor de Tungrirun. Deze loopwedstrijd - een organisatie van Rotary Club Tongeren, de Tongerse Atletiekvrienden en de stad Tongeren - is dit jaar aan haar 27ste editie toe. De start- en aankomstplaats van de wedstrijden ligt in het sportpark De Motten.
 • Leve moeder! - koopzondag 8 mei
  Leve moeder!
  Op zondag 8 mei 2016 (uitzonderlijk 2de zondag van de maand) is het koopzondag in Tongeren met sfeer en animatie in de binnenstad. Op de Grote Markt wordt er een stoffenmarkt georganiseerd van 10 tot 17 uur. De winkels zijn open van 13 tot 17 uur.
 • Evermarusfeesten in Rutten
  Evermarusfeesten
  Op maandag 1 mei 2017 voeren de inwoners van Rutten naar jaarlijkse gewoonte het mysteriespel van de marteldood van de heilige Evermarus (rond 700 na Christus) op. Die dag zakken duizenden bedevaarders en toeristen naar Rutten af. Alleen onder de Franse Revolutie en tijdens de twee wereldoorlogen werd het mysteriespel niet opgevoerd.
 • Stadsdiensten gesloten
  klok
  De stadsdiensten zijn gesloten op donderdag 5 mei (Hemelvaart) en vrijdag 6 mei 2016 (brugdag). Het containerpark, Sociaal Huis De Semper en dienstencentrum De Piepel zijn open op vrijdag 6 mei.
 • Stad Tongeren en Rode Kruis ondertekenen samenwerkingsovereenkomst
  Rode kruis
  De stad Tongeren en het Rode Kruis ondertekenden vorige week als eerste Limburgse gemeente een samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst werd afgesloten in het kader van het preventief gezondheidsbeleid dat de stad Tongeren voert.
 • Rolstoelvriendelijk wandelpad in de Kevie
  wandelpad de kevie
  Eind vorige week is het rolstoelvriendelijk wandelpad in de Kevie officieel ingewandeld. Het wandelpad werd aangelegd in dolomiet. Dit is een initiatief van Natuurpunt, werkgroep 'de Kevie' en de stad Tongeren.
 • Kijk ik fiets
  kijk ik fiets
  Uw kind leert fietsen (op 2 wielen!) en verdient een duwtje in de rug - samen met u. Daarom organiseert de sportdienst het project 'Kijk ik fiets' op zaterdag 4 juni 2016 van 13.30 tot 15.30 uur.
 • Halfuur gratis parkeren
  parkeren.jpg
  Goed nieuws als u regelmatig voor een korte tijd in de Tongerse centrumstraten parkeert. Het gratis kwartier op een betaalparkeerplaats wordt verruimd naar een halfuur. Dat heeft de gemeenteraad recent beslist.
 • Nieuw GAS-reglement
  loslopende honden
  De gemeenteraad heeft het nieuwe GAS-reglement (Gemeentelijke Administratieve Sancties) goedgekeurd. Het nieuwe reglement is ingegaan op 1 mei 2016.
 • Lieve wint 500 euro met Ambi.pas
  Lieve Verjans
  Lieve Verjans (53) uit Riksingen wint als vierde een 'Ambi.tieusbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij parfumerie Steenmans, Grote Markt te Tongeren.
 • Te koop: Peugeot 206
  te koop voertuig
  De Tongerse politie verkoopt een Peugeot 206 diesel (bouwjaar 2006). U kunt dit voertuig bezichtigen bij de politie (Maastrichtersteenweg 99) na afspraak (012 80 03 08). De minimumverkoopprijs bedraagt 1.500 euro. Als u geïnteresseerd bent in dit voertuig, brengt u uiterlijk op 11 mei om 9 uur een schriftelijk bod uit.
 • Infosessie: Slank je energiefactuur af!
  De Stroomlijners infosessie - klein
  De Provincie Limburg, de stad Tongeren en KVLV Overrepen organiseren samen de infosessie 'Slank je energiefactuur af' op dinsdag 31 mei 2016 om 19.30 uur. Deze infosessie helpt je naar een lagere elektriciteitsfactuur.
 • Vacature: diensthoofd burgerzaken
  praetorium
  De eerste stad gaat over tot de aanwerving van een diensthoofd burgerzaken, contract onbepaalde duur - voltijds + wervingsreserve 2j. Je kandidatuur stellen kan tot uiterlijk 5 juni 2016.
 • Tongerse feesten
  Tongerse Feesten - klein
  Op zaterdag 14 en zondag 15 mei 2016 vinden de Tongerse feesten plaats in Tongeren. Het volledige programma kunt u terugvinden op www.tongersefeesten.be
 • Winkel te voet of met de fiets en win
  Met belgerinkel naar de winkel - klein
  Op donderdagvoormiddag 19 mei 2016 kunt u gratis uw fiets laten checken en/of graveren door de politie op het plein voor het AC Praetorium, Maastrichterstraat 10. Doe ook mee aan de fotowedstrijd, nog tot 4 juni 2016, en win met uw fiets 2 tribuneplaatsen voor de Kroningsfeesten. De prijsuitreiking is voorzien eind juni. Meer info: www.belgerinkel.be. Uw foto, coördinaten en mogelijke vragen stuurt u door naar joan.verelst@stadtongeren.be.
 • Memorial Frans Schoubben
  Memorial Frans Schoubben- klein
  Zaterdag 21 mei 2016 tekenen de wielerliefhebbers uit de regio weer present voor de jaarlijkse wielerklassieker Memorial Frans Schoubben WCup Classic. De Memorial vertrekt aan Sportoase Eburons Dome.
 • Hoedendag op Hippodroom
  Hoedendag op Hippodroom - klein
  Pinkstermaandag (16 mei 2016) is het vanaf 14 uur weer traditionele Hoedendag - Ascot aan de Jeker - op de Tongerse Hippodroom (Rutterweg 85). Op de renbaan kampen man en paard in één gracieuze beweging. Naast de renbaan flaneren de bezoekers in modieuze outfit met flamboyante, soms extravagante hoeden.

 • Eventing Tongeren
  Eventing - klein
  Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei 2016 vindt één van de mooiste evenementen van de paardensport in ons land plaats. De Sportvereniging Eventing Tongeren organiseert dan in samenwerking met de Landelijke Rijvereniging Riksingen en Basketbal Tongeren de intussen klassieke ‘Eventing Tongeren’. Het evenement vindt plaats op het prachtige domein ‘Galgenberg’ in Berg.
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  De stadsdiensten zijn gesloten op maandag 16 mei 2016 (Pinkstermaandag). Toerisme Tongeren is wel open van 9.30 tot 17.00 uur.
 • Mireille wint 500 euro met ambi.pas
  Mireille Moens
  Mireille Moens (65) uit Tongeren wint als eerste een 'Moederdagbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij speelgoedhandel Intertoys, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Theater in De Velinx
  Theater
  Vrijdag 13 mei 2016 om 20.30 uur
  Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans en Matteo Simoni - HECHTEN
  Stefaan Van Brabandt regisseert niemand minder dan Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans en Matteo Simoni – of bijna het hele Safety First-team in deze komedie over bindings- en verlatingsangst
 • Werk in uitvoering
  werk in uitvoering
  Op dinsdag 17 mei 2016 en woensdag 18 mei 2016 krijgen enkele straten in het centrum een nieuwe asfaltlaag. Tijdens de werken zijn de straten niet toegankelijk voor voertuigen. Op dinsdagvoormiddag worden de Predikherenstraat en Riddersstraat (t.e.m. Repenstraat) afgesloten. Hierdoor zijn ook Kielenstraat en Repenstraat niet bereikbaar. In de namiddag zijn het de Corversstraat en Agnetenberg. Het Vrijthof blijft steeds bereikbaar via Wijngaardstraat – Piepelpoel.
  Op woensdagvoormiddag is het de beurt aan de ventwegen van Pliniuswal en Eeuwfeestwal (binnenzijde ringlaan). In de namiddag, na schooluren, worden de werken gestart te Sint-Jansstraat en Sint-Lutgartstraat.

 • Marie-Jeanne wint 500 euro met ambi.pas
  Marie-Jeanne
  Marie-Jeanne Goffin (51) uit Riksingen wint als tweede een 'Moederdagbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij garagebedrijf Autogarden, Bilzersteenweg te Tongeren.
 • Blue-bikes aan het station
  Blue-bike
  Blue-Bike plaatste 12 mooie, helblauwe, zeer herkenbare uitleenfietsen aan het NMBS-station van Tongeren. Abonnees van deze dienst kunnen die ontlenen, in Tongeren maar ook in de 44 andere Blue-Bike-vestigingen in Vlaanderen. Je betaalt hiervoor normaal 3 euro per gebruiksbeurt. Maar Tongeren legt één euro bij, en ook de Vlaamse overheid komt met één euro over de brug, zodat de gebruiker voor één euro 24 uur per dag en 7 dagen op 7 een Blue-Bike kunnen ontlenen.
 • Computeren voor senioren in de Piepel
  eerste hulp - klein
  In het computerlokaal van de Piepel kunt u op maandag-, woensdag- en vrijdagnamiddag terecht om gratis te surfen op het internet.
  Op donderdagnamiddag is er een expert aanwezig. Wilt u meer weten over dit nieuwe besturingssysteem? Schrijf dan nu in voor de demonstratieles op woensdag 25 mei van 8.45 tot 11.45 uur.
 • Tongeren gaststad voor slotetappe Baloise Belgium Tour
  Baloise Belgium Tour - klein
  Zondag 29 mei 2016 is Tongeren de gaststad voor de slotetappe van de Baloise Belgium Tour (Ronde van België). Op het einde van de rit worden drie plaatselijke ronden gereden: u kunt de renners dus drie keer zien passeren langs de finish op de Elisabethwal. De aankomst is voorzien rond 15.30 uur. De volledige etappe is op de Elisabethwal via een groot scherm te volgen: de VRT zendt de wedstrijd rechtstreeks uit.
 • 2de Cultuurzomer komt eraan
  Cultuurzomer
  De zomer van 2016 is méér dan de Kroning. Vanaf 3 juni pakken we uit met een mooi zomerfestival dat het DNA van onze stad verbindt met het vele jong talent uit stad en streek. We beginnen de zomer in juni op muzikale wijze: op 4 en 5 juni pakken Thomas Baeté en kinderkoor het Basikliekske uit met muzikale schatten uit de schatkamer van de basiliek. Op zaterdag 25 juni kunt u gratis komen proeven van klassieke muziek in en rond het Agentenklooster.
 • Kruidenwandeling met proevertjes in binnenstad
  Kruidenpluktuintjes
  Op donderdag 30 juni 2016 van 17 tot 20 uur 2016 neemt herborist Daniëlle Houbrechts u graag mee op een heerlijke ontdekkingstocht. Ze geeft uitgebreid tekst en uitleg over de vele toepassingen van kruiden. Tijdens de wandeling krijgt u proevertjes en kleine hapjes aangeboden.
 • Rita wint 500 euro met Ambi.pas
  Rita Willé
  Rita Willé (49) uit Tongeren wint als derde een 'Moederdagbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij de Casque, Grote Markt te Tongeren. Ook de parkeeractie blijft verder lopen. De klant krijgt bij elk gebruik van de ambi.pas een gratis parkeerticket van 1 uur ondergronds parkeren, zonder daarvoor punten te moeten verzilveren. Deze actie krijgt medewerking van Q-park, die een gedeelte van de kostprijs van de tickets draagt. De tickets zijn cumuleerbaar, een hele dag gratis ondergronds parkeren kan dus voortaan.
 • Openluchtzwembad Pliniuspark opent op 21 juni 2016
  zwembad Plinius - klein
  Vanaf dinsdag 21 juni 2016 – startdag van de zomer – kunnen de Tongenaren zomers zwemmen in eigen stad. Het zwembadencomplex wordt dé topattractie bij uitstek van het Pliniuspark. Het park is een schitterend domein met zwembaden, ligweide, eetcafé/cafetaria, toeristisch paviljoen, de Pliniusbron, wandelpaden, Finse piste, evenementenweide en camperparking.
 • Teseum opent zijn deuren voor het grote publiek
  nocturnes
  Op zaterdag 4 en zondag 5 juni opent de gloednieuwe schatkamer van Tongeren haar deuren. Op dinsdag 7 en woensdag 8 juni om 18 en 20 uur nodigen we alle Tongenaren uit voor de gratis nocturne.
 • Koopzondag Büfkes Pruuve
  Bufkes Pruuve
  De winkels zijn open van 13.00 tot 17.00 uur op zondag 5 juni. Büfkes Pruuve is een culinair evenement op de Grote Markt (overdekt). Geniet er tussen 11.00 uur en 22.00 uur van lekker hapjes en aangepaste wijnen. Deelnemende horecazaken: Altermezzo - Bacchus - Blanckaert - Holle Bolle - Kwaliteitsslagerij Fidlers - Le 54 - Lucie & Jimmy - Magis / Bistro Bis - Mijlpaal - Rok4
 • Te koop: pand Le Dôme en 4 bouwgronden
  Le Dôme
  Te koop: pand Le Dôme gelegen in de Hondsstraat en 4 bouwgronden gelegen in de Beemdstraat. Voor meer info neemt u contact op met de Financiële dienst van de stad Tongeren.
 • Opnieuw een zomer vol cultuur
  cultuurzomer 2016
  Ook deze zomer zorgt Cultuurzomer ervoor dat elke Tongenaar zijn stad cultureel kan beleven, met veel kunst en muziek. Een overzicht…
 • Tweedaagse antiekmarkt met nocturne
  Tweedaagse antiekmarkt - klein
  Op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2016 is het tweedaagse antiekmarkt met nocturne op zaterdag 4 juni. Met levende standbeelden, live-muziek en tal van andere acts. Meer info...
 • Sociaal beleid en Tongerse scholen pakken samen kinderarmoede aan
  Kinderarmoede
  Het sociaal huis De Semper breidt haar beleid inzake kinderarmoedebestrijding uit tot alle Tongerse scholen. Ze krijgen hiervoor een fonds van 600 euro. Volgens de cijfers van Kind & Gezin wordt meer dan 1 op 10 kinderen in Tongeren geboren in een gezin dat als kansarm wordt beschouwd.
 • Kroningsfeesten - van 3 t.e.m. 10 juli
  Kroningsfeesten
  In Tongeren willen we de Kroningsfeesten laten schitteren. Daarom geven we ze onze volle steun. Zo zijn intussen zeven grote infoframes geplaatst. In samenwerking met het Kroningscomité is bovendien een opvallende openluchttentoonstelling ingericht. De winkelstraten ogen nog mooier met een honderdtal bloemenmanden.
 • Rechtzetting: dienst burgerzaken wel open op woensdag15 juni en dinsdag 21 juni
  praetorium
  In de stadskrant die eind vorige maand in de bus viel werd er een melding gemaakt dat de dienst burgerzaken uitzonderlijk gesloten is op woensdag 15 juni (ganse dag) en op dinsdag 21 juni (namiddag) wegens opleiding van het personeel. Met dit bericht willen we u meegeven dat de dienst burgerzaken wel open zal zijn op deze dagen.
 • Te koop: bromfietsen
  te koop bromfietsen - klein
  De Tongerse politie verkoopt twee bromfietsen van het type Vivacity. De bromfietsen zijn van het bouwjaar 2006 en 2007. U kunt deze voertuigen bezichtigen bij de politie, Maastrichterstraat 10 na afspraak via 012 80 03 19.
 • Nieuw Limburg.net recyclagepark
  containerpark (klein).jpg
  Dinsdag 28 juni 2016 opent het nieuwe Limburg.net recyclagepark in Tongeren. De huidige betaalkaarten kunnen nog gebruikt worden tot en met zaterdag 25 juni 2016. Na deze datum worden geen betaalkaarten teruggenomen of vergoed.
 • Zorgeloos op vakantie met sos-polsbandje
  SOS-polsbandjes - klein
  De gemeenschapswachten delen de volgende maanden gratis polsbandjes uit op speelterreinen en tijdens evenementen. Op het strand, in de speeltuin, een attractiepark of op een verre vakantiebestemming. Eén onbewaakt moment op een drukke plek kan genoeg zijn om uw kind kwijt te raken. Dan bent u blij dat hij of zij een polsbandje met uw telefoonnummer draagt.
 • Workshop: zelf uw belastingbrief invullen via Tax-on-web
  tax-on-web
  donderdag 9 juni 2016 van 19.00 tot 21.30 uur
  Bent u loontrekkende of heeft u een vervangingsinkomen? Dan tonen we u graag tijdens deze workshop hoe u uw belastingbrief via Tax-on-web invult.
 • Brigitte wint 500 euro met Ambi.pas
  Brigitte Houbrechts
  Brigitte Houbrechts (55) uit Tongeren wint als vierde een 'Moederdagbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij 'Hairpoint Niki', Bilzerpoort te Tongeren.
 • Infomoment: Komt er een nieuwe wereldwinkel in Tongeren?
  Wereldwinkel - klein
  Dinsdag 7 juni 2016 om 19.30 uur, Praetorium, Maastrichterstraat 10
  De trekkersgroep Fairtrade Tongeren wil opnieuw een wereldwinkel opstarten in Tongeren. Daar hebben ze uw hulp voor nodig. Want om de winkel open te houden, bestellingen te plaatsen, klassen te ontvangen en uitleg te geven over eerlijke handel, zijn extra vrijwilligers nodig.
  Meer info: ann.bogie@live.be
 • Verkoop materialen
  Afgedankte materialen
  De stad Tongeren en de politie Tongeren verkopen een aantal tweedehands materialen: onderhoudsmateriaal, voertuigen, fietsen, materiaal uit stadsgebouwen, oude foto's, plannen, motorvoertuigen enz...
 • Ronde van Limburg
  Ronde van Limburg - klein
  Zondag 12 juni is Tongeren opnieuw de start- en aankomstplaats van de 'Ronde van Limburg'. De officieuze start van de karavaan wordt omstreeks 12.30 uur gegeven op de Grote Markt. De aankomststreep ligt op de Eeuwfeestwal, rond 17 uur. De renners passeren er in totaal vijf keer, met in volle finale drie lokale ronden van elf kilometer.
 • Belangrijke mededeling 'le Dôme'
  Le Dôme
  In de Hondsstraat zijn er ter hoogte van het pand ‘Le Dôme’ enkele brokstukken - afkomstig van het pand - op straat gevallen. Op dit ogenblik wordt er een technische controle uitgevoerd door onze diensten. Als voorlopige maatregel werd alvast beslist om de Hondsstraat gedeeltelijk af te sluiten voor alle verkeer.
  De toegang naar de Hondsstraat vanaf Putstraat en Plein wordt afgeleid naar de Sint-Jansstraat. De Q-Parking blijft wel toegankelijk vanaf de Ringlaan.
 • Bibliotheek creëert extra studieplekken tijdens blokperiode
  blok Velinx
  Met het einde van het schooljaar in zicht is ook de examenperiode weer aangebroken. Studenten zoeken tijdens de blok steeds vaker de rust op van de bibliotheek, weg van de vele verleidingen die het internet, de sociale media of hun gsm hen bieden. Ze willen enerzijds kunnen studeren in alle stilte, anderzijds doen ze dat toch ook weer graag samen met anderen. De studieplaatsen in de bib zijn dan ook fel gegeerd. In die mate zelfs dat de bibliotheek deze week besloot om er extra te creëren.
 • Wij steunen de actie Lienemientje, jij toch ook?
  Lienemientje - klein
  Dit jaar onderneemt Jeannine Mottart voor de achtste keer een gesponsorde voettocht vanuit het Zwitserse Küssnacht naar Tongeren. De vriendenkring van de stad Tongeren ondersteunt de actie Lienemientje door opnieuw 'Tongerse smoskes' te verkopen.
 • Welkom op het nieuwe geautomatiseerde recyclagepark
  containerparkoverzicht.jpg
  Vanaf dinsdag 28 juni 2016 kunt u terecht op het nieuwe recyclagepark gelegen aan de Industrieweg 2. Limburg.net, de afvalintercommunale, baat het nieuwe park uit. Er gelden dan ook dan andere tarieven en openingsuren.
 • Verkoop kasseien
  kasseien
  De stad Tongeren verkoopt een partij (totaal: 750 m²) oude porfier kasseien. Het betreft langwerpige kasseien van 14 x 20 x 13 cm dikte. Opbraak en afvoer van de kasseien zijn ten laste van de koper, uitvoeringsperiode augustus-september 2016. De totaal geraamde hoeveelheid is 750 m². Een bod uitbrengen kan tot 8 juli 2016 uiterlijk om 12 uur.
 • Kraampjesverkoop
  kraampjesverkoop
  Op zaterdag 18 juni 2016 van 10 tot 18 uur is het kraampjesverkoop in het centrum van Tongeren.
 • Hip (h)eerlijk Sjiek gezinsfestival te Henis
  Sjiek gezinsfestival
  Feestfabriek Benny & Lenny organiseert in samenwerking met Fairtrade Tongeren op 26 juni 2016 in en rond De Meir in Henis het Sjiek gezinsfestival. Het uniek festival richt zich op de eerste plaats tot gezinnen met kinderen en liefhebbers van (h)eerlijk genieten in een gezellige en ongedwongen sfeer.
 • Ann wint 500 euro met Ambi.pas
  Ann
  Ann Vandewal (51) uit Hoeselt wint als eerste een 'zwembudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij damesboetiek X9, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Antiekmarkt verhuist op 3 en 10 juli
  verhuis antiekmarkt
  De allermooiste antiekmarkt verhuist heel even naar een andere locatie. Dit naar aanleiding van de 7-jaarlijkse Kroningsfeesten op 3 en 10 juli 2016. Tijdelijke locatie: Tongeren Oost (Maastrichtersteenweg - Vrijheidweg - Sportoase).
 • Testzwemmers gezocht
  Opening Pliniuspark - klein
  Testzwemmers gezocht: Ben jij ook een echte TongeNAAR? Schrijf je snel in op www.plinius-park.be en krijg de eer om op zondag 19 juni 2016 als eerste een duik te nemen in de drie gloednieuwe zwembaden! 2 dagen vóór de officiële opening van Pliniuspark. Hoe neem je deel? Simpel, schrijf je in en vertel waarom jij als eerste het zwembad wil testen. Op 15 juni 2016 maken wij de gelukkigen bekend! Veel succes!
 • Jeannine wint 500 euro met Ambi.pas
  Jeannine Nys
  Jeannine Nys (58) uit Tongeren wint als tweede een 'Zwembudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kledingzaak Jeans Station, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Buurtbewoners bezoeken Pliniuspark
  buurtbewoners Pliniuspark
  Het startschot is gegeven! Op dinsdag 14 juni 2016 kregen de buurtbewoners een rondleiding in het zwembad van Pliniuspark. De reacties waren alvast positief!
 • Mega weekend met extra koopzondag
  mega weekend
  Zaterdag 25 en zondag 26 juni is een mega weekend. Er wordt dan een extra koopzondag georganiseerd, winkels zijn open van 13 tot 17 uur.
 • Kroningsfeesten (3-5-8-10 juli 2016)
  Kroningsfeesten
  In 2013 zijn de Tongenaren begonnen met de voorbereiding van de achttiende Kroningsfeesten. 3.000 Tongenaren zullen tijdens de Kroningsweek viermaal een Kroningsprocessie vormen en evenveel keren een avondspel opvoeren op een groot podium op de Grote Markt. In beide manifestaties wordt het leven van Maria en Christus uitgebeeld. De 18 groepsleidingen staan in voor de deelnemers, de kleding, de muziek, de wagens en de choreografie. De groep ‘Het Biddend Volk’ draagt de grote schat van relieken met zich mee. Deze groep verwijst naar het ontstaan van de Kroningsfeesten, als Heiligdomsvaart.
 • Vraag uw uittreksel strafregister online aan
  praetorium
  Als u een uittreksel uit het strafregister nodig hebt - vroeger het bewijs van goed gedrag en zeden genoemd - kan u dit vanaf nu ook digitaal aanvragen. U surft hiervoor naar www.tongeren.be en vult het aanvraagformulier in. Als het uittreksel klaar is, krijgt u een bericht via mail. U kunt het document dan afhalen aan het onthaal van de stad Tongeren.
 • Mobiele speelpleinwerking
  speelpleinwerking zomer
  Naaste de gewone speelpleinwerking organiseert de jeugddienst in juli en augustus ook een mobiele speelpleinwerking.
  Op dinsdag- en donderdag (van 13.30 tot 15.30 uur) trekt de speelmobiel er met monitoren op uit om in de Tongerse wijken en deelgemeenten de kinderen (van 2,5 tot 16 jaar) te laten genieten van een tof vrijetijdsaanbod.
 • TNT speelt Hamlet in Gallo-Romeins Museum
  Hamlet
  Het Tongers Nieuw Theater (TNT) speelt tijdens de Kroningsweek ‘Hamlet’ in het Gallo-Romeins Museum. Het TNT brengt deze klassieker op de vierhonderdste verjaardag van Shakespeares overlijden. De bewerking van Piet Arfeuille blaast een frisse en vernieuwende wind door dit repertoirestuk. De vier uur lange originele theaterversie van ‘Hamlet’ is gereduceerd tot minder dan de helft, zonder aan de essentie van het verhaal te raken. Het theaterstuk zit boordevol prachtige teksten met wereldfaam.
  De cast bestaat vooral uit jonge acteurs, die speciaal voor dit stuk werden geselecteerd. De unieke locatie (de grote expositieruimte van het Gallo Romeins Museum en de samenwerking met het Basilica-koor zorgt voor extra theaterbeleving.
  Voorstellingen: vrijdag 1 juli, zaterdag 2 juli, maandag 4 juli, woensdag 6 juli, donderdag 7 juli en zaterdag 9 juli – telkens om 20.30 uur. Reservaties: tntinfo@telenet.be of 0485 51 89 02.
 • Vacatures voor standplaatsen op de septemberkermis 2016
  kermis - klein
  Voor de septemberkermis 2016, van zaterdag 10 september tot en met donderdag 15 september 2016, zoekt de stad Tongeren in de zone voor hernieuwing van de kermis nog verschillende attracties. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot uiterlijk maandag 15 juli 2016 om 09u00.
 • Parking Centrum geopend
  q-park
  Op vrijdag 1 juli 2016 is de nieuwe ondergrondse parking Centrum met ingang langs de Dennengraaf (Sint-Maternuswal) officieel geopend. Er is plaats voor 250 wagens. Vanaf nu beschikt Q-park over 678 ondergrondse parkeerplaatsen in de drie parkings. Deze parking zal toegankelijk zijn tijdens de kroningsweek, behalve de zondagen van 13u30 tot 19u00.
 • Winnaars zwembudget ambi.pas
  Lut Vandenhoydonck
  Evelien Thoelen, Wendy Lambié en Lut Vandenhoydonck zijn de laatste drie weekwinnaars van een zwembudget. Zij winnen met de ambi.pas elk 5.000 punten of 500 euro dankzij hun aankopen bij Selexion Deliever, Jocry en kleding Vossen. Deze maand loopt de actie verder onder de noemer 'Win een kroningsbudget met de ambi.pas'.
 • Toegankelijkheidswandeling voor personen met een beperking
  logo SAPH
  De Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap en de stad Tongeren nodigen u graag uit voor de jaarlijkse toegankelijkheidswandeling op zaterdag 23 juli 2016 om 14 uur. Zijn de straten en pleinen voor iedereen - ook voor rolstoelgebruikers - vlot bereikbaar? We proberen dit uit in de deelgemeente Henis.
 • Cultuurzomer 2016
  cultuurzomer 2016
  Cultuurzomer 2016: een zomer vol cultuur met verrassend jong talent, beeldende kunst, spetakel en muziek. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Voor de tweede Cultuurzomer gaan we op zoek naar (lokale) helden en naar verborgen schatten in Tongeren. Van de noeste werkers achter de schermen van de Kroning tot de nieuwste generatie beelden kunstenaars in de Ambiorixkazerne: kom genieten van erfgoed, kunst en cultuur in de eerste stad. In de binnenstad kan je van film, straattheater en literatuur proeven, met als apotheose een grote openluchtvoorstelling van Theater TOL op zaterdag 20 augustus. Kijk ook op www.cultuurzomer.be
 • Vermeulenstraat afgesloten
  werk in uitvoering
  Op maandag 1 augustus 2016 wordt de Vermeulenstraat (zijde ringlaan) volledig afgesloten voor voertuigen, voetgangers en fietsers van 07u00 tot 18u00. Het AC Praetorium en de lokale politie blijven bereikbaar via de Hemelingenstraat-Maastrichterstraat of via Schuttersgang-Maastrichterstraat (voetgangers en fietsers).
 • Reinhilde wint 500 euro met Ambi.pas
  Reinhilde Poisquet
  Reinhilde Poisquet (48) uit Nerem wint als eerste een 'Kroningsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij dakwerken Vanloffelt, Viséweg te Tongeren.
 • Uw taxussnoeisel tegen kanker
  taxusinzameling
  Nog tot en met 3 september kunt u uw taxussnoeisel in het nieuwe recyclagepark in Tongeren gratis afleveren. Een gespecialiseerd bedrijf uit Hechtel-Eksel haalt het snoeisel vervolgens op. Uit taxus wordt baccatine gehaald, een grondstof voor geneesmiddelen tegen kanker.
 • Vrijwilligers Engelse les gezocht
  De Piepel - klein
  Het dienstencentrum De Piepel zoekt een enthousiaste vrijwilliger om Engelse les te geven aan senioren. Kandidaten melden zich bij de centrumleider van De Piepel. Twijfelt u? Kom dan gewoon even langs voor een vrijblijvende babbel.
 • Gratis nachtbussen Pukkelpop
  De Lijn - klein
  Jaarlijks trekken heel wat Tongenaren rond half augustus richting Kiewit voor Pukkelpop. De stad Tongeren zet in samenwerking met de Lijn en met de steun van de provincie Limburg gratis pukkelpop nachtbussen in. De nachtbussen vertrekken aan een speciale halte bij het festivalterrein. De nachtbussen volgen het traject van de bestaande streeklijnen en stoppen aan de reguliere haltes in de participerende gemeenten.
 • Ecobouwers opendeur: energiezuinige woningen gezocht
  ecobouwers opendeur
  Ben jij eigenaar van een passiefhuis, lage-energiewoning of heb je een deel van je woning energievriendelijk en duurzaam verbouwd? Wil je kandidaat-bouwers een rondleiding geven om je bouw- en woonervaringen met hen te delen? Dan vragen we graag jouw medewerking voor onze campagne Ecobouwers opendeur op 5 & 6 en 11, 12 & 13 november.
 • Donderdag 21 juli markt in Tongeren
  donderdagmarkt
  De donderdagmarkt in Tongeren gaat gewoon door op 21 juli 2016. Iedereen is van harte welkom!
 • Viviane wint 500 euro met Ambi.pas
  Viviane Hamal
  Viviane Hamal (52) uit Membruggen wint als tweede een 'Kroningsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Marco's Vélo Shop, Wijkstraat te Tongeren.
 • Moestuinwijzer, gids voor ecologisch moestuinieren
  moestuinwijzer
  Moestuinieren zit in de lift. De interesse in eigen gekweekte groenten is zeer actueel. Wie eigen groenten wil kweken doet dat best op een duurzame manier. Omdat ecologsich tuinieren helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, ontwikkelden de vijf Vlaamse provincies in samenwerking met Tuinhier vzw een unieke moestuinwijzer waarmee iedereen, beginneling of ervaren moestuinder, in zijn eigen tuin aan de slag kan met ecologisch moestuinieren.
 • Wijzigingen de Lijn
  De Lijn - klein
  Op 1 september 2016 optimaliseert De Lijn Limburg, naar jaarlijkse gewoonte, haar aanbod. De dienstregeling wordt o.a. nog beter afgestemd op de schooluren en op de situatie op de weg. Vanaf 1 september 2016 wijzigt ook de route van de belbus lijn T1 en T2.
 • Boekenmarkt op zondag 14 augustus
  boekenmarkt - klein
  Op zondag 14 augustus 2016 vindt de 19de editie van de internationale boekenmarkt plaats in Tongeren. Van 10 tot 18 uur stellen tal van standhouders hun boeken voor aan het grote publiek.
 • Tongerse Olympiërs uitgewuifd
  olympische spelen
  Deze week werden twee Tongerse sporters uitgewuifd door het stadsbestuur die volgende maand deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio. Zij zijn als het ware ambassadeurs voor België en voor Tongeren. Robin Ramaekers (21) vertegenwoordigt België in Rio bij het handboogschieten en Luc Bertrand (56) mag deelnemen als scheidsrechter bij het badminton.
 • Annette wint 500 euro met ambi.pas
  Annette Beusen
  Annette Beusen (73) uit Tongeren wint als derde een 'Kroningsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Huis Matton, Grote Markt te Tongeren.
 • Ambierorix - koopzondag 7 augustus
  Ambierorix
  Op zondag 7 augustus, Ambierorix, zijn de winkels in Tongeren open van 13 tot 17 uur. Kom shoppen en proef van de 100 speciale bieren op de Grote Markt. Ook aan de allerkleinsten is gedacht met de kinderanimatie.
 • Tongenaar Pieter Cilissen neemt opnieuw deel aan de Paralympics
  Pieter Cilissen
  Tongenaar Pieter Cilissen neemt dit jaar opnieuw deel aan de Paralympics. Dit jaar vinden de Paralympics plaats in Rio van 7 tot 18 september 2016. Dit weekend werden de geselecteerde sporters officieel voorgesteld op het Muntplein in Brussel. Het Belgische Boccia-team neemt deel in de categorie BC3. Pieter Cilissen prijkt op de 7de plaats van de Wereldranglijst. Onlangs behaalde hij nog een bronzen medaille tijdens een internationaal tornooi in Dubai en tijdens de vorige Paralympische spelen in Londen (2012) bracht Pieter nog brons mee naar huis (boccia pair).
 • Infosessie: Ik wil stoppen met roken
  stoppen met roken
  woensdag 5 oktober 2016 om 19u30 in het administratief centrum Praetorium, Maastrichterstraat 10
  Wilt u al langer stoppen met roken en slaagt u er maar niet in? De stad Tongeren, a.z. Vesalius en Logo Limburg slaan de handen in mekaar om u hierbij te helpen.
 • Gratis opruimen van door noodweer getroffen plantages
  schade aan gewassen
  Tijdens de maand juni 2016 werd er heel wat schade aangebracht aan plantages door het noodweer. De provincie Limburg biedt samen met het Limburgs Steunpunt Rurale ontwikkeling vzw (LiSRO) een gratis opruimdienst aan om de getroffen plantages te helpen opruimen.
 • Ellen wint 500 euro met ambi.pas
  Ellen Houben
  Ellen Houben (31) uit Herderen wint als derde een 'Kroningsbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij lingeriezaak Silhouette, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Winnaar facebookwedstrijd zwembad
  Winnaar facebook Pliniuspark - web
  Vandaag werd de winnaar van de facebookwedstrijd ‘Pliniuspark’ gehuldigd. Deelnemen aan deze wedstrijd op facebook was eenvoudig. Uit de 14 ingezonden foto’s werd de foto van mevrouw Sabine Swennen (48) uit Tongeren gekozen. Zij nam de winnende foto tijdens het testzwemmen. Sabine gaat er het komende weekend alvast gebruik van maken met het stralende weer in het vooruitzicht.
 • Sportverdienste 2016
  Sportverdienste
  Elke Tongenaar ongeacht bij welke vereniging of club hij/zij is aangesloten, elke sporter aangesloten bij een Tongerse sportclub en elke Tongerse sportclub kan zich kandidaat stellen voor de trofee van 'Sportverdienste 2016'. Je kandidatuur stellen kan nog tot 8 augustus 2016.
 • Lezing Lize Spit
  Lize Spit - klein
  zondag 7 augustus 2016 van 15 tot 17 uur
  Lize Spit geeft een lezing uit haar debuutroman 'Het Smelt' (Uitgeverij DASMAG), met aansluitend een signeersessie in de nieuwe Standaardboekhandel.
 • Koopzondag, Ambierorix, Lize Spit en extra Pokémons in Tongeren
  pokemon go
  Aanstaande zondag wordt de eerste stad van het land ook een beetje Pokémonstad. Het stadsbestuur voorziet ‘lures’ om extra Pokémons te lokken, op 9 Pokéstops in het centrum wordt extra lokaas gedropt.

 • Vernissage: Alert / All Art!
  Alert
  zaterdag 13 augustus van 18 tot 22 uur
  10 jonge kunstenaars of collectieven uit Haspengouw en de Euregio nemen een zomer lang de slaapzalen van Blok E in voor eigen werk en reflectie op Tongeren. Open elk weekend (za en zo) tot en met 11 september van 12 tot 18 uur of op afspraak 0492 33 10 71. Met o.a. Selma Gurbuz, Vera Gulikers, Axel Demarteau, Joery Erna, Steven Vandervelpen, Willem Boeckx, Jonas Nelissen, Le Prince Evêque, Gertie Clark, Paul Koenen en Puck Rouvroye.
 • Lezing met proeverij: Smaak!
  Smaak!
  zondag 14 augustus om 15 uur, tuin van AC Praetorium, Maastrichterstraat 10
  Annelies Van Wittenberghe geeft een interactieve lezing uit haar succesboek "Smaak!" De historische recepten die aan bod komen in het boek kunnen hier geproefd worden! Annelies duikt daarvoor met de hulp van het Stadsarchief ook in Tongerse kookboeken. Toegang gratis, maar vooraf aanmelden via www.cultuurzomer.be In samenwerking met restaurant Magis.
 • Tempelconcerten
  Tempelconerten - klein
  vrijdag 12 augustus om 21 uur en zaterdag 13 augustus om 15u, Romeinse tempel - Keverstraat
  Op vrijdag 'Singer songwriter Luca' en op zaterdag 'Life quartet (Rusland)
 • Openluchtfilms
  openluchtfilms
  donderdag 11 augustus en donderdag 18 augustus 2016 om 21u30
  Op donderdag 11 augustus 'Er ist wieder da!' en donderdag 18 augustus 'Habemus Papam!'.
 • Cultuurfestival: Met gratie achter de statie
  cultuurfestival
  maandag 15 augustus vanaf 19u45, amfitheater basisschool Sint-Lutgart
  Geert Baar, schrijver, docent en "alleseter" in de kunst nodigt een schare vrienden uit voor een nieuw festival "van onderop", achter de Statie! Met popkoor Horlekante, De Tongerse Schrijverskring, Improvisatietheater Koeien met Strepen en Geert Baar zelf, met verhalen over Tongeren, de wereld en omstreken!
 • The Bear door volksopera Antwerpen
  The Bear - klein
  vrijdag 19 augustus 20 uur, Casino - Sint-Truidersteenweg
  We starten vanaf dit jaar met een nieuwe operawerkplaats, "De Kleine Opera Tongeren". Op de plek waar al 250 jaar opera en muziektheater klinkt, nodigen we nieuwe makers uit om hier te sleutelen aan actuele vormen van muziektheater. Dirigent Stijn Saveniers brengt met enkele jonge zangers William Walton's "The Bear".
 • Lezing voor kinderen met Sieg (Ketnet): Helden!
  Helden!
  zondag 21 augustus 14 uur, Ambiorixkazerne
  Lezing voor kinderen met Sieg (Ketnet) Altijd al willen weten hoe je een TV-serie maakt die half jong Vlaanderen kan boeien? Kom het zelf vragen aan één van de hoofdrolspelers van de KETNET-serie. "Helden"! Sieg komt samen met de regisseur Diederd Esseldeurs van Hotel Hungaria naar de Ambiorixkazerne. Geen betere plek om het te hebben over heldendom.
 • Theater Tol: Pedaleando, Hacia el cielo
  Theater tol
  zaterdag 20 augustus 21.30 uur - Grote Markt
  In de hemel fietsen zegt iets over samenzijn in donkere dagen, engelen die balanceren tussen hemel en aarde. Een mix van filmische beelden, zang en dans die eindigt in een luchtspektakel. De "stad" vormt daarbij het decor waardoor deze voorstelling een bijzondere dimensie krijgt.
 • Happy birthday Ambiorix
  Happy birthday Ambiorix
  Tijdens de koopzondag van 4 september 2016 van 13 tot 18 uur wordt hulde gebracht aan Ambiorix, die precies 150 jaar geleden op de Grote Markt werd onthuld door Koning Leopold II. Het bronzen beeld van bijna 4m hoog en 1.100 kg zwaar - vervaardigd door Jules Bertin - vormt nu al 150 jaar lang het uithangbord van de Tongerse Grote Markt (en Tongeren tout court).
 • Belbus: Route T1 en T2 wijzigt
  De Lijn - klein
  Vanaf 1 september 2016 wijzigt de route van T1 en T2. Deze buslijnen rijden vanaf dan niet meer langs Dijk. Op lijn T1 verdwijnt de halte 'De Motten' en komt er een nieuwe halte 'Oudstrijdersstraat'. Deze nieuwe halte zal ook door T3 worden bediend. Op 1 september wordt de dienstregeling van De Lijn Limburg ook opnieuw aangepast. Meer info: www.delijn.be.
 • Fietscursus voor volwassenen
  fietsen vrouwen-klein
  Het is nooit te laat om te leren fietsen. Op dinsdag 6 september 2016 start een nieuwe fietscursus voor volwassenen. Meer info en inschrijvingen via Sociaal huis De Semper, Dijk 124 tel. 012 45 92 50 of Open School, Corverstraat 33, tel. 012 39 39 71.
 • Infonamiddag: Ouderen en medicatie
  medicatie
  dinsdag 13 september om 13u30 - dienstencentrum 'De Piepel' (55+)
  Je lichaam wordt gevoeliger bij het ouder worden. Ouderen die medicijnen nemen, hebben meer kans op klachten en bijwerkingen. Daarnaast gebruiken 55-plussers veel medicijnen, die soms door verschillende artsen zijn voorgeschreven. Deze medicijnen kunnen bijwerkingen hebben, of elkaars werking beïnvloeden. Het kan dan lonen alle medicijnen eens naast elkaar te leggen en aan de huisarts te vragen welke echt noodzakelijk zijn.
 • Lily wint 500 euro met ambi.pas
  Lily Diriks
  Lily Diriks (56) uit Tongeren wint als eerste een 'Olympisch budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij droogkuis Ambiorix, Nieuwe Steenweg te Tongeren.
 • Food Truck Festival HAP
  Food truck festival HAP
  zaterdag 13, zondag 14 en maandag 15 augustus van 12 tot 22 uur - stadspark De Motten
  Een 25-tal mobiele keukentjes/foodtrucks toveren De Motten om tot één groot sfeervol openlucht restaurant. Het lekkerste eten, de beste wijnen en de overheerlijke gin-tonics & cocktails worden geserveerd in een betoverend gezellige setting, waar akoestische muzikanten en vintage dj's zorgen voor subliem muzikaal genot en prachtige ambiance.
 • Tongpop 2016
  Tongpop
  vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus van 19 tot 3 uur - Pliniuspark
  Line up vrijdag 26 augustus: Rookie Shoes, Dj Wout, Lassy FM en zaterdag 27 augustus: Ralpheus, Dave Lambert, Sem Thomasson en Mr. Grammy. Meer info: www.tongpop.be
 • Open Monumentendag
  Open Monumentendag
  Zondag 11 september 2016 is het weer Open Monumentendag. In Tongeren zetten we die dag van 10 tot 18 uur de vernieuwde Pliniussite in de kijker. Een andere parel die u dan kunt bezoeken is de Ambiorixkazerne.
 • Marloes wint 500 euro met ambi.pas
  Marloes Temmerman
  Marloes Temmerman (35) uit Tongeren wint als tweede een 'Olympisch budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Retro Velinx, Dijk te Tongeren.
 • Nieuwe speeltoestellen voor Nerem, Mal en Piringen
  Nieuw speeltoestel Mal - klein
  Vorige week werd er een nieuw speeltoestel geplaatst op het Neremsplein. Eerder dit jaar werd er ook al een schommel en een speelcombinatie geplaatst op het Hofken in Mal. Deze worden erg gesmaakt door de jongeren.
 • Kermis in Tongeren
  kermis - klein
  Van zaterdag 10 september tot en met donderdag 15 september 2016 zullen een 120-tal kermisattracties en kramen neerstrijken in Tongeren. De omgeving van de Grote Markt tot de Veemarkt, Leopoldwal en de Motten wordt dan omgetoverd tot een groot pretpark.
 • Fairtrade Tongeren op Werremesmèrt 2016
  Werremesmèrt - web
  zondag, 4 september 2016 van 9 tot 17 uur
  September nadert en dan is het weer tijd voor de Werremesmèrt! Ook in 2016 is Fairtrade Tongeren van de partij!
 • Tongeren op volle toeren
  Tongeren op volle toeren - klein
  zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2016
  Gratis toegang op Grote markt met o.a. optredens van Fadim, Sammy Moore, D.J. Patrick, Garry Hagger,...
 • Soroptimist goes fashion
  Soroptimist goes fashion
  De Soroptimisten willen door zelf op de catwalk te lopen, zich inzetten voor een goed doel en tegelijk aantonen dat de mode van vandaag in eerste instantie draagbaar moet zijn voor iedereen. Dit bereiken wij door zelf als lid het podium te betreden en bijna zonder professionele mannequins! De opbrengst van deze show gaat naar Sint-Gerardus van Diepenbeek.
 • Herinrichting complex 32 (E313) Tongeren-Riemst
  op- en afrittencomplex - klein.jpg
  In het kader van de herinrichting van de zone rond complex 32 ‘Tongeren’ startte het Agentschap Wegen en Verkeer eind augustus met de aanleg van een rotonde op de Tongersesteenweg (N79) ter hoogte van het open afrittencomplex 32 aan de zijde van Riemst. Tegelijkertijd starten de werkzaamheden om de brug boven de E313 te renoveren.
 • Ophélie wint 500 euro met ambi.pas
  Ophélie Ruiters
  Ophélie Ruiters (14) uit Tongeren wint als derde een 'Olympisch budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Intermezzo,Grote Markt te Tongeren.
 • Dag van het park
  Dag van het park
  Op zondag 18 september 2016 organiseert de stad Tongeren de 'Dag van het park'. Dit jaar krijgt u de kans om de prachtige kasteelhoeve en park van Betho te bezoeken op. De ingang is voorzien via de Mulkerweg en zo via de private weg naar de kasteelhoeve.

 • Sabine wint 500 euro met ambi.pas
  Sabine Simons
  Sabine Simons (54) uit Tongeren wint als vierde een 'Olympisch budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij wijnhuis Christiaens, Ijzerbron te Tongeren.
 • Jaarmarkt en kermisbraderie
  Kermis 2016
  Op donderdag 15 september 2016 vindt in de centrumstraten de jaarmarkt plaats en op zaterdag 17 september 2016 organiseren de Verenigde Handelaars Tongeren Centrum de grote kermisbraderie.
 • Werken op de Motten gestart
  Jeker
  Momenteel worden de bomen gerooid op de Motten die moeten plaatsmaken voor het aanleggen van de twee randparkings. Na de kermis start de aanleg van de twee parkings, zodat de kermis zoals gebruikelijk kan plaatsvinden. Tongeren verdient beter dan een gedempte Jeker waarop parkings en straten zijn aangelegd. Een open Jeker zal een enorme impact hebben op de uitstraling van onze stad en op de woonkwaliteit. Een open Jeker maakt de stad groter en gezelliger. Het is de logische stap in de verdere stadsontwikkeling. Een ingrijpende stap, maar een stap die alle andere belangrijke troeven van Tongeren naar een hoger niveau tilt.
 • Asfalteringswerken Sint-Truidersteenweg
  werk in uitvoering
  Op maandag 12 september 2016 starten er asfalteringswerken op de Sint-Truidersteenweg tussen Herenweg en Legioenenlaan. De werken worden 's nachts tussen 20 en 6 uur uitgevoerd. Het doorgaand verkeer tussen Sint-Truiden en Tongeren wordt omgeleid via Widooie en N69 Romeinse Kassei. T.h.v. Sint-Truidersteenweg zal er eenrichtingsverkeer gelden vanaf Legioenenlaan richting Rode Kruislaan (rotonde). Via de Romeinse Kassei moet men vanaf de rotonde richting Sint-Truidersteenweg rijden. De werken duren tot en met zaterdag 17 september 2016.
 • Avondopening zwembad Pliniuspark
  Plinius zwembad
  Morgen, dinsdag 13 september 2016 is het zwembad open tot 21 uur. Kom jij ook langs voor een verfrissende duik? Je kan nog genieten van het zwembad tot 15 september 2016. Om 19 uur sluiten de deuren van het zwembad voor dit seizoen. Nog enkele dagen zwemplezier verzekerd!
 • Lieve wint 500 euro met Ambi.pas
  Lieve Molenaers
  Lieve Molenaers (61) uit Tongeren wint als vijfde en laatste een 'Olympisch budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Vestis mode, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Uniek concert! de VELINX & B-Classic
  Lorenzo Gatto
  Zondag 25 september 2016, 20.30 uur
  Lorenzo Gatto & Young Belgian Strings – Vivaldi’s 4 Seizoenen Recomposed by Max Richter
 • Lichtprocessie sluit Kroningsfeesten af
  lichtprocessie
  Zaterdag 24 september na een kort gebedsmoment om 20 uur in de basiliek
  Het centrum is grotendeels verkeers- en parkeervrij van 18 tot 24 uur.
 • Irina wint trofee Sportverdienste
  Irina Jeleznova
  Vorige week heeft het Tongria Comité de jaarlijkse prijs voor Sportverdienste uitgereikt. De laureate dit jaar is Irina Jeleznova, trainster van volleybalclub Datovoc. We feliciteren de laureate van harte en wensen haar nog alle succes in haar verder sportcarrière.
 • Dienst burgerzaken gesloten op maandagnamiddag 10 oktober
  praetorium
  De dienst burgerzaken is gesloten op maandagnamiddag 10 oktober 2016. Om de dienstverlening te verbeteren worden er computerwerken uitgevoerd en nieuwe programma’s geïnstalleerd. Digitale aanvragen kunnen wel gebeuren maar hou er rekening mee dat de aflevering van deze documenten langer zal duren dan normaal.
 • Florentine wint 500 euro met ambi.pas
  Florentine Van Even
  Florentine Van Even (67) uit Tongeren wint als eerste een 'Ambiorix budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Retro Velinx, Dijk te Tongeren.
 • Stem de duizendjarige Eik tot 'Boom van het Jaar' 2016
  Boom van het jaar
  Momenteel loopt de wedstrijd Boom van het Jaar 2016. De Duizendjarige Eik in Lummen is provinciale laureaat geworden. Zij nemen het nu op tegen bomen uit andere provincies. Steun Limburg door uw stem uit te brengen!
 • Hilde wint 500 euro met Ambi.pas
  Hilde Moureau
  Hilde Moureau (39) uit Millen wint als tweede een 'Ambiorix budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Quicksilver Roxy Store, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Mode promenade op zondag 2 oktober
  Mode promenade
  Op zondag 2 oktober 2016 zijn de winkels in het centrum open van 13 tot 17 uur. De modeshows worden voorzien tussen 14 en 16.30 uur.
 • Nieuwe cadeaucheque: ambi.kado
  ambi.kado
  Met de ambi.kado kunt u vanaf nu bij meer dan honderd handels- en horecazaken in Tongeren terecht om aankopen te doen. Bent u op zoek naar een origineel cadeau? Houdt u van lokaal winkelen? Dan is de ambi.kado het ideale geschenk zowel om te geven als om te krijgen. Meer info via visittongeren.be
 • Tele-onthaal zoekt vrijwilligers
  Tele-Onthaal
  Tele-Onthaal is nog op zoek naar mannen en vrouwen die iets voor een ander willen betekenen. Ze bieden een luisterend oor, dag en nacht. In november start Tele-Onthaal Limburg met een opleiding voor nieuwe vrijwilligers.
 • Dinsdagavond worden lichten van Basiliek en omgeving gedoofd tussen 19 en 24 uur
  basiliek nacht
  Op dinsdag 18 oktober 2016 tussen 19 en 24 uur worden enkele lichteffecten uitgeprobeerd op de OLV-Basiliek. De volgende straten hebben dan geen straatverlichting: Grote Markt (tot aan Plein), Stadhuisplein, Vlasmarkt, Graanmarkt, Koppelkist, Vrijthof, Allée Verte en Kloosterstraat. De politie houdt extra patrouilles in deze straten.
 • Fairtrade Tongeren bestaat 5 jaar
  fairtrade 5 jaar - klein
  Reeds 5 jaar lang zetten de vrijwilligers van de trekkersgroep zich dag in dag uit in om van Tongeren een Fairtradegemeente te maken. 5 jaar geleden, waren zij de pioniers die samen met de stad Tongeren en een aantal handelaars Fairtrade op poten hebben gezet in onze gemeente. Zij zorgden ervoor dat fairtrade een bekende werd voor het grote publiek.
 • Dag van de klant
  Dag van de klant
  Op zaterdag 24 september 2016 verwennen de handelaars u graag tijdens de 'Dag van de klant'. Intussen is de Dag van de Klant een vaste waarde geworden op de kalender. Ook vele Tongerse handelaars bedanken op die dag hun klanten voor het vertrouwen met een leuke attentie.
 • Werken op de Motten gestart
  De Motten
  De voorbereidende werken voor de herinrichting van stadspark De Motten zijn gestart. De afgelopen weken zijn de bomen in het park aan de kant van Dijk gerooid. Vandaag start de aannemer met de aanleg...
 • Rampenoefening in Tongeren
  rampenoefening
  Op dinsdag 11 oktober 2016 organiseert de Provincie Limburg in samenwerking met de stad Tongeren, NMBS Infrabel een realistische rampenoefening. De oefening vindt plaats in de vroege avond in de buurt van het station. Alle hulpdiensten nemen deel aan de oefening.
 • Oproep vermelding in stadsgids
  Stadsgids
  Bent u apotheker, huisarts, kinesist, logopedist, osteopaat, tandarts of thuisverpleegkundige en wil u graag opgenomen worden in de stadsgids 2017-2018? Bezorg ons dan uw gegevens.
 • Nacht van de Duisternis in De Kevie
  Nacht van de duisternis
  Tijdens de Nacht van de Duisternis in De Kevie, zaterdag 8 oktober, organiseert de stad Tongeren samen met vzw Leefmilieu Tongeren een begeleide wandeling van 4 kilometer in en rond het natuurreservaat De Kevie. De wandeling is gratis.
 • Brand bij Isola
  Vanochtend omstreeks 6 uur is er brand uitgebroken bij Isola op Tongeren-oost. De brandweer was snel ter plaatse. De brand situeerde zich in een van de hallen waar breekinstallaties staan. De brand was snel onder controle. Er is geen evacuatie nodig en de rookontwikkeling is niet van die aard dat er maatregelen moeten genomen worden naar de bevolking. Om te voorkomen dat er ergens smeulend materiaal is achtergebleven wordt de hal nu preventief leeg gemaakt.
 • Carine wint 500 euro met de ambi.pas
  Carine Konings
  Carine Konings (52) uit Tongeren wint als derde een 'Ambiorix budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Hema, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Reeks over hoogsensitieve kinderen
  hoogsensitieve kinderen
  Hoogsensitieve kinderen hebben een gevoeliger zenuwstelsel waardoor ze geuren, geluiden, licht en sfeer sterker waarnemen. Op vrijdag 7 oktober (20u-22u) wordt de nadruk gelegd op de theorie, en het (h)erkennen van hooggevoeligheid bij kinderen of de ouders zelf. Op zaterdag 15 oktober (10u- 11u) doen we een initiatie (groot)ouder-kind yoga Vrijdag 21 oktober, ook van 20u tot 22u, staan tastbare situaties en praktisch tips centraal. Samen bewegen, fantaseren en ontspannen. Een unieke kans om de band te versterken met je (klein)kind.
 • Bibliotheekweek 8-16 oktober
  digitale week
  Met een lezing van Manu Adriaens op dinsdag 11 oktober om 20.00 uur in de bibliotheek. Dit jaar valt de bibliotheekcampagne samen met de Digitale Week, met een voorleesuurtje op zaterdag 8 oktober.
 • Josiane wint 500 euro met ambi.pas
  Josiane Thielen
  Josiane Thielen (61) uit Bommershoven wint als vierde een 'Ambiorix budget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kledingzaak Gerry Weber, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Fiets 1 jaar gratis met Blue-bike
  blue-bike actie - klein
  Ben jij creatief met taal? Zoek dan voor Blue-bike de nieuwe slogan en je mag 1 jaar volledig gratis fietsen! Surf naar www.blue-bike.be of volg de actie op facebook Blue-bike. Deelnemen kan tot eind oktober 2016.
 • Actie 'Gratis plantgoed' verlengd tot 13 november
  lijsterbes
  Wenst u nog gratis plantgoed te bestellen? Dit kan nog tot uiterlijk 13 november 2016. U moet het bestelde plantgoed dan wel afhalen in het afhaalpunt Bilzen - Kleine Spouwen. Elk Tongers gezin mag 5 plantjes uitkiezen.
 • Omnipas 65+
  omnipass foto 65+
  Met uw Omnipas 65+ reist u overal in Vlanderen onbeperkt met elke bus en tram van De Lijn. Voor minder dan één euro per week geraakt u overal met de Omnipas 65+.
 • De Tongerse Duim 2016
  duim
  De dagelijkse inzet van onze vrijwilligers is cruciaal in onze samenleving, in onze regio, in onze stad. Vrijwilligers geven verenigingen de nodige impulsen. Nommineer uw vrijwilliger voor 31 oktober 2016.
 • 'Inspinazie' tegen kansenarmoede
  kansarmoede
  Steun de dag van verzet tegen armoede
  Improvisatievoorstelling theatergroep 'Inspinazie' op 13 oktober om 19 uur in De Piepel (Dijk 118).
 • Lezing Manu Adriaens ‘Veel mannen hebben ondertitels nodig om vrouwen te begrijpen’
  Manu Adriaenssens
  dinsdag 11 oktober 2016 om 20.00 uur in de bibliotheek
  In tegenstelling tot wat de titel zou kunnen laten vermoeden, gaat het in deze voordracht niet in de eerste plaats over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Nee, de inhoud is veel rijker. Allerlei leuke thema’s van het dagelijkse leven passeren de revue. Manu Adriaens vertelt wat zijn ontmoetingen met bekende figuren hem hebben geleerd over het streven naar geluk. En hij geeft luchtige tips van zowel beroemde mannen als vrouwen uit binnen- en buitenland. Een sprankelende anekdotische causerie. Over de spreker: Manu Adriaens werkt als journalist vooral voor de schrijvende pers. Hij publiceerde een dertigtal boeken over uiteenlopende onderwerpen. Zo schreef hij in opdracht van de VRT het jubileumboek Blijven kijken! naar aanleiding van 50 jaar Vlaamse televisie. Zijn meest recente boeken zijn Wijsheid maakt je jonger en Het kleine grootouderboek. Deze lezing wordt georganiseerd i.s.m. Markant en Femma Nerem. Tickets kosten 5 euro (hapje en drankje inbegrepen) en kan je bekomen aan de balie van de bibliotheek.

 • Staking heeft impact op de afvalophaling in Tongeren
  huisvuilophaling
  De staking van vandaag heeft ook gevolgen voor de ophaling van het afval in Tongeren. De ophaalwagens reden vanochtend niet overal uit. De technische dienst van de stad Tongeren stelt alles in het werk om alvast de pmd-zakken op te halen in volgende straten:
 • Vacature brandweer: deskundige overheidsopdrachten en financiën
  Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
  De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg gaat over tot het aanleggen van een werfreserve voor en de aanwerving van (m/v) een contractueel deskundige overheidsopdrachten en financiën in voltijds verband. Uw kandidatuur stellen kan tot uiterlijk 27 november 2016.
 • De stad Tongeren treft voorbereidingen naar digitalisering van de dienst burgerzaken
  praetorium
  Op dinsdag 11 oktober 2016 starttte de dienst burgerzaken met een nieuwe computerprogramma genaamd ‘Bravo’. Dit nieuwe programma maakt de dienstverlening bij de dienst burgerzaken klantvriendelijker en transparanter. Vanaf 2017 voorziet de wetgever dat elektronische identiteitskaarten online aangevraagd kunnen worden. Het platform Bravo is hiervoor alvast ingericht.
 • Infonamiddag: verhoogde tegemoetkoming
  infosessie verhoogde tegemoetkoming
  Heel wat Tongenaren hebben recht op de verhoogde tegemoetkoming, maar ze maken geen of onvoldoende gebruik van dit sociale voordeel. Op maandag 24 oktober 2016 om 13.30 uur in De Piepel krijgt u hiervoor meer info.
 • 40 kilometer extra wandelplezier
  wandelkaart
  Met de kaart ‘Wandelen langs de grens tussen vochtig en droog Haspengouw’ is Tongeren een wandelervaring rijker. De combinatie van de tochten is goed voor zowat veertig kilometer stapplezier in het zalige decor van de fruitstreek.
 • Marleen wint 500 euro met ambi.pas
  Marleen Keyken
  Marleen Keyken (53) uit Overrepen wint als eerste een 'Griezelbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Huize Puck, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Wegenwerken
  werk in uitvoering
  In de week van 17 oktober 2016 starten er werken t.h.v. het kruispunt van de Tomstraat, Piringenstraat, Sint-Rochusstraat en Merestraat in Piringen. In Vreren starten er werken in de Vrerenstraat.
 • Vlaams Rampenfonds (update)
  Rampenfonds
  In het Belgisch Staatsblad van 31 oktober 2016 werd het erkenningsbesluit gepubliceerd. Op donderdag 15 december 2016 om 19u30 wordt een toelichting gegeven door de heer Georges Noelmans over de werking van het rampenfonds en de hierbij horende formulieren.
 • Sluitingsdagen stadsdiensten en winteruurregeling recyclagepark
  praetorium
  De stadsdiensten zijn gesloten op dinsdag 1, woensdag 2, vrijdag 11 en dinsdag 15 november 2016. Het recyclagepark start op woensdag 2 november met de winteruurregeling en is wel open op woensdag 2 en dinsdag 15 november.
 • Intrede van Sinterklaas en groot Sintfestijn
  Koopzondag november - klein
  Op zondag 6 november 2016 doet de Sint zijn intrede in Tongeren en zijn de winkels open van 13.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag 11 november 2016 is het groot Sintfestijn in de VELINX.
 • An wint 500 euro met ambi.pas
  An Lecoque
  An Lecoque (51) uit Rutten wint als tweede een 'Griezelbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij kledingzaak Brax, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Familiedag Teseum
  Teseum
  Op zaterdag 5 november 2016 zijn families eregast in het Teseum. Een feest voor kinderen en hun (groot)ouders tussen de kunstobjecten. In het museum is er heel wat te doen. Beleef het doen en laten van de bewoners van het Teseum via workshops, muziek, animatie en theater.
 • Dit weekend gaat het winteruur in
  winteruur klok
  In de nacht van zaterdag 29 oktober op zondag 30 oktober 2016 gaat het winteruur in. De klok wordt dan één uur achteruit gezet van 03u00 naar 02u00. Een uur extra, dus ook één uur extra slapen!
 • Te koop: motorfiets
  politie
  De Tongerse politie verkoopt een BMW motorfiets R 1150 RT (bouwjaar 2005)-. U kunt het voertuig na afspraak (via 012 80 03 08) komen bekijken tijdens de kantooruren. Als u geïnteresseerd bent in de motorfiets, brengt u uiterlijk op 15 februari (9 uur) een bod uit.
 • Parkeren op Stadhuisplein
  Stadhuisplein
  Van 1 november 2016 tot en met 31 maart 2017 mag u weer parkeren op het Stadhuisplein. Er is parkeerplaats voor 15 voertuigen. Twee plaatsen zijn gereserveerd voor personen met een handicap. Op het Stadhuisplein mag u maximaal één uur betalend parkeren, van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur.
 • Beestige tentoonstelling
  beestige tentoonstelling - klein
  Van 5 tot en met 13 november 2016 - tentoonstelling in de Sint-Ursulakapel met het Tongerse dierenleven. De bever, hamster, steenuil en das spelen hierin een centrale rol. De Beestige Tentoonstelling is een initiatief van de stad Tongeren in samenwerking met onder meer Leefmilieu Tongeren, Pentagoon Academies, Natuurpunt Werkgroep de Kevie,...
 • Els wint 500 euro met ambi.pas
  Els Molenaers
  Els Molenaers (51) uit Tongeren wint als derde een 'Griezelbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij schoenen Reynders-Daenen, Viséweg te Tongeren.
 • Doorgang Moerenpoort afgesloten
  doorgang Moerenpoort
  Tijdens week 44, van 31 oktober tem 6 november 2016 plaatst bvba Vanelgro 2 ledspots in de doorgang Tongeren Moerenpoort. Deze doorgang is tijdelijk versperd. Er wordt een omleiding voorzien via Clarissenstraat - Moerenstraat en via Kielenstraat - Clarissenstraat.
 • Bladafval laanbomen gratis naar recyclagepark
  bladafval laanbomen
  Van 1 november 2016 tot en met 31 januari 2017 kunt u gratis met bladafval van laanbomen terecht op het recyclagepark. Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout.
 • Opruimen achtergebleven bloemstukken op kerkhoven
  chrysanten
  Op donderdag 1 december 2016 starten de medewerkers van de technische dienst met het opruimen van de achtergebleven bloemstukken en potchrysanten op de stedelijke begraafplaatsen.
 • Gedeelte Finse piste tijdelijk buiten gebruik
  parking b plein - klein
  Een gedeelte van de Finse piste op het stadspark de Motten is tijdelijk buiten gebruik (tussen 28 oktober en 4 november 2016). De nutsleidingen aan de parking van het B-plein worden dan aangelegd waardoor men genoodzaakt is de werfafsluiting een 2-tal meter te verschuiven.
 • Wandelpad tijdelijk onderbroken
  werk in uitvoering
  Tussen 7 en 18 november 2016 wordt het wandelpad ter hoogte van de Kastanjewal onderbroken voor het aansluiten van de nieuwe riolering op de bestaande riolering.
 • Gratis surfen in Tongeren centrum? Da's zeker!
  Wifi
  In het centrum van Tongeren kan je gratis surfen. Lees meer hierover...
 • Seniorenfeest
  seniorenfeest - klein
  Bent u een 55-plusser en woont u in Tongeren? Dan nodigen we u donderdag 17 november 2016 om 14 uur uit op het grote Seniorenfeest in de VELINX. U kunt zich daar eens goed laten gaan. Thé Old Black, onze Tongerse rockersband, speelt de pannen van het dak.
 • Infosessie: vervoer voor personen met een mobiliteitsbeperking
  rolstoelgebruiker
  Woensdag 30 november 2016 om 20 uur
  Gaan en staan waar je wil... Je vrij en zonder hindernissen kunnen verplaatsen. We staan er letterlijk niet meer bij stil. Voor personen met een beperking en vooral vooral voor rolstoelgebruikers of personen die beroep moeten doen op hulpmiddelen is dit niet zo vanzelfsprekend.
 • Suzy wint 500 euro met de ambi.pas
  Suzy Requilé
  Suzy Requilé (42) uit Tongeren wint als eerste een 'Shoppingbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Home Vroonen, Sint-Truidersteenweg te Tongeren.
 • Groot Sintfestijn in de VELINX
  Sint festijn
  Op vrijdag 11 november 2016 is het grote pret samen met de Sint en zijn pieten in de VELINX. Je mag het groot Sintfestijn zeker niet missen. De pret begint met een lekkere brunch in Retro VELINX, samen met de Sint en zijn pieten van 10.30 tot 13.00 uur. Achteraf zijn er twee spectaculaire shows van de Sint en zijn pieten, om 13.30 en 16.30 uur. Meer info: www.sintfestijn.be
 • Werken aan rotonde Genoelselderen ter hoogte van op- en afrittencomplex
  op- en afrittencomplex - klein.jpg
  Vanaf donderdag 10 november om 20.00 uur tot en met maandag 14 november 2016 06.00 uur, zullen de afrit (voor het verkeer komende vanuit Luik) en de oprit (voor het verkeer richting Hasselt) van de E313 afgesloten zijn in Riemst/Tongeren. Er zijn omleidingen voorzien via het op- en afrittencomplex 31 Bilzen/Hoeselt.
 • Infoavond Diabetes
  diabetesprikTekst
  Op woensdag 30 november 2016 kan je terecht in De Kimpel te Bilzen voor een infoavond rond Diabetes. Deze infoavond is een organisatie van het a.z. Vesalius.
 • Kennisgeving milieuvergunningsaanvraag klasse 1 – nv ENECO WIND BELGIUM
  windturbines
  Het aanvraagdossier van een windturbinepark bestaande uit 3 windturbines langs de E313 in Riemst, ter plaatse Rukkelingenweg, ligt ter inzage bij de afdeling Leefmilieu, Duurzaamheid en Platteland, dienst milieu, Maastrichtersteenweg 2b te 3770 Riemst tot 28 november 2016.
 • Vrijwilliger bij de Zelfmoordlijn 1813, ook iets voor jou?
  vrijwilligers zelfmoordgroep
  De Zelfmoordlijn 1813 is er voor wie nood heeft aan een gesprek van mens tot mens, dat gesprek kan gaan over je eigen zelfmoordgedachten, maar evengoed kan je er terecht als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving.
 • Boekvoorstelling: Sport in Tongeren
  boek sport in Tongeren - klein
  Donderdag 24 november 2016 om 20 uur in cc De VELINX
  Boekvoorstelling Sport in Tongeren met 100 opmerkelijke beelden uit de Tongerse sportgeschiedenis.
 • Jozefa wint 500 euro met ambi.pas
  Jozefa Castermans
  Jozefa Castermans (55) uit Tongeren wint als tweede een 'Shoppingbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij CD Daniëls, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Bibliotheek opent Taalpunt
  Taalpunt
  In het Taalpunt van de bibliotheek vind je alles terug dat te maken heeft met taal- en letterkunde, maar wel met speciale aandacht voor het leren van een taal: taalcursussen, grammatica en spellingboeken, woorden- en beeldwoordenboeken, boeken rond spreekvaardigheid en uitspraak, leesboeken in eenvoudige taal (o.a. Wablieft en Eenvoudig Communiceren),...enz.
 • 't Huys van Steyns bij de beste hotels van België
  't Huys van Steyns
  't Huys van Steyns behoort tot de beste hotels van België. Het Tongerse stadsbestuur feliciteert hen met deze mooie erkenning.
 • Week van de afvalophaler
  week van de afvalophaler - klein
  De week van 21 tot 25 november 2016 doet de stad Tongeren mee aan de 'Week van de afvalophaler'. Onze afvalophalers verdienen respect. Toon dit door hen te bedanken met de speciale bedankstickers die verdeeld worden via verschillende magazines o.a. Humo, TV familie en Dag Allemaal.
 • Groenwerken in Tongeren
  groenwerken
  Op woensdag 23 november 2016 zijn de snoeiwerken gestart van de lindebomen aan de Kastanjewal langs de wandelweg. In dezelfde periode zijn er ook groenwerken gestart op het oud kerkhof van Berg.
 • Aflossingsloop
  aflossingsloop - klein
  Op vrijdag 2 december 2016 wordt op de Finse piste van het stadspark De Motten de jaarlijkse aflossingsloop georganiseerd. Alle Tongerse sport- en jeugdverenigingen kunnen deelnemen aan dit sportief evenement, gelegenheidsploegjes zijn natuurlijk ook meer dan welkom.
 • Michelingids 2017
  michelingids
  Op maandag 21 november 2016 werd in Flanders Expo Gent de 61ste editie van de Michelingids 2017 voorgesteld. Proficiat aan het team van Magis en De Mijlpaal uit Tongeren! Zij behouden hun welverdiende ster.
 • Jean-Pierre wint 500 euro met ambi.pas
  Jean-Pierre Nassen
  Jean-Pierre Nassen (61) uit Tongeren wint als derde een 'Shoppingbudget met de ambi.pas'. Hij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij zijn aankoop bij CD Daniëls, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Dag van de ambachten
  Dag van de ambachten
  In Tongeren kan je op zondag 27 november 2016 gratis een bezoek brengen aan Edward Ruyter (restauratie van oude en antieke klokken) of Holle Bolle (de kunst van het chocolademaken, ambachtelijke chocolade).
 • Lezing Stijn Moekaars in de bib
  Stijn Moekaars
  zaterdag 26 november 2016 om 10 uur
  Zwemmen in een spannend verhaal, een duik tussen vrolijke liedjes en misschien wel lekker dansen en springen in je eigen ‘zwemboek’. Stijn neemt je mee op deze vertelreis. Hij leest voor uit zijn eigen boeken. Hij zingt zelf-gecomponeerde liedjes, van walvis tot een monster onder je bed. Vrolijke versjes en doe-dingen mogen natuurlijk niet ontbreken in deze (h)eerlijke theatervertelling voor grote en klein oren. Spits je oren voor Millie Duizendvoet, voor Beer en Bij. Wie weet mag jij wel de ‘piraat’ zijn!
 • Koop op de markt en win
  Eindejaarsactie donderdagmarkt
  Eindejaarsactie op donderdagmarkt: 1-8-15 en 22 december 2016. Er worden elke week 5 winnaars verloot die een gevulde markttrolley kunnen winnen ter waarde van 125 euro.
 • Vergeet uw tegoed aan huisvuilzakken 2016 niet af te halen
  huisvuilzakken - klein.jpg
  Heeft u uw tegoed aan huisvuilzakken dit jaar nog niet afgehaald? Doe dit dan vóór 31 december. Na deze datum vervalt uw tegoed van 2016 definitief. U kunt uw huisvuilzakken afhalen bij de financiële dienst (eerste verdieping Praetorium, Maastrichterstraat 10) tijdens de openingsuren.
 • Ghislaine wint 500 euro met ambi.pas
  Ghislaine Philips
  Ghislaine Philips (66) uit Tongeren wint als vierde een 'Shoppingbudget met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij zijn aankoop bij damesboetiek Dany Blue, Maastrichterstraat te Tongeren.
 • Schrijf in voor Tongerse milieuprijs
  milieuprijs
  Tot uiterlijk 31 december 2016 verwacht de milieudienst kandidaturen of projecten voor de Tongerse milieuprijs 2016. Het stadsbestuur kent deze prijs elk jaar toe aan een privépersoon, school, bedrijf of vereniging die zich verdienstelijk gemaakt heeft op milieuvlak. Het kan om een praktisch initiatief gaan, een sensibiliseringsactie of gewoonweg een consequente milieubewuste houding.
 • Expo Timeless Beauty
  Timeles Beauty
  Op zaterdag 17 december 2016 start de expo Timeless Beauty. Deze expo is anders dan je van het Gallo-Romeins Museum gewend bent. Sensueel naakt van kunstfotograaf Marc Lagrange, intrigerende teksten van Romeinse auteurs en authentieke objecten brengen je in de ban van vrouwelijk schoon. Ze vormen een sfeervol samenspel.
 • CO, de stille moordenaar
  Onder een dekentje kruipen bij de warme kachel is heel gezellig. Maar om het veilig te houden, neemt u maar beter uw voorzorgen. Een goed geveegde schoorsteen en een degelijk onderhoud van uw verwarmingsketel zijn erg belangrijk. Zorg ook steeds voor verse lucht als u een kachel of open haard gebruikt. Zo verkleint u het risico op CO-vergiftiting.
 • Stad van de Kerstman
  Stad van de Kerstman
  Het weekend van 17 en 18 december 2016 is het topweekend in Tongeren. Geniet van kersttaferelen op verschillende locaties langs een feeëriek parcours. Met als afsluiter een vurige slotshow op de markt. Breng ook een bezoek aan de kamers van de Kerstman en neem deel aan de vele workshops, demo's, makeovers, het ontbijt,...
 • Hoe mijn nutsvoorzieningen digitaal aanvragen, wijzigen?
  Infrax
  Onlangs is Infrax gestart met de nieuwe online toepassing: mijn.infrax.be. Het is vanaf nu mogelijk om uw nutsvoorzieningen (elektriciteit, aardgas, riolering en kabeldistributie) online aan te vragen of te wijzigen en op te volgen.
 • 20 nieuwe handelszaken in 2016 - in 2017 komen er een tiental bij
  Huis Ariane
  Tongeren profileert zich als ‘de eerste culturele woonstad’. Tongeren hoeft daarbij niet te zoeken naar haar identiteit, het DNA van de stad is na twee millennia nog altijd intact. Daarnaast blijft ook handel en middenstand een belangrijk aandachtspunt voor het stadsbestuur.
 • Tongeren is de klantvriendelijkste winkelstad van Vlaanderen
  Hospitality awards
  Tongeren mag zich, sinds maandag 28 november 2016 voor de periode van 1 jaar de ‘de klantvriendelijkste winkelstad van Vlaanderen’ noemen. Tongeren is hierbij de eerste Limburgse stad die deze prijs in de wacht sleept. De award voor klantvriendelijkste winkelstad werd aan onze stad uitgereikt door het comité van de Hospitality Awards. Zoals de naam laat vermoeden betreft het een wedstrijdformule met een nobele doelstelling: het bestendigen van de algemene kwaliteit in de retailsector en deze eventueel zelfs te verbeteren.
 • Tongeren wint Vlaamse klimaatprijs
  klimaatprijs
  Op donderdag 1 december 2016 werd tijdens de Vlaamse Klimaat- en Engergietop in de Ghelamco Arena in Gent voor het eerst de klimaatprijs uitgereikt. Tongeren wint 30.000 euro met het project ‘Collectieve Renovatie Offelken’. Binnen dit project werd een renovatiegraad van 16% behaald door energiebesparende maatregelen in de wijk Offelken.
 • Stadsdiensten gesloten
  praetorium
  Alle stadsdiensten zijn gesloten op maandag 2 januari. Extra sluitingsdag: zaterdag 31 december. Toerisme Tongeren en de Kinderopvang zijn de ganse dag gesloten. De Bibliotheek is gesloten vanaf 12 uur en het Teseum is gesloten vanaf 13 uur.
 • Derde boek en film over Tongerse Oorlogstijd
  Tongeren in Oorlogstijd - klein
  De dienst Erfgoed rondt dit jaar zijn project ronde de Tweede Wereldoorlog af met het derde en laatste deel van de boekenreeks 'Tongeren en Tongenaren in Oorlogstijd'. Vanaf 15 december 2016 is het nieuwe boek te koop bij Toerisme Tongeren en in Standaard Boekhandel Tongeren.
 • Tongeren gewapend tegen strenge winter
  ijsvrij maken wegen
  Tongeren heeft een prioriteitenplan dat in werking treedt bij streng winterweer. Met landbouwers en loonwerkers zijn hiervoor contracten afgesloten. Het provinciebestuur slaat bovendien een strategische zoutvoorraad op voor alle Limburgse gemeenten. In Tongeren ligt alvast 110 ton stroooizout klaar om de wegen sneeuw- en ijsvrij te maken. Zo zijn ze gewapend tegen de winter en blijft iedereen veilig mobiel.
 • Annie wint 500 euro met ambi.pas
  Annie Vandoren - klein
  Annie Vandoren (67) uit Genoelselderen wint als eerste een 'Kerstbudget in de stad van de Kerstman met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij restaurant Etna, Grote Markt te Tongeren.
 • Betonwerken parkings De Motten
  afspuiten beton - klein
  Nu de temperaturen 's nachts weer boven het vriespunt blijven, zijn de betonwerken van de parkings weer opgestart. Op donderdag 8 december 2016 om 05.00 uur wordt er gestart met het afspuiten van de beton van de parking B-plein. We trachten de hinder te beperken tot een minimum. De buurtbewoners kregen hierover een brief in de bus.
 • Nieuw! 70 km per uur buiten bebouwde kom
  70 km per uur bord
  Vanaf 1 januari 2017 geldt er een snelheidsbeperking van 70 km per uur op alle wegen buiten de bebouwde kom. Daar staan we in Tongeren volledig achter. Het past in het gemeentelijke mobiliteitsplan dat streeft naar een duidelijke '70/50/30 km per uur'-structuur. Bovendien verhoogt een lagere snelheid de veiligheid in het verkeer.
 • Veilig door de oudejaarsnacht, begin je feestje al op de bus
  Oudejaarsnacht - klein
  De Lijn legt extra bussen in om feestvierders veilig te verplaatsen tijdens de oudejaarsnacht. Heb jij je gratis feestbiljet van de Lijn al afgehaald voor oudejaarsnacht bij het onthaal van het Praetorium (Maastrichterstraat 10)? Met het feestbiljet kun je op oudejaarsavond vanaf 18 uur tot en met 1 januari onbeperkt gebruikmaken van de bussen van De Lijn. Zowel van de speciale feestbussen als van het gewone stads- en streekvervoer (uitgezonderd de Limburgse snellijnen).

 • Oproep: kandidatuur Tongerse Kampioenen
  trofee kampioenenhulde - klein
  Ben jij ouder dan 18 jaar, woonachtig te Tongeren maar niet aangesloten bij een Tongerse sportclub. Dien dan jouw kandidatuur in vóór 11 januari 2017 bij de sportdienst van de stad Tongeren. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 10 maart 2017.
 • Treinaanbod aangepast
  NMBS
  Er geldt een nieuwe dienstregeling sinds 11 december 2016.
 • Vacature voor standplaatsen op de Carnavalkermis 2017
  kermis - klein
  Er zijn nog standplaatsen beschikbaar voor de Carnavalkermis 2017 (van zaterdag 27 februari - 1 maart 2017). Kandidaturen indienen kan van 3 januari tot en met 13 januari 2017.
 • Identiteitskaarten: nieuwe regels voor pasfoto’s
  identiteitskaart - klein.jpg
  Op maandag 19 december 2016 start de dienst burgerzaken met het digitaliseren van de identiteitskaarten. Pasfoto’s moeten vanaf dan ook voldoen aan dezelfde regels als bij de internationale paspoorten. De fotografen van Tongeren zijn op de hoogte van de nieuwe regels.
 • Kerstverhalen en kerstwandeling in historisch Tongeren
  Kerstverhalen - klein
  Van maandag 26 december tot vrijdag 30 december 2016 nemen vertellers u mee naar de mooiste en meest sfeervolle historische plekjes in en om het Begijnhof. Onderweg geniet u van klassieke en nieuwe kerstverhalen, opgeluisterd met aangepaste muziek.
 • Vuurwerk tijdens de eindejaarsfeesten
  vuurwerk
  Samen feest vieren met familie en vrienden is een leuke aangelegenheid. En tijdens de eindejaarsfeesten hoort daar voor sommigen ook het nodige vuurwerk bij. Dit is echter niet aangenaam voor iedereen.
 • Wendy wint 500 euro met de ambi.pas
  Wendy Slechten
  Wendy Slechten (32) uit Tongeren wint als tweede een 'Kerstbudget in de stad van de Kerstman met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij speelgoedzaak Intertoys, Maastrichterstraat te Tongeren.

 • Kerst in De VELINX
  Kerst in de Velinx - klein
  Zaterdag 17 december 2016, 17.00 uur: één been/één vleugel (vanaf 7 JAAR) - Pantalone
  Zondag 18 december 2016, 15.00 uur: Bonte Nacht (vanaf 4 JAAR) - Tuning People/De Maan

 • Workshops Crowdfunding voor startende ondernemers of eigenaars van een creatief project
  Crowdfunding - klein
  In het voorjaar van 2017 lanceert Voka - KvK Limburg een nieuw atelier Crowdfunding. Bedoeling van dit atelier is om startende ondernemers of eigenaars van een creatief project in vier competentiegerichte sessies te ondersteunen bij hun crowdfundingcampagne. De workshops starten op 19 januari 2017.
 • Mis de renovatieboot niet
  zonnepanelen - klein
  In 2017 worden onder meer de renovatiepremies weer herzien en uitgebreid. Daarom wil Tongeren - samen met de provincie Limburg, Infrax en Dubolimburg - infosessies organiseren om u te helpen uw energiefactuur naar beneden te krijgen.
 • Nieuwjaarsdrink
  nieuwjaarsreceptie
  Het stadsbestuur nodigt alle Tongenaren uit op de feestelijke nieuwjaarsreceptie op zondag 8 januari 2017 van 11 tot 13 uur op de Grote Markt. Het is een ideale gelegenheid om in een ontspannen sfeer het glas te heffen op het nieuwe jaar met de buren, de burgemeester, de schepenen en de leden van de gemeenteraad.
 • Ophaling kerstdennen
  kerstden
  Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 januari 2017 worden de kerstdennen aan huis opgehaald op dezelfde dag als in uw straat het huisvuil wordt opgehaald. Richtlijnen: gelieve de kerstden (zonder ijzer, grond of versiering) de avond voor de ophaling tegen de grens van uw eigendom te plaatsen.
 • Is jouw centrale verwarming klaar voor de winter?
  veilig verwarmen klein
  Om je huis veilig en zuinig te verwarmen moet je je centraal verwarmingstoestel regelmatig laten nakijken. Hou je dan aan de volgende 3 gouden regels.
 • Marijke wint 500 euro met ambi.pas
  Marijke Billen
  Marijke Billen (48) uit Tongeren wint als derde een 'Kerstbudget in de stad van de Kerstman met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Jocry, Maastrichterstraat/Kloosterstraat te Tongeren.
 • Slim naar Antwerpen
  lage emissie zone
  Antwerpse lage-emissiezone gaat van start op 1 februari 2017. Antwerpen werkt aan een betere luchtkwaliteit. Daarom voert de stad op 1 februari 2017 een lage-emissiezone (LEZ) in. Voertuigen die veel roet en fijnstof uitstoten, mogen vanaf dan niet meer rijden in de binnenstad of op linkeroever. Hierdoor zal de luchtkwaliteit verbeteren.
 • Soldenshoppen in Tongeren
  Soldenshoppen
  Op zondag 8 januari 2017 zijn de winkels open van 13 tot 17 uur.
 • Geen antiekmarkt tijdens feestdagen
  antiekmarkt - klein
  Er is geen antiekmarkt op zondag 1 januari 2017.
 • Geen mobiele Lijnwinkel in Tongeren op 29/12/2016
  Mobiele Lijnwinkel - klein
  De mobiele Lijnwinkel staat niet in Tongeren op donderdag 29 december 2016. Ze zijn weer op post begin januari.
 • Gelukkig Nieuwjaar
  Het college van burgemeester en schepenen en het stadspersoneel wensen u een gezond en gelukkig 2017!
 • Kroning en Nachtmis en Eurovisie
  middernachtmis - klein
  Tijdens Kerstnacht wordt de middernachtmis vanuit de Basiliek uitgezonden op tv. Voorafgaand speelt een filmpje over Tongeren en de Kroningsfeesten. De moeite waard om nog eens terug te blikken op een geslaagd Kroningsjaar 2016! U kijkt toch ook?
 • Marleen wint 500 euro met ambi.pas
  Marleen Maenhout
  Marleen Maenhout uit Bilzen wint als vierde een 'Kerstbudget in de stad van de Kerstman met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Electropoint, 18de Oogstwal te Tongeren.
 • Expo Timeless Beauty
  Timeles Beauty
  De expo ‘Timeless Beauty’ is anders dan u van het Gallo-Romeins Museum gewoon bent. Sensueel naakt van kunstfotograaf Marc Lagrange, intrigerende teksten van Romeinse auteurs en authentieke objecten brengen u in de ban van vrouwelijk schoon. Ze vormen een sfeervol samenspel.
 • Nieuwe tarieven waterfactuur sinds 1 januari 2017
  de watergroep
  Sinds 1 januari 2017 hanteert De Watergroep een nieuw tarief voor drinkwater. Dit tarief maakt het voor De Watergroep mogelijk de komende jaren de nodige investeringen te doen om waterproductiecentra en leidingen te renoveren of te vervangen. De Watergroep investeert bovendien in nieuwe technologie (slimme watermeters, onthardingsinstallaties) en in de bescherming van ruwwaterbronnen.
 • TAPAS
  tapas
  De TApas is een kortingskaart waarmee je een financiële korting krijgt op alle activiteiten georganiseerd door de jeugddienst. De Tapas kost 5 euro voor één jaar (januari tot december) en kan gebruikt worden voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Je kan de TApas kopen bij de jeugddienst, Schiervelstraat 17.
 • Karolien wint 500 euro met ambi.pas
  Karolien Lemmens
  Karolien Lemmens uit Tongeren wint als vijfde een 'Kerstbudget in de stad van de Kerstman met de ambi.pas'. Zij wint 5.000 punten of 500 euro dankzij haar aankoop bij Babybelle, Stationslaan te Tongeren.
 • Rajapack Tongeren breidt uit
  Rajapack - klein
  Rajapack breidt in 2017 uit in opslagruimte en personeel. In 2016 kende het bedrijf een opmerkelijke groei van méér dan 10%. En de plannen zijn groots…

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley