Verhalentent en fairtrade op Sjiek Gezinsfestival

De bibliotheek tekent zondag 28 juni present op het Sjiek Gezinsfestival in Rutten met een verhalentent. U kunt er een voorstelling bijwonen of tussendoor naar een verhaaltje van één van onze voorlezers komen luisteren. Voorstellingen om 13.30 uur, 15.00 uur en 16.00 uur.

 

13.30 uur: De Appelkoning

‘De Appelkoning’ is het verhaal van Fiju, een Japanse koning die dol is op appels. Een appel is het enige wat hij lust. ’s Morgens eet hij boterhammen met appelmoes. ’s Middags vraagt hij aan de kok van het paleis om appelkroontjes met spek te maken. En ’s avonds staan er pannenkoeken met… appeltjes op het menu.

​‘De Appelkoning’ is een familievoorstelling voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar.

 

15.00 en 16.00 uur: Marliedje Perdu
Marliedje neemt de trein. Met àl haar koffers is ze verdwaald in het heden. Door muziek, dans, spel, plezier en een speurtocht door haar bagage, werken de deelnemers samen om Marliedje weer naar haar eigen tijd terug te brengen.

 

Ook Fairtrade Tongeren is aanwezig met een stand om (h)eerlijke producten te promoten. Tussen 13 en 18u is iedereen welkom om een (h)eerlijke glaasje Fairtrade wijn te proeven. De kinderen kunnen deelnemen aan het Fairtrade spel.

 

Meer info: www.sjiekgezinsfestival.be

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley