Verbouwingswerken VELINX

De infrastructuur van cc de VELINX kreeg een grondige renovatiebeurt. Na 20 jaar was de grote tribune in de schouwburg aan vervanging toe. Deze tribune sluit aan aan het podium zodat de afstand tussen publiek en artiest verkleind wordt. Met 594 zitjes blijft deze tribune nog steeds één van de grootste schouwburgen van Limburg. De firma Bose zal de geluidsinstallatie dan ook aanpassen aan de noden van de nieuwe tribune.


In 2016 wordt ook de kleine tribune vervangen.


De ticketbalie werd volledig vernieuwd en de burelen werden opgefrist. De ticketbalie werd vergroot met een uitbouw aan de kant van de inkomhal van de foyer met een balie waaraan de klanten rechtstaand geholpen kunnen worden. Er wordt ook een plaats voor rolstoelpatiënten voorzien en er komt een info-tv aan de buitenzijde. De burelen werden opgefrist met een nieuw kleurtje en de vloer kreeg een anti-allergisch tapijt.

 

Daarnaast werd er een relighting uitgevoerd ikv ESCO. De volledige verlichting van de VELINX werd vervangen door een prijsbewust en ecologisch verantwoord nieuw systeem waarbij tot 70% bespaart wordt op het verbruik.

 

In het najaar volgt de renovatie van de sanitaire blok en het zinken dak.

De totale investering bedraagt bijna 1 miljoen euro.

 

 

tribune VELINX

Foto: http://www.tongeren-vandaag.be/

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley