Tungri Run

Maandag 1 mei 2017 is weer een sportieve hoogdag voor Tongeren. Traditioneel wordt die dag een groot stuk van Tongeren-centrum verkeersvrij gemaakt voor de jaarlijkse TUNGRIRUN.

Deze loopwedstrijd, een gemeenschappelijke organisatie van Rotary Club Tongeren, ADD Tongeren en de Stad Tongeren, is dit jaar aan haar 28e editie toe.

 

Het sportpark De Motten vormt opnieuw de start- en aankomstplaats van alle wedstrijden.

 

Afstanden en starturen:

13u30: 3 km Ladies Run

14u15: 1 km

14u45: 2 km

15u15: 400 m – kabouterloop

15u30: 5 km (met o.m. een bedrijvenloop)

16u30: 10 km (onderdeel van de ‘Haspengouw Challenge’ en de “Victors cup”)

 

Je loopt trouwens ook voor het goede doel: ook dit jaar gaan alle inspanningen naar het Belgisch Centrum voor Geleidehonden aan de St-Truidersteenweg in Tongeren. Tevens wordt er steun verleend aan het Project van Rotary Internationnal “End Polio Now”. Nu reeds voor 99,8 % dit doel bereikt is, dient dit gefinaliseerd en onderhouden te worden.

 

Inschrijven:

Inschrijvingen gebeuren vooraf via de website (www.tungrirun.be - overschrijving op nr. BEO8 7330 3880 8013), of ter plaatse tot een half uur voor de wedstrijd in het sportpark De Motten.

 

Parcours:

Alle afstanden worden in het Tongers stadscentrum betwist. Het parcours zal er als volgt uitzien:

Start: stadion De Motten, vervolgens Kastanjewal, Dijk, Leopoldwal (wandelweg), 18e Oogstwal, 11e Novemberwal (Hooggraaf), Schuttersgang, Maastrichterstraat, Hemelingenstraat, Eeuwfeestwal, St-Truiderstraat, Grote Markt, Stadhuisplein, Vrijthof, Groendreef, Kielenstraat, Predikherenstraat, Moerenstraat, Kastanjewal (wandelweg), Stadspark De Motten, Dijk, Dirikenlaan en zo terug naar het stadion.

 

Er zal die dag een parkeerverbod gelden in alle straten van het parcours vanaf 07.00 u. Het parcours in de binnenstad  zal verkeersvrij worden gemaakt vanaf 11.00 u tot ± 18.30 u. De ring blijft open  voor alle verkeer.

Wij zouden de Tongenaren langs deze weg willen vragen de wagen zoveel mogelijk buiten het stadscentrum te willen parkeren.

 

Natuurlijk in eerste instantie een warme oproep aan alle Tongenaren om deel te nemen aan deze sportieve topper. Er zijn afstanden voor ieders niveau: met een beetje voorbereiding wordt deze Tungrirun een leuke sportieve namiddag en een mooie uitdaging. 

Wie dit echt niet ziet zitten kan de deelnemers komen aanmoedigen langsheen het parcours of in het Sportpark en een bezoekje brengen aan de feesttent. Bovendien is er doorlopend randanimatie in het park.

Er bij zijn is dus de boodschap!!!”

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley