Tongeren wint FairtradeLimburg-toffee

De fairtrade trekkersgroep van de stad Tongeren heeft de FairtradeLimburg-toffee in de categorie fairtradegemeente, trekkersgroepen gewonnen.  De uitreiking vond afgelopen maandag plaats in de Hotelschool van Hasselt.


In Limburg gebeurt er heel wat om via fair trade de boeren in het Zuiden te helpen. Diverse initiatieven werden opgestart om de burger te informeren over fair trade, om fair trade  te promoten en te verkopen. Om al deze initiatieven in de kijker te plaatsen en om anderen te inspireren is er de uitreiking van de FairtradeLimburg-toffee. Deze wordt uitgereikt door de provincie Limburg.


Bij de uitreiking van de prijs krijgen alle genomineerden een duurzame fairtrademaaltijd, bereid door docenten en leerlingen van de Hotelschool in Hasselt.


Tongeren is fairtradegemeente sinds 2011. Dit betekent dat we eerlijke handel een warm hart toedragen.   De trekkergsroep van Tongeren verdient deze titel voor hun constante inzet om Fairtrade in allerlei activiteiten en instanties te implementeren. Ook als stadsbestuur dragen wij ons steentje bij. Wij bieden fairtradeproducten aan bij onze nieuwjaarsreceptie en ook bij andere recepties doen we dit zoveel mogelijk.  De trekkersgroep maakt zich kenbaar via verschillende kanalen: invalsborden langs de wegen, t-shirts, placemats, vlaggen en zelfs een eigen logo met de slogan ‘Tongeren, Fairtrade (H)eerlijk de toekomst tegemoet. Bijna maandelijks werken ze een stimulerend initiatief uit: bv. Nacht van de Duisternis, Fairtrade@work, Week van de smaak,…. Deze groep vrijwilligers is ook begaan met Noord-Zuid 11.11.11 en ondersteunen deze initiatieven. Deze trekkersgroep is echt een gemotiveerde groep vrijwilligers die steeds met de duurzaamheidsgedachte en fairtrade bezig is.

 

Proficiat! Deze toffee is een mooie erkenning voor het harde werk.

 

 

 

(Foto: Robby.Vandersmissen)

 

© Stad Tongeren 2012       logoGreen Valley